2024.05.05.

Változatos műsor színezheti a vármegyei másodosztályt

A Karancsberényt fogadja a BSE, a Karancsalja ellen javítana a Szügy, Rimócra hivatalos a Mátraterenye, a Karancslapujtő II-höz látogat a Vizslás.

Ezen a hétvégén a harmadik fordulóra kerül sor vármegyénk második vonalában. Öt meccset rendeznek szombaton, kettő marad vasárnapra. Nézzük meg, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 13.00:

Nagylóc SE-Varsány SE

A dolgok jelenlegi állása szerint, a vendégeket jelölnénk meg a párharc favoritjaiként, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy otthonukban tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban az egy csúnya vereség után az előző körben pontot szerző hazaiak. Fontos információ, a napokban Bangó Barnabás lett a táblázaton minél feljebb vágyódó nagylóciak edzője, aki ezen a mérkőzésen mutatkozik be új állomáshelyén. A látogatók végre magukra találtak a mögöttünk hagyott fellépésükön, biztosan jót tett az önbizalmuknak, hogy képesek voltak hátrányból felállva diadalmaskodni. Vélhetően most is mindenképpen nyerni szeretne Báránkó Gábor alakulata, mely törekvés akár meg is valósulhat, de nem számíthatnak kisasszonypartira a varsányiak.

Vármegyei II. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 16.00:

Szügy SE-Karancsaljai MSE

Mindkét csapat egy-egy döntetlent követően húzhat újra kesztyűt, ezúttal viszont minden érdemi tényező azt a végkifejletet sejteti, hogy mellébeszélés nélkül fognak visszatérni a győzelmek útjára a házigazdák. A karancsaljaiak nehéz időszakot vészelték át becsülettel, az pedig hab a tortán, hogy az elmúlt fordulóban még pontot is tudtak gyűjteni. Most ők is tudhatják, hogy az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra, egy tisztes eredmény elérése lebeghet a Lantos Zsolt-Csicsman Tamás duó által vezetett armada szeme előtt. A nyáron tehetséges fiatalokkal tovább erősödő címvédő megint minél fényesebben csillogó éremben gondolkodik, erre pedig meg is van minden sansz. Ehhez azonban az ilyen jellegű összecsapásokat botlás nélkül abszolválni. Valószínűleg ez nem is okoz problémát Koplányi Örs társulatának.

Balassagyarmati VSE-Karancsberényi VSFC

Ennek a párosításnak is adott az egyértelmű favoritja, elvileg nem hibázhatnak a másik oldalnál acélosabbnak tetsző hazaiak. Ne feledjük, Mátyás Zsolt ifjú brigádja már-már szökőévente látható fordítást bemutatva aratott hihetetlen diadalt az előző körben, így tuti, hogy lelkiállapot terén minden rendben van a gárdánál. A ‘berényiek hozták a kötelezőt, így ők is kellemes hangulatban kelhetnek útra, abban a tudatban, hogy ezúttal bravúrnak minősülne egy pozitív végkifejlet kicsikarása. Biztos, hogy Berki Krisztián sokat agyalt a sikerre vezető taktikán, ezzel együtt, nem lesz egyszerű dolguk a vendégeknek. Számukra ismerős környezetben akár egy simább meccsel is előrukkolhatnak a ‘gyarmatiak, meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha borulna a papírforma és képesek volnának megfricskázni ellenfelüket a látogatók.

Rimóc SE-Mátraterenye SE

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a csörtét, ugyan a vendégek esélyes mivoltát kár tagadni, úgy érezzük, maximális fordulatszámon pörögve otthonukban megnehezíthetik riválisuk dolgát a lelkes rimóciak. Fábián Róbert társasága egy győzelmet követően sokgólos döntetlenben volt érdekelt az előző hétvégén, míg a látogatók előbb simán nyertek, majd nemrégiben a címvédőnél értek el értékes remit. Akár egy kifejezetten érdekes viaskodás is kibontakozhat majd a játéktéren, nyilván el kell ismerni, közelebb lehetnek az üdvösséghez a Dancsok Roland-Berki Aladár kettős által irányított terenyeiek, nem volna azonban olyan eget rengető esemény, ha végül nem üres kezekkel fejeznék be az ütközetet a bármire képes rimóciak.

Mihálygerge SE-Balassagyarmati SC

Ez a találkozó is rejthet magában izgalmakat, a kezdősípszót megelőzően nem tűnik egyszerű feladatnak favoritot megjelölni. A házigazdák előbb nyertek, aztán legutóbb fájó vereséget szenvedtek. A látogatók két döntetlennél járnak, mely eredmények inkább pozitívumnak tekinthetők a szemszögükből. Mérget vehetünk rá, hogy most mindkét brigád szeretne győzni, már csak az a kérdés, melyikük fog ki jobb napot. A Zsély Dániel fémjelezte  ‘gergeiek joggal remélhetik, hogy saját pályájukon közelebb lehetnek a három ponthoz, de Babcsán Tibor nem egyszer bizonyította már, hogy képes előrukkolni egy nem szokványos taktikával, ami akár most is jól elsülhet. Kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint bármi megtörténhet ezen a bajnokin, nüanszokon múlhat, ki örülhet a végén.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Karancslapujtő KSE II-Vizslási SE

A forduló rangadójának veselkedhetnek neki a felek, nagyjából azonos esélyekkel. Otthonukban akár két vállra is fektethetik a fájó vereséget maguk mögött tudó vizslásiak dolgát a gól nélküli remivel melegítő házigazdák. Sok múlhat azon, éppen melyik arcát veszi elő Szőrös Krisztián csapata, a legjobb forma magával hozhat egy pozitív eredményt. Nyilván erről hallani sem akarnak a látogatók, akik mielőbb feledtetnék, hogy nemrégiben hiába vezettek már hárommal, mégis alulmaradtak… A vendégek a nem szokványos fiaskótól függetlenül természetesen továbbra is az első helyre vágynak, ez az ambíció pedig össze is jöhet, messze még a vége. A mostani párbajban egy hangyányival esélyesebbnek véljük Bujtár Tamás alakulatát, mérget viszont nem vennénk rá, hogy kikapnak a bizonyítani akaró ‘lapujtőiek.

Tari SZE-Mátraverebély-Szentkút SE

A szezon eddigi részét nyeretlenül megvívó együttesek ugorhatnak egymásnak ebben a menetben. A tariak két sima fiaskót jegyezhettek fel ez idáig, míg a határozottan szebb folytatást illetően bizakodó vendégek egy sima zakó után sok gólt felvonultató mérkőzésen ikszeltek az előző körben. Meglátásunk szerint, ezúttal nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a ‘verebélyieket jelölhetjük meg favoritként, kellő odafigyeléssel zsebre tehetik a vágyott sikert. A házigazdák kapcsán jó kérdés, képesek lesznek-e megújulni, bár az eleje jól indult, Percze Ferenc egyre nehezebb helyzetbe kerül. A vendégek esetében az volna a mélypont, ha nem tudnák behúzni a várható sikert, és ugyan nem becsülhetik le ellenlábasukat, így vagy úgy, illene felülmúlniuk a sereghajtót Pál-Balázs Tamás fiainak.