2024.06.13.

Jöhet a harmadik forduló a vármegyei egyben

Szendehelyen sem lassítana a Karancslapujtő, Bátonyterenyén hozná a kötelezőt az Érsekvadkert, Pásztóra hivatalos a Bánk-Dalnoki Akadémia.

A mostani hétvégén már a harmadik kört rendezik meg vármegyénk élvonalában. Mind a hat meccsre szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 16.00:

Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Bár esélyesként tekinthetünk az eddigi két bajnokijukat kellő magabiztosággal behúzó és manapság igen termelékeny vendégekre, otthonukban azért vélhetően okozhatnak kellemetlen perceket ellenfelüknek az egyelőre egy pontnál járó házigazdák. A nyugat-nógrádiak egy idegenben elért remivel melegítettek, ezúttal otthonukban javítanának, de finoman szólva sem lesz egyszerű dolguk. Az aranyéremre hajtó látogatók bizony még jó darabig nem akarnak megbotlani, legjobb arcukkal előrukkolva pedig ismét felülkerekedhetnek soros vetélytársukon. A szendehelyiek leginkább a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, egyébként minden más érdemi tényező a ‘lapujtőiek sikerét vetíti előre, elvileg nem szabadnia hibáznia Szabó Gábor csapatának. Megsüvegelendő tettként könyvelhetnénk el, ha képes volna bármilyen jellegű csínytevés Kovács Imre társulata.

Pásztó SK-Bánk-Dalnoki Akadémia

Igazi rangadót nem vonultat fel ez a hétvége, ezért talán ez a csörte nevezhető a forduló mérkőzésének. Persze nagy kérdés, melyik énjüket húzzák elő a cilinderből a hazaiak, amennyiben a múltkori fordulóban bemutatott arcukat, nem sok jóra számíthatnak. Ott volt azonban a bajnoki nyitány is, amikor remek teljesítménnyel szerzett szép skalpot Smelkó Károly brigádja. A látogatók gyakorlatilag szárnyaltak az elmúlt hetekben, sorban gyűjtötték be a simábbnál simább győzelmeket, terveik szerint pedig sokáig nem akarnak lassítani és mostani fellépésükön is zsebre tennék valamennyi egységet. Ehhez lesz egy-két szavuk a korábbi csúnya fiaskójukat valószínűleg feledtetni igyekvő pásztóiaknak is, otthonukban lehet keresnivalójuk, de mindent összevetve azért esélyesebbnek gondoljuk a minél előkelőbb pozícióért iparkodó másik oldalt. Előzetesen tehát Tábori Ákos alakulata felé billenthetjük a mérleg nyelvét, nem volna azonban ördögtől való cselekedet egy esetleges meglepetés a házigazdáktól.

Bátonyterenyei TC-Érsekvadkert SE

Az az igazság, ennek a mérkőzésnek elvileg csak egyfajta végkimenetele lehet. A mögöttünk hagyott időszakban felvonultatott produkciókból kiindulva, kisebbfajta csodának bizonyulna, ha nem nyernének az egyelőre hibátlan mérleggel rendelkező vendégek. A bátonyiak még pont nélkül állnak, időközben a kupából is kiestek, így lenne mit feledtetniük, a realitás azonban azt súgja, nem az aktuális erőpróbájukon fognak kikecmeregni a gödörből. Nincs egyszerű helyzetben Lászlók János, valahogy fel kellene tüzelnie övéit, ez a feladat viszont tényleg nem tűnik könnyűnek. A látogatók határozott ambíciókat dédelgetnek, minél szebben csillogó medáliában gondolkodnak, amennyiben ez a valós szándék, most sem ismerhet pardont Nyikos József legénysége. Egyelőre nem igazán tudjuk elképzelni, hogy borulhatnak a felvázoltak, a meccs teljes egészét komolyan véve akár egy elég sima sikert is elérhetnek a ‘vadkertiek.

Szécsény VSE-Építők KC

Ennek a párosításnak is adott a favoritja, a jelenleg százszázalékos vendégek jóval közelebb lehetnek ahhoz, hogy folytassák eredményes hadjáratukat. Csatlós Tamás csapata kellő elszántsággal lépegetett ez idáig, az elképzelés szerint pedig a szombati kiruccanás alkalmával sem hibáznának a titkon dobogóban reménykedő salgótarjániak. A hazaiak eddig egy-egy sikert és vereséget könyvelhettek el, legutóbb a papírformának megfelelően alulmaradtak. Formálódnak a szécsényiek Tőzsér Zsolt kezei alatt, nem is szabad leírni a harcos gárdát, ezúttal mégis úgy érezzük, bravúr volna egy pontszerzés. A látogatók acélosabbnak tűnnek, maximális fordulatszámon pörögve igazolhatják is ezt a sejtést, ezzel együtt mérget mégsem vennénk rá, hogy üres kezekkel fejezik be az ütközetet a saját pályájuk által hajtott hazaiak, akik azon lesznek, hogy megfricskázzák ellenlábasukat.

Berkenye SE-Unicum FC Mohora

Ebben a bajnokságban még nyeretlen társaságok csapnak össze ezen a találkozón. Ez a statisztikai mutató leginkább a vendégek szemszögéből meglepetés, az előző fordulókban előbb egy vereséget, majd legutóbb egy döntetlent jegyezhetett fel Baranyi Tibor együttese. Az tuti, hogy most már mindenáron nyernének a mohoraiak, erre pedig meg is lesz minden sanszuk a két fiaskónál tartó házigazdákkal szemben. Rusvay Gergely csapata is szeretne már elérni egy jó eredményt, ehhez azonban rá kell tenniük pár lapáttal a szebb folytatást illetően bizakodó nyugat-nógrádiaknak. A berkenyeiek elsősorban az ismerősebb pályában reménykedhetnek, kategorikusan nem is merjük őket leírni, mégis úgy véljük, ezen a meccsen a látogatóknak állhat a zászló, ha nem történik váratlan fordulat, meglehet az idénybéli első siker számukra.

Vármegyei I. osztály, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 16.30:

Héhalom SE-Diósjenő SE

Meglátásunk szerint, egy igazi ki-ki meccsen ugorhatnak egymásnak az érintettek, egy kiegyenlített és változatosnak ígérkező menetnek nézünk elébe. Ugyan a hazaiak két vereségnél tartanak, ne feledjük, hogy mindkétszer a kialakuló végkifejlet volt a realitás. Ezúttal mindenképpen javítana Berkes László armadája, másmilyen forgatókönyvre nem is gondolnak a héhalmiak. A vendégek győzelemmel hangoltak, és bizony soros fellépésükön is mennének tovább az eredményesség ösvényén. A Varga Gyula-Bőgér Dávid duó a lehetőségekhez mérten minél feljebb vezetné a táblázaton övéit, meglátjuk, mi sül ki belőle. A mostani csatában akár növelhetik is pontjaik számát a diósjenőiek, ehhez legjobb formájukra lesz szükség. Maradjunk annyiban, előzetesen sem ide, sem oda nem tudunk bökni. Tényleg abszolút nyíltnak érezzük ezt a párharcot, ahol bármi megtörténhet, kis dolgok dönthetnek.