2024.04.24.

Egy rangadónak beillő meccs színezi az észak-nyugati vármegyei hármat

A Nógrádsipek ellen menne tovább a Dejtár, Rétságra látogat az Érsekvadkert II, ezúttal nem hibázna Ipolyszögön a Patak.

A mostani hétvégén a harmadik fordulót rendezik meg a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában. Két-két bajnokit bonyolítanak le szombaton és vasárnap. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális műsort illetően!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 13.00:

Dejtár SE-Nógrádsipek SE

A jelenleg hibátlan mérleggel rendelkező, eddig rendre sima győzelmekkel előrukkoló házigazdákat gondoljuk a párharc egyértelmű favoritjainak. Ugyan a szezont vereséggel kezdő vendégek egy körrel ezelőtt idegenben javítottak, ezúttal finoman szólva sem számíthatnak egyszerű menetre, legjobbjukra lenne szükség ahhoz, hogy méltó riválisnak bizonyuljanak. A dejtáriak szeretnének aranyérmesek lenni, ahhoz pedig, hogy ez a törekvés tényleg megvalósuljon, az ilyen jellegű fellépéseken nem hibázhatnak. Egyelőre még nagy talány, a látogatók mire mehetnek ebben a csoportban hosszabb távon. Az tuti, jókora kalapemeléssel illethetnénk a ‘sipekieket, ha ezúttal elő tudnának húzni bármilyen meglepetést a cilinderből.

Borsosberény SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Csalódott társulatok viaskodásáról szólhat ez az ütközet. Esélyesként jelölnénk meg a vendégeket a jelenleg pont nélkül álló gárdák csatája előtt. A nyáron visszatérő házigazdák eddig mindkétszer csúnya pofonba szaladtak bele az idényben, még szokniuk kell a szervezett keretek között történő sportolást. Erre még rámehet pár meccsük. A vendégek kis híján jók voltak egy döntetlenre a mögöttünk hagyott fordulóban, végül azonban hoppon maradtak. Most mindenképpen ki szeretnék köszörülni az eddig rajtuk esett csorbát a berneceiek, amennyiben pedig jó napot fognak ki, erre meg is lehet minden sanszuk.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Rétság FC-Érsekvadkert SE II

A forduló rangadójának veselkedhetnek neki az érintettek, még akkor is, ha egy héttel ezelőtt sima vereségbe szaladtak bele a most javítani szándékozó hazaiak. A ‘vadkertiek ez idáig kétszer behúzták a kötelezőt, a bemelegítés után most viszont igazi ellenféllel találhatják szembe magukat. Mostanában nem lehetett panasz a vendégek termelékenységére, meglátjuk, képesek lesznek-e folytatni a gólok gyártását. Az biztos, hogy a rétságiak most nem öltenék magukra az áldozati bárány szereplét, maximális fordulatszámon pörögve pedig lehet keresnivalójuk. Bár esélyesként tekintünk a látogatókra, nem merjük leírni a másik oldalt sem, akár egy feltámadás is elképzelhető a házigazdáktól.

Ipolyszögi SE-Patak FC

Ezen párosítást megelőzően a vendégeket bökhetünk, mint egyértelmű favorit. Lenne is miért visszavágniuk a patakiaknak, ne feledjük, egy idénnyel ezelőtt hasonló szereposztásban kellemetlen pofont kaptak. Persze azóta már leigazolták az akkori meccs hősét, aki ezúttal már a hazaiakat keserítheti majd. Az ipolyszögiek eddig nem tudtak pontig eljutni a mostani évadban, vélhetően pedig nem ezen az erőfelmérőjükön fognak megindulni előre. Budán is csak egyszer volt kutyavásár, papíron egy minél tisztesebb helytállásban reménykedhetnek a házigazdák, minden érdemi tényező a látogatók sikerét vetíti előre, akinek illene is nyerni.