2024.04.18.

A harmadik kör jön a dél-nyugati vármegyei háromban

Az Egyházasdengeleggel szemben hozná a kötelezőt a Kétbodony, Legénden javítana a Romhány, hibátlan gárdák csatáznak Nőtincsen.

Ezen a hétvégén a harmadik fordulót bonyolítják le vármegyénk harmadosztályának Dél-Nyugati-csoportjában. Egy meccset szombaton, hármat vasárnap rendeznek meg. Nézzük meg, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 2. (szombat), 13.00:

Kétbodony SE-Egyházasdengeleg FE

Toronymagas favoritként várhatják a kezdősípszót a szomszédvári rangadón elért remek sikerrel hangoló hazaiak, akiknek az említett győzelme akkor ér igazán valamit, ha ezúttal behúzzák a kötelezőt. A vendégek ez idáig nem tudtak pontot szerezni ebben a kiírásban, ráadásul általában a szombati meccsnapokkal és az idegenbeli túrákkal is meggyűlik a bajuk, szóval kisebbfajta csoda lenne, ha meg tudnák fricskázni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldalt. A kétbodonyiak számukra ismerős környezetben semmiképpen nem ismerhetnek pardont, kellő odafigyeléssel pedig akár egy elég sima diadalt is bemutathat Bartyik Róbert legénysége.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 3. forduló, 2023. szeptember 3. (vasárnap), 16.00:

Nőtincs SE-Keszegi SE

A forduló mérkőzésén képviseltethetik magukat az érintettek, ugyanis két, jelenleg hat ponttal rendelkező társaság találkozik ebben a párosításban. A látogatók becsülettel tették a dolgukat az elmúlt az időszakban, ami hozta magával a pozitív végkifejleteket, ezúttal pedig már a hétvége rangadóján lesz érdekelt Cseri Kornél brigádja. A nőtincsiek is remek periódusban állomásoznak, nem is kívánnak lassítani, terveik szerint minél tovább lépkednének az eredményesség útján. Otthonukban talán valamelyest közelebb is lehetnek az újabb üdvösséghez a hazaiak, nagy butaság volna azonban leírni a bármire képes keszegieket, akár egy igazi nagy csata is kibontakozhat a pályán, amin kis dolgok dönthetnek.

Legéndi SE-Romhány KSE

Egyszerű a képlet az előző körben fájó vereséget elszenvedő látogatók esetében, így vagy úgy, de mellébeszélés nélkül szeretnék kiköszörülni a rajtuk esett csorbát. A papírforma szerint erre komoly sansz mutatkozik, elvileg nem hibázhat Bencsik Emil csapata. Nyilván erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak a két fiaskónál tartó legéndiek, otthonában akár harapós riválisnak is bizonyulhat Bujnyik János armadája, összességében azonban ki merjük jelenteni, meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha nem tudnának győzni az acélosabbnak tetsző romhányiak, akik mihamarabb dűlőre vinnék az érdemi kérdéseket.

Bercel KSK-Felsőpetény SE

Jelenleg egyaránt három bajnoki egységnél tartó gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ezen a változatosnak ígérkező találkozón. A hazaiak a nyitányon elért sikerük után kikaptak az előző fordulóban, ezzel szemben a látogatók fordított utat bejárva, előbb fejet hajtottak, aztán egy körrel ezelőtt diadalmaskodtak. Úgy véljük, előzetesen most szinte azonos sansszal ruházható fel a két résztvevő, talán az ismerősebb játéktér lehet az az adalék, ami elbillentheti a mérleg nyelvét. Persze a felsőpetényiekben ettől függetlenül is meglehet a kellő potenciál, ehhez legjobb énjükkel kellene előhozakodniuk, máskülönben tényleg inkább a javítani akaró bercelieknek állhat a zászló.