2024.04.19.

A negyedik kör következik a keleti vármegyei háromban

Nem botlana meg a Nógrádmegyer és az SVSE, Kazárra hivatalos a Feláldozhatók, a Ceredet fogadja az Ecseg..

A mostani hétvégén a negyedik fordulót rendezik meg vármegyénk legalacsonyabb osztályának Keleti-csoportjában. Két-két meccsre kerül sor szombaton és vasárnap. Lássuk, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 9. (szombat), 13.00:

Zagyvarónai SE-Nógrádmegyer BSE

A vendégek ez idáig remek idényt futnak, nem meglepő tehát, hogy ezúttal toronymagas favoritként kezelhetjük Ökrös István brigádját. A hazaiak újoncként becsülettel harcoltak ugyan eddigi fellépéseiken, még nem tudtak pontot szerezni. Ami késik, nem múlik, de vélhetően nem mostani küldetésén fogja megtörni a jeget Oláh Géza alakulata. A ‘megyeriek jelenleg hibátlan mérleggel büszkélkednek, amennyiben pedig nem történik valamilyen eget rengető fordulat, szombaton is mennek tovább a megkezdett úton, a mögöttünk hagyott produkcióik ismeretében kisebbfajta blama lenne, ha nem tudnák igazolni a papírformát.

Kazár KSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Változatos küzdelemre számítunk ebben a párharcban. A hazaiak két fiaskó után tudtak diadalmaskodni az előző körben, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig most otthonukban folytatnák a pontok gyűjtögetését. Ehhez lesz egy-két szavuk a vendégeknek is, akik ugyan eddig kivétel nélkül csak fiaskókat könyvelhettek el ebben az évadban, valószínűleg könnyebb sorsolást is el tudtak volna képzelni… Ezúttal megvillogtatnák oroszlánkörmeiket a karancsságiak, apait-anyait beleadva lehet is keresnivalójuk. Szoros csatára van kilátás, előzetesen az ismerősebb pálya miatt inkább a kazáriakra voksolnánk, de nem volna meglepetés, ha elérnének egy jó eredményt a látogatók.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Somos VSE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Reális felvezető esetén kimondhatjuk, a papírforma szerint mészárszékre mennek a szezon már lepergő szakaszában rendre sima zakókat magukra öltő vendégek. Nem mindennapi feltámadásra volna szükség a részükről ahhoz, hogy megnehezítsék a minden téren másfajta kávéházként jellemezhető, korábban éppen ellentétes utat bejáró somosiak dolgát. A házigazdák eddig csak nyertek ebben az évadban, ráadásul nem is akárhogy, jó pár találattal előrukkolva. Most sem lehet más a célja Oláh Teofil legénységének, a meccs teljes egészét komolyan véve akár egy újabb gólarányjavító siker is kisülhet ebből a küldetésből.

Ecseg SE-Cered VSE

A forduló derbije előtt állnak az érintettek, bár a cerediek alulmaradtak az előző összecsapásuk alkalmával, mérget vehetünk rá, hogy ezúttal mindenáron javítani szeretne Horváth Jenő armadája. Az ecsegiek eddigi szereplését enyhén mondva sem érheti kritika, megalkuvást nem tűrően meneteltek az előző fordulókban, emellett a gólokat is termelték. Most ismét nyernének a hazaiak, a korábbi találkozóik után viszont ezen a mérkőzésen rágósabb falattal néznek farkasszemet. A labda útjára indulása előtt esélyesként jelöljük meg a házigazdákat, mérget azonban nem vennénk a sikerükre, maximális odaadással elérhetnek egy jó eredményt a nem feltartott kezekkel ringbe szálló látogatók.