2024.06.18.

Nagy rangadó tarkítja az észak-nyugati vármegyei hármat

Újabb kötelezőt hozna a Dejtár, derbit rendeznek Patakon.

Ezen a hétvégén a negyedik körrel folytatódik a 2023/2024-es évad vármegyénk legalacsonybab osztályának észak-nyugati-csoportjában. Egy meccsre kerül sor szombaton, háromra vasárnap. Nézzük meg, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 9. (szombat), 13.00:

Dejtár SE-Borsosberény SE

Minden esélyük meglesz az előző fordulókban komoly elánnal masírozó házigazdáknak arra, hogy ismét egy sima sikerrel rukkoljanak elő, a papírforma azt súgja, nem hibázhat Balga Ferenc legénysége. A vendégek önbizalommal telve készülődhetnek, szép győzelmet értek el az elmúlt körben, most azonban egy hatványozottan erősebb riválissal lesz dolguk, ahol elsődlegesen a tisztes helytállásban reménykedhetnek. A dejtáriak céljai ismertek, a bajnoki címre törekszenek, a Keresztes-testvérekkel tovább erősödve pedig erre meg is lehet az esélyük. Ehhez szombaton sem ártana hozni a kötelezőt, nem mindennapi bravúrként jegyezhetnénk fel a ‘berényiektől, ha képesek volnának megcáfolni a felvázoltakat.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Patak FC-Érsekvadkert SE II

Nem csak a hétvége, hanem a komplett idény egyik legnagyobb rangadóján képviseltetik magukat a csapatok. Férfias küzdelmet várunk, ahol tényleg bármi előfordulhat. Abban nincs semmi meglepő, hogy mindkét oldal hibátlan mérleggel vág neki ennek a derbinek, önbizalom terén sem itt, sem ott nem lehet probléma. A résztvevők is tudhatják, az átlagosnál is fontosabb egységeket tehet zsebre a győzni képes alakulat, nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez az ütközet. Egy nyílt sisakos, késhegyre menő csatározást vetítünk előre, ami előtt nincs favorit. Ugyan az ismerősebb környezet a patakiak malmára hajthatja a vizet, legjobb arcukat bemutatva a vendégekben is meglehet a kellő potenciák ahhoz, hogy két vállra fektessék egyik legfőbb vetélytársukat.

Nógrádsipek SE-Rétság FC

Csalódott legénységek ugorhatnak egymásnak ezen a háromesélyesnek kinéző találkozón. A hazaiak két vereség között egy győzelmet jegyezhettek fel ez idáig, míg bár a rétságiak sikeres manőverrel indították az idényt, ezt követően két ízben is alulmaradtak. Mindkét gárda szeretne tehát javítani mostani mérlegén, egyelőre nagy talány, vajon melyik tudja kiköszörülni az eddig rajta esett csorbát. Az otthonuk a ‘sipekiek mellett szól, de az tuti, hogy Havay Zoltán és fiai is a három pontban bízva szállna ringbe. Minden adott lehet egy kiegyenlített viaskodáshoz, amin kis dolgok határozhatják meg, ki fog örülni a lefújáskor.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Ipolyszögi SE

Búfelejtésben reménykedő társaságok birkózhatnak jót ezen a meccsen. Nincs egyszerű szituációban Németh Krisztián, de valahogy fel kell ráznia az elmúlt fordulóban sokkol vereséget elszenvedő bernecei gárdát. A két csapat sorsolását látva, a házigazdáknak már illett volna pontot szereznie a mögöttünk hagyott fordulókban, ehhez képest még nulla egységgel állnak. Így vannak ezzel az ipolyszögiek is, azzal a különbséggel, hogy ők azért könnyebb szezonstartot is el tudtak volna képzelni kezdésképpen… Most éppen egymással szemben térne rá a vágyott helyes ösvényre a két szomorkodó armada. Abszolút nyíltnak ígérkezik ez az ütközet. Bármi megtörténhet.