2024.06.14.

Masszív csörték színezhetik a dél-nyugati vármegyei hármat

Felsőpetényben sem lassítana a Nőtincs, a Bercelt fogadja a Romhány, Legéndre látogat a Kétbodony.

A mostani hétvégén a negyedik fordulót rendezik meg vármegyénk legalacsonyabb vonalának dél-nyugati-régiójában. Mindegyik mérkőzésre vasárnap kerül sor. Lásszuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 4. forduló, 2023. szeptember 10. (vasárnap), 16.00:

Felsőpetény SE-Nőtincs SE

Térségi rangadó keretein belül lépnek pályára az érintettek, a bajnokság ez idáig lepergő részében bemutatott produkciók alapján azonban kimondhatjuk, a látogatókat jelölhetjük meg esélyesként. A nőtincsiek még hibátlanok ebben a kiírásban, eddig nagy elánnal menetelt Matyóka Ferenc csapata. A házigazdák két vereség között egy sikert jegyezhettek fel, legutóbb idegenben szedtek össze fájó pofont. Ezúttal sem néz elébe könnyed menetnek Laczkovszki Zsolt legénysége, elsősorban az ismerősebb környezetben bízhatnak a felsőpetényiek, egyébként minden más érdemi tényező a vendégek győzelmét vetíti előre, akik közelebb is lehetnek az üdvösséghez.

Romhány KSE-Bercel KSK

A forduló rangadójának vágnak neki az egyaránt győzelemmel hangoló csapatok. Szintén közös a résztvevőkben, hogy hat pontot birtokolva várják a kezdősípszót, azonos ambíciókkal, szeretnének tovább menni a helyes ösvényen. Talán az ismerősebb pálya lehet az az adalék, ami miatt nagyon haloványan esélyesebbnek tekinthetők a bencsik Emil dirigálta romhányiak, amúgy mérget nem vennénk rá, hogy zsebre is teszik a sikert. Biztosak lehetünk benne, hogy Berta János és fiai apait-anyait beleadnak majd, a megfelelő hozzáállás pedig magával hozhat egy pozitív eredményt is. Férfias küzdelemre van kilátás, ami előtt nincs kiemelkedő favorit, háromesélyes ez az ütközet.

Legéndi SE-Kétbodony SE

Bár a vendégeket jelölnénk meg favoritként, gyorsan hozzá kell tenni, egy héttel ezelőtt hasonló szerepkörben kis híján komoly meglepetést értek el a hazaiak, akik ezúttal megismételnék akkori teljesítményüket, azzal az eltéréssel, hogy most már ponttal társuljon a befektetett munka. A kétbodonyiak vereséggel kezdték a szezont, majd szépen lassan kiegyenesedtek és két mérkőzést is behúztak. Önbizalom tekintetében jól állhat Bartyik Róbert brigádja, ezen az állapoton pedig még tovább dobna egy újabb siker. Semmiképpen nem írnánk le a harapós legéndieket, otthonukban tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban, de azt kár tagadni, valamelyest közelebb lehetnek a bajnoki egységekhez a látogatók.

Keszegi SE-Egyházasdengeleg FE

Vereséget maguk mögött tudó együttesek fogják összemérni tudásukat ebben a párosításban. Az említett fiaskók között azonban igen nagy eltérések vannak. Míg a házigazdák fájó zakót voltak kénytelenek maguk ölteni, a vendégek esetében nem sokon múlott egy meglepetés elérése. A célok itt is, ott is adottak, jó lenne valahogy javítani. Erre szerintünk a keszegieknek lesz több sansza, amennyiben időben túl lesznek a múltkori sokkon, saját játékterükön legyűrhetik a másik oldalt. Nyilván a vendégek minden erejükkel szeretnének majd rácáfolni az iménti vélekedésre, de nem számíthatnak könnyed menetre, dicséretes cselekedet volna, ha éppen most tudná növelni pontjai számát Berkes Balázs alakulata.