2024.05.27.

Nem mindennapi csörtét húzott be a Kazár

Tizenegy gólt felvonultató szoros csata végén kapott ki a Zagyvaróna.

Múlt szombaton a Zagyvarónát fogadta a Kazár a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizedik körében. Alaposan meglepték esélyesnek számító ellenfelüket a vendégek, akik az első félidő derekán már két góllal vezettek. Ugyan hamarosan jött a szépítés, válasz gyanánt még kétszer beköszönt a sereghajtó. A szünet előtt faragtak hátrányukból a hazaiak, majd a pihenőt követően tovább csökkent a különbség. Ez az állapot sem tartott sokáig, mert kisvártatva újabb találattal rukkoltak elő a látogatók. Volt még hátra jócskán idő, ezt pedig ki is tudták használni a feltámadó házigazdák, akik képesek voltak talpra állni, egyúttal megfordítani a nem mindennapi, két piros lappal is tarkított meccset. Végül hat ötös arányú sikert könyveltek el a kazáriak.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

Kazár KSE-Zagyvarónai SE 6-5 (2-4)

Vezette: Trubin B. (Varga F., Istvanovszki A.)

Kazár KSE: Simon – Medve, Kovács Gy., Radics A., Boros – Árva, Harmat (Lesziák, 46.), Kovács D., Bán – Oláh P. (Sulcz, 83.), Radics I. (Gecse, 87.). Edzők: Bornai Ferenc, Kovács Valter.

Zagyvarónai SE: Vanó – Végi, Kovács M., Berzák (Losó A., 74.), Balogh L. (Horváth, 52.) – Oláh K. (Losó M., 52.), Oláh G., Kakucsi (Novák, 90.), Péli (Eczet, 74.) – Puporka, Balogh G. (Botos, 81.). Játékos-edző: Oláh Géza.

Sárga lap: Oláh P., Sulcz, ill. Végi, Péli, Puporka

Piros lap: Bán (69., Kazár KSE), ill. Kovács M. (57., Zagyvarónai SE)

Gól: Oláh P. (27., 70.), Radics I. (40., 47., 63.), Lesziák (54.), ill. Péli (15., 34.), Puporka (21.), Kovács M. (38.), Kakucsi (49.)

Jók: Radics I. (a mezőny legjobbja), Oláh P., ill. Puporka, Péli, Balogh L., Balogh G., Kakucsi, Losó M.

Kovács Valter: Az első félidőben nem is tudom, hol voltunk, mindent csináltunk, csak a futballra emlékeztető dolgokat nem. Jogos büntetőket kaptunk, de azt nem értem, nekünk miért nem adta meg ugyanezeket. Aztán rúgtunk egy öngólt, majd szögletből is kaptunk egyet, volt miről beszélni a félidőben. Megbeszéltük, hogy ettől a teljesítménytől sokkal több kell a győzelemhez és meg kell nyernünk a mérkőzést. A második félidő elején jött még egy játékvezetői tévedés, kirúgás helyett szöglet az ellenfélnek, és újra kétgólos hátrányban voltunk. Nehéz volt innen felállni, de megcsináltuk. Le a kalappal a csapat előtt, főleg Radics István („Rokkó”) előtt, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Továbbiakban sok sikert a Zagyvarónának!

Oláh Géza: – Nagyon közel álltunk, hogy megszerezzük az első pontjainkat, de sajnos nem sikerült. Mindent magunknak köszönhetünk. Azt is, hogy ilyen közel álltunk, és azt is, hogy elbuktuk. Az első félidőben messze a hazaiak fölé nőttünk, remek egyéni teljesítmények jöttek, és még jobb csapatjáték mutatkozott, a másodikban pedig nagyon elfogytunk koncentrációban, erőben, játékban, és persze jöttek a sérülések is. A védelem a mai meccsen nem tudott felnőni a többi csapatrészhez minőségben. Az első félidei játékhoz csak gratulálni lehet, a második félideit pedig el kell felejteni. Nagy pozitívum még, hogy immár Kaspár Zsolti hivatalosan is segíti a csapat munkáját szaktudásával és emberileg egyaránt. Köszönjük neki! Mi pedig megyünk tovább, és heteken belül megszerezzük az első pontjainkat, aztán jöhet a többi! Gratulálunk a Kazárnak és további sok sikert kívánunk!

A bajnokság aktuális állása: