2024.05.27.

Bravúrpontot szerzett a Kazár

Meglepetésre nem tudott nyerni az Ecseg.

Szombaton Kazáron tette tiszteletét az Ecseg a vármegyei harmadik vonal tizennegyedik fordulójában. Abszolút felvették a kesztyűt a nagy lelkesedéssel ringbe szálló hazaiak, akik a nyitónegyedórában előnybe is kerültek. Szépen lassan ébredeztek a látogatók és a találkozó harmadánál egyenlítettek. Ezután jó darabig nem mentek egymással sokra a gárdák, méltó riválisnak bizonyultak a házigazdák. A hajrához érve a duplázó Radics István megint lépésfórhoz segítette a vendéglátókat, de ismét képesek voltak egalizálni az ecsegiek, így kettő kettes remivel fejeződött be a csörte. Megilleti a dicséret a bravúros pontszerzéssel előrukkoló kazáriakat.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló:

Kazár KSE-Ecseg SE 2-2 (1-1)

Vezette: Sáfrány Sz. T. (Reviczki J.)

Kazár KSE: Simon – Medve, Dobos, Kovács Gy., Árva (Gecse, 76.) – Radics A. (Harmat, 79.), Bán, Lesziák, Oláh P. – Ugró, Radics I. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Ecseg SE: Baltacanovic – Baranyi Á., Kelemen, Rádi, Gaál – Mihalik K. (Jaskó, 46.), id. Mihalik R. (Horváth G., 70.), Baranyi M. (Zsiga, 46.), Ökrös Sz. – Mihalik J., Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Kovács Gy., Dobos, ill. id. Mihalik R., Mihalik Sz.

Gól: Radics I. (11., 74.), ill. Mihalik Sz. (29.), Mihalik J. (82.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Kovács Gyula: – A mérkőzésre kevesen és késve érkeztünk, ez próbára tett a csapat összeállítását illetően, de akik eljöttek, szinte száz százalékban teljesítették, amit megbeszéltünk. Ennek köszönhetően helyzeteket alakítottunk ki, de csak két ziccert sikerült gólra váltanunk a lehetőségek közül, de mint láthattuk, még a házi gólkirályunk is el tudja hibázni két méterről, akinek külön köszönjük, hogy betegen is elvállalta a mérkőzést. A játékvezetésre kitérve, a meccs elején volt egy tizenegyesgyanús szituáció, ami miatt az ecsegiek nagyon letámadták a játékvezetőt, erre az egész találkozó alatt ő próbálta kompenzálni ezt az irányukba. Pár perc múlva kétméteres lesgólt engedett el nekik, és végig érezhető volt, hogy ezekkel a döntésekkel próbálja helyrehozni az előző hibáját. Az én véleményem az, hogyha a büntető jogos, meg kell adni, még akkor is, ha a mérkőzés elején van és mi kapjuk, ekkora leshelyzetet elengedni… A mérkőzés utolsó percében a támadónk ígéretesen lefordult az utolsó védőjükről, aki durván letarolta, több hétig tartó felépülést okozó szabálytalansággal, erre a játékvezető válasza az volt: „azért nem kiállítás, mert a mi térfelünkön volt”. Sárgát meg azért nem adott neki, mert már fél órája elvesztette a sárga lapját, így az utolsó fél órában bárki bármit tehetett volna büntetlenül. Tudom, a játékvezetők dolga sem egyszerű, le a kalappal előttük, hogy még itt vannak és vezetnek, csak utólag is végiggondolva, bosszantó. Játékosaimnak köszönöm, hogy ezeket el tudjuk rendezni magunkban, de ebben fejlődnünk kell még, hogy ne befolyásoljon minket a további játékunkban. Csapatként nem mindig sikerült kihasználnunk a jó játékosállományunktól elvárható eredményt, de nem vagyok elégedett, mert még az összeszokottság várat magára. Játszottunk egy jó mérkőzést, a saját szintünkhöz mérten. Remélhetőleg a jövőben megoldjuk, hogy saját kezünkben maradjon az irányítás. Vár még ránk ez évben egy utolsó nagy feladat, ahol a mezőny nagy favoritját fogadjuk. Sérültjeinknek mielőbbi felépülést kívánunk! További sok sikert kívánok az ecsegi csapatnak!

Moravcsik Ferenc: – Jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben az volt a szándék, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget azok közül, akik eddig kevésbé szerepeltek a meccsek során. Ez így is történt és meg is látszott az első félidei játékunkon. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, majd egy egy lett az állás. Ezt követően visszaáll az eredeti felállás. A hajrában lett még egy gólja az ellenfélnek, majd futottunk az eredmény után. Az utolsó húsz percben teljesen odaszegeztük a hazaiakat a kapuhoz, de nem sikerült megszerezni a győzelmet, csak egyenlítettünk. Én elégedett vagyok most tulajdonképpen a döntetlennel is. Egy szimpatikus csapatról van szó a Kazár tekintetében. További sok sikert kívánok nekik! Bízok abban, hogy talán még feljutnak a dobogóra is. Mi pedig megyünk tovább. Nem hiszem, hogy az első hely meglesz, habár még történhetnek érdekességek, lásd a felsőtoldi eseményeket… Azért még hátra lesz tizennégy bajnoki, ami nem kevés. Nagy valószínűséggel a második hely biztosan meglesz.

A bajnokság aktuális állása: