2024.04.13.

Nyílt sisakos meccseken küzdött meg a sikerért az Érsekvadkert II

Nem adta olcsón a bőrét a Nógrádsipek.

Vasárnap Nógrádsipeken járt az Érsekvadkert második számú együttese a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának tizennegyedik körében. Negyedóra elteltével el tudtak lépni ellenfelüktől az esélyesnek számító vendégek, hamarosan azonban egyenlítettek a mindent beleadó házigazdák, így fej fej mellett fordultak a felek. A második felvonásban felgyorsultak az események, ugyan gyorsan újabb három góllal rukkoltak elő a látogatók, nem adta fel a hátrányából faragni tudó másik oldal. Az utolsó húsz percben ismét tovább nőtt a különbség, de ezt követően két újabb találatot értek el a továbbra sem lankadó ‘sipekiek. Nem sokáig tartott azonban a remény, ugyanis postafordultával megint bevették a kaput a ‘vadkertiek, akik végül hat négyre diadalmaskodtak. A vereség ellenére megilleti a dicséret id. Kelecsényi Gábor csapatát, nem sokon múlott a bravúr.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 14. forduló:

Nógrádsipeki SE-Érsekvadkert SE II 4-6 (1-1)

Vezette: Kiss D. (Homoki G.)

Nógrádsipeki SE: Strehó – Végh Á., Pityi, Mócsány B., Farkas – Percze – Csernák (Végh F., 72.), ifj. Kelecsényi (id. Kelecsényi, 82.) – Árva, Mócsány G., Kovács B. (Galcsik, 46.). Játékos-edző: id. Kelecsényi Gábor.

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Beluczki (Oláh F., 78.), Majer, Tálas, Medvik – Csiki (Csejk, 57.), Szabó László, Mácsik (Őszi, 65.) – Szabó Levente, Kovács R. (Gubik, 75.), Varga S. Edző: Bernhardt László.

Sárga lap: Kovács B., ill. Beluczki, Kovács R.

Gól: Farkas (29., 83.), Mócsány G. (82.), Percze (77.), ill. Szabó László (15.), Varga S. (47., 53.), Tálas (58.), Őszi (73.), Medvik (84.)

Jók: ifj. Kelecsényi, Árva, Percze, Farkas., Végh Á., ill. Tálas (a mezőny legjobbja), az egész csapat

id. Kelecsényi Gábor: –Nagy iramú mérkőzésen, a szokásos “második félidő eleji formánkat” kihasználták a vendégek, utána még felzárkóztunk, de volt rá válaszuk. Gratulálok mindkét csapatnak a küzdelmes meccshez!

Bernhardt László: – Nagyon mély volt a pálya, nagyon nehéz volt rajta játszani. Nem csak nekünk, a hazaiaknak is. Az elején vezetést szereztünk, de a szünetig kiegyenlítettek. A második félidőre összekaptuk magunkat. A szünetben elbeszélgettünk, mégis, hogyan kellene csinálni a dolgokat, és hogy lehetne megnyerni ezt a mérkőzést. Úgy gondolom, a pihenő után jobban odatettük magunkat. Ismét előnybe kerültünk, majd két góllal is vezettünk, de a házigazdák nagyon jól játszottak és mindig közeledtek hozzánk, rendre feljöttek egy-két gólra. Végül is az utolsó pár percben sikerült nyernünk, meglőttük a hatodikat és akkor eldőlt a találkozó. Gratulálok az ellenfélnek, mert nagyot küzdöttek és folyamatosan ott voltak a közelünkben! Nagyon nehéz volt ez az összecsapás. Úgy vélem, ez egy nagy győzelem volt számunkra!

A bajnokság aktuális állása: