2024.04.18.

Komoly skalpot gyűjtött a Bercel

Nem várt vereséget szenvedett a vélhetően ezáltal az őszi elsőségének is búcsút intő Nőtincs.

Vasárnap Bercelen volt jelenése a Nőtincsnek a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Előzetesen esélyesként tekinthettünk a vendégekre, ehhez képest viszont igen csak kellemetlen emlékkel gyarapodott a mezőny éllovasa. A meccsnek nagy lendülettel nekiveselkedő hazaiak gyorsan előnyhöz jutottak, majd mentek tovább, és az összecsapás harmadánál ismét beköszöntek. Terman duplázott. Még a szünet előtt jött a szépítés, aztán a második etap első negyedórájában már egál volt a csörte. Fej fej mellett kezdték tehát meg a záró fél órát a gárdát. Végül a roppant lelkes házigazdák örülhettek, Dávid Lóránt érte el a mindent eldöntő találatot. Három kettőre nyert Berta János komoly skalpot gyűjtő legénysége. Ez igazi diadal volt a javából! A vereség valószínűleg az őszi elsőségükbe kerül a látogatóknak.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 14. forduló:

Bercel KSK-Nőtincs SE 3-2 (2-1)

Vezette: Bangó R. (Nagy F. Zs.)

Bercel KSK: Kovács R. – Jekkel, Berta, Jakus, Nyúl – Szilfai, János D., Dávid L., Bagyal – Terman, Danyi. Játékos-edző: Berta János.

Nőtincs SE: Kovács K. – Fuchs G., Csabuda, Busai, Fuchs P. – Ivanics, Nagy B., Hugyecz, Nógrádi – Mikulinszki, Szunter (Horváth, 31.). Edző: Matyóka Ferenc.

Sárga lap: János D., Dávid L.

Gól: Terman (6., 35.), Dávid L. (70.), ill. Nagy B. (43.), Fuchs G. (58.)

Jók: az egész csapat, ill. Nagy B.

Berta János: – Elképesztően büszke vagyok a csapatra! Nagyszerű megoldásokkal, igazi csapatmunkával értük el ezt a fantasztikus eredményt. Az utóbbi hetekbe fektetett munka és szemléletváltás meghozza az eredményt. Mint mondják, „jó csapat ellen lehet jót játszani”, ezt is megtapasztalhattuk a mérkőzésen. A nőtincsiek is beleadtak apait-anyait, igazi pörgős küzdelem volt. A kapusoknak is bőven akadt dolguk. Látszott a csapatunkon, hogy jobban akarjuk a győzelmet. Nagy öröm három kettes sikerrel zárni az őszi szezont. A következő hetekben sem állunk meg, folytatjuk a felkészülést. Ezúton is köszönjük a szurkolóknak, hogy hétről hétre buzdítottak minket! A Nőtincsnek köszönjük a sportszerű játékot, további sok sikert kívánunk nekik!

Matyóka Ferenc: – Borzasztó rossz napot fogtunk ki. Minden csapatrészünk katasztrofálisan működött, a megszokottakhoz képest. Úgy érzem, a számszerűség alapján, megérdemelt ez az eredmény a Bercel részére, mivel harcosabbak, és sokkal elszántabbak voltak. Nekünk semmi sem sikerült. 

A bajnokság aktuális állása: