2024.06.14.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Kotroczó Róbert

Mesternégyessel segítette sikerhez csapatát a Feláldozhatóknál győzedelmeskedő SVSE középpályása.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A harmadik kör után a Keleti-csoportban szereplő Somos VSE középpályására, Kotroczó Róbertre voksoltunk, aki mesternégyessel vezette sikerre a Feláldozhatók otthonában hat hármas győzelmet elérő együttesét. Most pedig következzen a remek napot kifogó játékossal készített interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a legutóbbi meccsre?

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, tudtuk, a Karancsság egy jó csapat – mondta Kotroczó Róbert. Szerencsére mi szereztük az első találatot, ami mindig fontos egy összecsapáson. A szünetre kettő nullás előnnyel mentünk az öltözőbe. Oláh Teofil elmondta, hogy ez egy veszélyes eredmény, próbáljunk meg még több találatot szerezni, nehogy visszajöjjön az ellenfél a meccsbe. Sajnos aztán jöttek a sérülések és így tíz emberrel tudtuk befejezni a mérkőzést. A legfontosabb, hogy meglett a három pont.

– Minek lehet köszönhető, hogy ennyire kijött a lépés a kapu előtt?

– Támadólag léptünk fel. A megszokott pozíciómhoz képest most egy vonallal feljebb játszottam. Sikerült értékesítenem az első helyzetem, a többi már jött magától. Gyakorlatilag minden lövésemből gól született. Ehhez persze kellettek a csapattársak is.

– Mi a véleménye csapata eddigi idényéről?

– Nem titkoljuk, szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Jó közösség a miénk, kiváló játékosokkal, de még nagyon az elején járunk.

– Papíron nem lehet majd veszélyben az aranyérem… 

– Eddig százszázalékosak vagyunk. Van pár csapat, mely beleszólhat a bajnokságba. Minél több pontot kell gyűjtenünk, hogy a végére ne legyen probléma.

– Vasárnap a Felsőtoldot fogadják egy újabb siker reményében. Mit vár a következő mérkőzés kapcsán?

– Kötelező a három pont megszerzése, tehát menekülés a győzelembe.