2024.07.25.

Jöhet a negyedik forduló a vármegyei egyben

A Berkenye ellen hozná a kötelezőt a Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Héhalmot fogadja az Érsekvadkert, Szendehelyen javítana a Bánk-Dalnoki Akadémia, Mohorára hivatalos az Építők.

Ezen a hétvégén a negyedik fordulót fogják lebonyolítani vármegyénk élvonalában. Mind a hat meccsre szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 4. forduló, 2023. szeptember 9. (szombat), 16.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Berkenye SE

A papírforma szerint nincs nehéz dolgunk a mérkőzés felvezetésével kapcsolatban, elvileg csak az lehet kérdés, hány góllal nyernek a bombaformában lévő, egyelőre hibátlan mérleggel büszkélkedő házigazdák. A látogatók eddig enyhén mondva sem sziporkáztak ebben az évadban, eddigi összes bajnokijukon kikaptak, az pedig igazi csoda lenne, ha éppen most rukkolnának elő egy főnixmadárszerű feltámadással. Nincs egyszerű helyzetben Rusvay Gergely, perpillanat jó talány, vajon mikor pillanathatja majd meg a fényt az alagút végén. A nyugat-nógrádiakkal ellentétbe, a ‘lapujtőiek önbizalom terén is remekül festenek, terveik szerint pedig ezen az állapoton még sokáig nem kívánnak változtatni, szombaton is egy minél simább diadalt tennének el az asztalra. Ez a forgatókönyv meg is valósulhat, komoly kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a másfajta kávéházként jellemezhető hazaiakat.

Érsekvadkert SE-Héhalom SE

Ennek a párosításnak is adott a kiemelkedő favoritja, nem hibázhatnak a jelenleg százszázalékos mérleget birtokló hazaiak. A vendégek két vereség után végre nyerni tudtak a mögöttünk hagyott fellépésükön, ráfért már ez a sikerélmény Berkes László legénységére. Ezúttal viszont egy acélosabbnak tetsző rivális otthonába hivatalosak a héhalmiak, már az is elismerésreméltó cselekedetnek minősülne, ha csak meg tudnák nehezíteni a másmilyen ambíciókat dédelgető ellenfél dolgát. A ‘vadkertiek vért izzadva hozták a kötelezőt az előző körben, gyakorlatilag csupán a három pontnak örülhettek, semmi más miatt nem volt okuk boldognak lenni. Most szintén egy harapós, vélhetően védekezésre berendezkedő vetélytárssal találkozik Nyikos József brigádja, ebben az esetben pedig adott lesz a feladat, fel kell törni a bunkert. Nem vár egyszerű menet a látogatókra, akik igen megsüvegelendő tettet hajtanának végre azzal, ha megtréfálnak az esélyest.

Szendehely FC-Bánk-Dalnoki Akadémia

Egy nyeretlen és egy veretlen társaság fog összecsapni ebben a párharcban. A hazaiak két vereség között egy döntetlent jegyezhettek fel, bár kár tagadni, valószínűleg könnyebb sorsolást is el tudtak volna képzelni maguknak kezdésképpen… A vendégek két győzelmet követően a sírból mentettek meg egy pontot legutóbbi küldetésük alkalmával, most azonban úgy gondolkodnak, hogy mindenképpen szeretnének nyerni. Nem számíthat egyszerű menetre Tábori Ákos alakulata, a szendehelyiek a szezon ez idáig lepergő részében is rendre méltó partnerként képviseltették magukat jobbnál jobb riválisokkal szemben, és nem sokon múlott egy-egy pozitívabb eredmény elérése. Kovács Imre csapata szombaton joggal bízhat a számára ismerős környezetben, apait-anyait beleadva rágós falatként nehezíthetik meg ellenlábasuk dolgát. Mindennel együtt, ha nem is sokkal, előzetesen több sansszal illetnénk a látogatókat, akiktől azonban a legjobb formára lesz szükség.

Unicum FC Mohora-Építők KC

A forduló rangadójának veselkedhetnek neki az érintettek, egy olyan viaskodás előtt állunk, ahol a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. A hazaiak egy vereség és egy döntetlen után lélektanilag fontos, ráadásul nagyon sima sikert könyvelhettek el az előző körben, azt viszont tudhatják, most hatványozottan nehezebb feladat vár rájuk. A vendégek még hibátlanok ebben az évadban, ez a szereplés nyilván nem a véletlen műve, Csatlós Tamás kellőképpen összeszedte együttesét. Jelenleg öt pont választja el egymástól a feleket a látogatók javára, így a másik oldal szemszögéből egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez az ütközet, egy vereség azt jelentené, hogy némiképp el is távolodott a közvetlen élbolytól Baranyi Tibor gárdája. Nyilván erről hallani sem akarnak a mohoraiak, maximális fordulatszámon pörögve nincs is mitől tartaniuk, az azonban tuti, hogy egy erős riválissal néznek farkasszemet. Tényleg egy igazi ki-ki meccsre van kilátás, ahol nüanszok dönthetnek.

Diósjenő SE-Pásztó SK

A kezdősípszót megelőzően ez az összecsapás is abszolút változatosnak ígérkezik, a labda útjára indulása előtt sem ide, sem oda nem tudnánk bökni, megegyező esélyekkel húznak kesztyűt a csapatok. A házigazdák egyelőre egy sikerrel és két fiaskónál tartanak, a vendégek négy ponttal rendelkeznek. Közös a résztvevőkben, hogy a legutóbbi körben egyaránt a hosszabbításban beszedett gólok miatt vesztettek bajnoki egységeket, a diósjenőieknek vereséget, a látogatóknak kissé fájó döntetlent jelentett az egy-egy késői találat. Most egymással szemben feledtetnék az előző forduló eseményeit a társulatok. Saját pályájuk mindenképpen a nyugat-nógrádiak malmára hajtja a vizet, de mérget vehetünk rá, hogy Smelkó Károly ezúttal is tartogat egyet s mást a tarsolyában. Minden adott lehet egy végletekig kiélezett, férfias küzdelemhez, ahol aztán kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád lesz boldogabb a lefújáskor.

Bátonyterenyei TC-Szécsény VSE

A mezőny második felében megtalálható együttesek mérhetik össze tudásukat ezen a mérkőzésen. A bátonyiak perpillanat még pont nélkül állnak, gyorsan hozzá kell azonban tenni, a mögöttünk hagyott fordulóban egy hajszálon múlott, hogy az egész szezon egyik legnagyobb meglepetését érjék el. Pech, hogy végül csak a szimpatikus vesztes szerepe jutott Lászlók János nagyot harcoló legénységének. A vendégek győzelemmel indították a szezont, majd két papírforma vereséggel folytatták. Az garantálható, most egyértelműen a három bajnoki egység megszerzését zászlójára tűzve kel útra Tőzsér Zsolt garnitúrája, ez a törekvés pedig akár meg is valósulhat. Persze a házigazdák minden erejükkel azon lesznek, hogy megtörjék a jeget és elmozduljanak az utolsó pozícióból, abban biztosak lehetünk, hogy otthonukban nem adják olcsón a bőrüket. Szóval a látogatóktól a legjobb énjük bemutatására volna szükség, máskülönben vélhetően kellemetlen élményekkel fognak gyarapodni.