2024.05.29.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban

A Patak középpályása csapata legjobbjaként duplázva segítette hozzá együttesét az Érsekvadkert II elleni diadalhoz.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizennyolcadik fordulót követően a Patak középpályása, Oravecz Roland mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként duplázva vette ki a részét az Érsekvadkert II otthonában öt nullás sikert arató alakulata diadalából. Most pedig következzen a jó napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza az előző mérkőzésre?

– Jó hangulatban és megfelelő létszámmal tudtunk megjelenni a találkozón, utóbbi sajnos egyáltalán nem volt ránk jellemző ebben a szezonban… – vágott bele Oravecz Roland. Azt gondolom, az első félidőben nagyobb mezőnyfölényt és több helyzetet sikerült kidolgoznunk, mint ellenfelünknek, csak az volt a kérdés, hogy mikor szerezzük meg az első gólt, és szerencsére még sikerült a szünet előtt betalálnunk. A második játékrészben már szinte az elején megszereztük a második találatot, ezután a ‘vadkerti játékosok egy része teljesen elvesztette a fejét, fegyelmezetlenné váltak, innentől kezdve már a gólok is könnyebben jöttek. Csapatunk ezen a meccsen játékban és alázatban is kimagaslott az előzőekhez képest, így azt gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk még ilyen arányban is.

– Mi a véleménye együttese eddigi tavaszáról? 

– Tavasszal eddig a három meccs alatt 13-0-s gólkülönbséget tudunk felmutatni, ami szerintem bizakodásra ad okot, itt szeretném kiemelni Csókási Csabit, aki sérüléséből visszatérve, nagy lökést adott csapatunknak, azt gondolom, a nulla kapott gól az ő jelenlétének nagyban köszönhető! A védelmünk stabilizálódott, így a középpályánk is jobban teljesít, és a befejezésünkre sem lehet panasz, sokkal jobban nézünk ki, mint ősszel.

– Akár még egy újabb bajnoki címmel is szemezgethetnek a folytatásban?

– A szezon második felében valahogy minden évben jobban megy a csapatnak, remélem, ez most is így lesz, és ha sikerül meccsről meccsre ilyen kerettel és alázattal játszani, akkor még a bajnoki cím is meglehet, de ehhez még nagyon sok mindennek kell történnie. Az biztos, hogy a Dejtár elleni meccsen fog a legtöbb múlni.

– Vasárnap a Rétságot fogadják. Mire számít a mérkőzésen?

– Hazai környezetben játszunk, én nagyon várom már ezt az összecsapást, mivel ősszel nagyon megszórtak minket idehaza, amit én elég nehezen viseltem, és szerintem beszélhetek a csapattársaim nevében is, most szeretnénk revansot venni, bízom benne, sikerül otthon tartani a három pontot!