2024.05.22.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban

A Karancsberény hálóőre remek kapusteljesítménnyel járult hozzá csapata BSE elleni bravúrsikeréhez. 

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizenhatodik köre után a Karancsberényben védő Illefalvi Gergő mellett döntöttünk, aki remek védésekkel segítette csapatát a BSE elleni bravúros, kettő egyes sikerhez. Most pedig jöjjön a remek napot kifogó hálóőrrel készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a legutóbbi mérkőzésre?

– Tudtuk hogy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, így készültünk egész héten – mondta Illefalvi Gergő. Az ellenfél nagyon sok jó és fiatal játékossal van ellátva, ezáltal tudtuk, hogy csak fegyelmezett es alázatos focival lehetünk velük partiban. Mindenki száz százalékot adott ki magából a mérkőzésen, egymásért küzdöttünk, és ez meghozta a sikert. Nagyon büszke vagyok a csapatra!

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Nem szeretek magamról beszélni, főleg nem dicsérni. Nagyon nagy boldogsággal tölt el, ha jó teljesítménnyel tudok hozzátenni a csapat győzelméhez.

– Miért döntött úgy a nyár folyamán, hogy mostani együttesénél folytatja?

– A szezon előtt, az átigazolási időszak vége felé vált biztossá, hogy itt folytatom pályafutásom. Kettő volt csapattársammal igazoltunk ide. Hallottuk, hogy ‘Berényben mindig jó társaság és közösség volt. Ez az első találkozásnál be is bizonyosodott, nagyon nagy szeretettel fogadtak és egyből be tudtam illeszkedni. Nem bántam meg egy percig sem, hogy ide igazoltam, csak köszönettel tartozom nekik!

– Az előző fordulót megelőzően egyik csapattársát már megkérdeztük, de mégis: vajon minek lehet köszönhető a csapat remek formája?

– Számomra nagyon egyszerű a kérdés, de mégis több tényezőből áll össze. Az első az, hogy csapat vagyunk, nem csak a pályán belül, hanem pályán kívül is. Sok közös programunk van, nem csak mérkőzésekre jövünk össze, illetve kijelenthetem, hogy mindenki barátként szereti és tiszteli egymást. Tudunk egymásért harcolni, küzdeni, tudunk tudásunk felett játszani egymásért. Van egy nagyon jó edzőnk, akire mindig bármikor bármiben lehet számítani. Segít, tanít minket, és ebben a jó szereplésben neki is hatalmas nagy szerepe van. Szurkolóinka bármikor és bárhol számíthatunk, akik minden meccsen biztosítják nekünk a tizenkettedik embert a pályán.

– Mit vár a szezon hátralévő részétől? 

– Úgy gondolom, ha ugyanígy tudunk játszani hétről hétre, akkor ott lehetünk az élmezőnyben, de a pontos helyezést nehéz lenne még megtippelni is. Ennek a csapatnak egyben kell maradni, mert ezekben a srácokban nagyon sok lehetőség, nagyon nagy siker és sikerek vannak.

– Vasárnap a Karancslapujtő II-höz látogatnak. Mire számít a rangadón?

– Biztos vagyok benne, hogy egy szoros és jó mérkőzést fogunk játszani. Mi mindenféleképpen pontot, pontokat szeretnénk szerezni ismételten, hogy tovább tudjunk menetelni a bajnokságban.