2024.07.19.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Varga Sándor

Nyolc szerzett góllal vette ki a részét csapata kiütéses sikeréből a Borsosberénnyel elbánó Érsekvadkert II támadója.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenötödik fordulót követően az Érsekvadkert II csatárára, Varga Sándorra voksoltunk, aki nyolc találattal járult hozzá a Borsosberénynél tizennégy egyes sikert elérő csapata kiütéses győzelméhez. Most pedig következzen az ismét termelékeny napot kifogó támadóval készült interjúnk!

– Hogyan telt a téli pihenő?

– A téli felkészülés alatt voltak edzőmeccsek, téli teremtornák, egyéni foglalkozások – kezdte Varga Sándor. Sikerült egy jó kondit összeszedni. A kispályás foci kifejezetten jó volt alapozásnak. A lejátszott két gyakorló mérkőzés után a bajnoki rajtra összeszedte magát a csapat.

– Egy edzőmérkőzésen Varsányban találkozhattunk a nevével.

– Egy felkészülési találkozón vettem részt. Sajnos beteg voltam, tíz percet tudtam vállalni. Egy gyenge ellenféllel szemben, két gólig jutottam. Hat null lett a vége. Jó gárda a Varsány, pár kulcsjátékos hiányzik belőle. Azért szerepeltem ott, mert akkor a ‘Vadkert nem tudott pályára lépni. Kevesen voltunk, így a mester két edzőmeccset is visszamondott.

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a borsosberényi rajtra?

– Nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Már az első percekben letámadtunk. A helyzeteink felét sikerült gólra váltani. Egyre jobban járatjuk a labdát és javult a játékunk is.

– Mi a vélemény saját teljesítményéről?

– Próbálom a legjobbat kihozni magamból minden meccsen. Még nem százszázalékos a kondim, de fejlődtem a téli teremtornák során. Jobban átlátom a játékot, gyorsabban reagálom le a szituációkat.

– Mit vár csapatától tavasszal?

– Remélem, hogy megnyerjük a bajnokságot. Két ponttal vagyunk lemaradva a Dejtártól. Hiszek a társaságban, ha mindenki odateszi magát, van esélyünk az aranyra.

– Egy szabadnap után a Rétságot fogják vendégül látni. Mire számít azon az összecsapáson?

– Ellenük mindig nehéz, jó csapatról van szó, amely most igazolt is. Kettő nullás győzelmet várok.