A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Farkas Roland

Gabi

Remek védésekkel, többek között egy büntető hárításával segítette remek diadalhoz csapatát a Karancsalját megfricskázó Héhalom II kapusa.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenegyedik kör után a keleti-csoportban szereplő Héhalom II kapusára, Farkas Rolandra voksoltunk, aki remek védésekkel, többek között egy büntető hárításával segítette kettő-egy sikerhez az előzetesen esélyesnek számító Karancsalját legyűrő csapatát. Most pedig jöjjön a remek napot kifogó hálóőrrel készített interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a mérkőzésre?

– Hajtós, küzdős meccs volt, volt benne meló bőven – mondta Farkas Roland. Talán a szezonban még nem is játszottunk ilyen jól. Az első félidőben nagyon jól mentünk, a másodikra már kicsit elfáradtunk, főleg a végére, szinte egykapuztak… De csúsztunk-másztunk egymásért, és jobban akartuk a győzelmet, így sikerült is veretlennek maradni itthon.

– Hogyan értékeli saját teljesítményét?

– Tízes skálán nyolcasra. Sikerült kivédenem egy tizenegyest, több egy az egy ellenit fogtam, illetve pár ziccert. Azonban a kirúgásaim még mindig nem az igaziak.

– Pályafutása egyik legjobban sikerült fellépésén van túl?

– A legemlékezetesebb a futsal szakághoz kötődik, azonban ez fix top ötben lesz, abban biztos vagyok.

– Annak idején hogyan került a gólvonal elé?

– Bozsik-tornákon kezdődött az egész, az U9-es korosztályban. Sajnos voltak kivételek, mikor a csapat érdek azt szolgálta, hogy mezőnyben játsszak, hogy ki bírjon állni a csapat. Szerencsére kevés volt az ilyen eset.

– Milyen úton-módon került kapcsolatba a futsallal?

– 2017-ben a kartali futsalcsapat U18-as csapatot akart indítani, de voltak létszámgondjaik. Ekkor kereste meg Gerhát Viktor Kopó Ariel barátomat, hogy lenne-e kedvünk menni. Előtte még sosem futsaloztunk, szóval mély víz volt, arról nem is beszélve, hogy bombacsapatok voltak. Szerencsére hamar megtaláltuk a helyünket, a csapattársak is rendesek voltak és beilleszkedtünk. Később kiöregedtem a korosztályból, akkor azt hittem, nem is fogok többet futsalozni. Ekkor jött képbe Tóth Zsolti és a BTC. Duhonyi Kristóf barátommal megérdeklődtünk, hogy elmehetnénk-e próbajátékra. Sikerült jól teljesítenünk és le is igazoltak bennünket. Amit nem gondoltam volna az pedig, hogy milyen jó a társaság. Fiatalos, laza, de ha kell, komoly. Örülök, hogy részese lehetek ennek, ami elindult BTC Futsal néven.

– Mi a véleménye együttese eddigi szerepléséről?

– Eléggé kétarcúak vagyunk, mint mondtam, hazai pályán hibátlanok, idegenben azonban elég gyatra a mutatónk. A csapat nagy része viszont kettős terhelésben van, hiszen az ifi bajnokságban is játszaniuk kell. Ezeket egybevéve, szerintem fiatal gárda révén, tisztesen helytállunk a mezőnyben.

– Az idényben már egy edzőváltáson is túlesett a csapat. Ez a tényező is befolyásolja a teljesítményüket?

– Sajnos igen. Nincsen egy állandó ember, aki minden mérkőzésen ott lenne a pálya szélén és irányítaná a csapatot. Az edzéseket megoldjuk, hiszen az ifivel együtt edzünk. Két meccsen például én irányítottam a csapatot. Remélem, a tavaszi szezonra sikerül majd orvosolnunk ezt a problémát.

– Mit vár a folytatás kapcsán?

– Hasonlóan, nehéz mérkőzéseket. Semmi sincs eldőlve, még mindig van esélyünk a top háromra, csak ahhoz konstans teljesítményt kéne nyújtanunk. Remélem, a vírus nem szól közbe, és a szezont úgy tudjuk befejezni, hogy összességében elégedettek legyünk.

– Vasárnap Nógrádsipekre látogatnak. Mire számít a következő erőpróbán?

– Sajnos nem lehetek ott, de mindenképpen nehéz mérkőzésre. Foghíjas kerettel utaznak el a srácok, de reménykedek a pontszerzésben.

Next Post

A megye egy szombati eredményei

A tizenegyedik kör valamennyi mérkőzésére a hétvége első napján kerül sor. Megyei I. osztály, 11. forduló, szombat: 11.00: Építők KC-Palotás SE 3-4 (3-1) 13.30: Mátraterenye SE-Diósjenő SE 3-0 Pásztó SK-Szécsény VSE 2-1 Érsekvadkert SE-Berkenye SE 0-2 Rimóc SE-Karancslapujtő KSE 1-8 Héhalom SE-Szendehely FC 5-1 Nőtincs SE-Mohora SE 1-0
error: Content is protected !!