2024.07.21.

A hétvége játékosa a Vármegyei II. osztályban: Venczel Márton

Csapatának remek teljesítménnyel lendületet adva segítette sikerhez együttesét a Karancslapujtő II-nél győzni tudó Szügy tizenhét éves védője.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre megválasztja a Vármegyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény tizedik fordulója után a Karancslapujtő második számú gárdájánál öt kettes sikert arató Szügy tizenhét éves védője, Venczel Márton mellett döntöttünk, aki edzője szerint csapata legjobbjaként, társainak csereként beszállva lendületet adva segítette hozzá remek produkcióval együttesét az említett arányú győzelemhez. Most pedig jöjjön a fiatal labdarúgóval készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mögöttünk hagyott meccsre?

– Nagyon jó mérkőzés volt, a csapat jól összeszedett, rendezett játékot játszott – vágott bele Venczel Márton. Szerencsére gyorsan vezetést is tudtunk szerezni, ami kihatott az egész meccsre. Az ellenfél is próbált játszani, gólokat szerezni, de a szervezett védekezésünknek köszönhetően csak kétszer sikerült nekik.

– Fél óra elteltével szállt be csereként, aztán edzője szerint csapata legjobbjaként, társait lendülettel segítve vette ki a részét együttese sikeréből. 

– Én is úgy éreztem, hogy a beállításomat követően sikerült gyorsan felvennem a mérkőzés ritmusát. Igyekeztem a megbeszéltek szerint játszani, általában nagy kedvvel focizok, és törekszem arra, hogy a lehető legjobb formámat nyújtsam, és megtegyem, ami tőlem telik.

– A vármegyei másodosztályú felnőtt bajnokságban történő részvétel mellett a Talent U19-es korosztályát is segíti játékával. Milyen két fronton helytállni?

Imádok focizni, úgy érzem, jól bírom a heti két mérkőzés terhelését. Motivál, ha minél többet játszhatok, jó érzés, hogy az edzőim számítanak rá.

– Mi a véleménye az eddigi idényről?

– Mindkét csapattal az élmezőnyben vagyunk. A Talentes csapat egy összeszokott társaság, hiszen gyerekkorunk óta együtt focizunk. A szerencse nem mindig volt eddig velünk, de nagyon jó meccseket játszunk, legtöbbször mi dominálunk. A Szügy csapatát tapasztalt játékosok alkotják, jól kezdtük az idényt, bár nem minden meccs alakult úgy, ahogy szerettük volna, de szerintem jó úton haladunk a dobogó felé.

– Mit vár a folytatásban?

– A Talent ifivel szeretnénk bejutni a rájátszásba, és a tavaszi szezonban dobogós helyet elérni A Szügyben pedig szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, és megnyerni a bajnokságot.

– Szombaton a Karancsberényt fogadják. Mire számít a mérkőzés kapcsán?

– Nyerni fogunk. A Karancsberény a tabella alapján nem rossz csapat, szoros találkozóra számítok.

– Mik a távolabbi céljai a focival?

– Nagyon szeretem ezt a játékot, szeretnék minél magasabb szinten játszani felnőtt koromban, akár külföldön is.