2024.07.25.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban: Varga Sándor

Nyolc góllal vette ki a részét csapata kiütéses sikeréből az Ipolyszöggel elbánó Érsekvadkert II csatára.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről hétre igyekezni fog megválasztani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A kilencedik fordulót követően az Érsekvadkert második számú együttesében focizó Varga Sándorra voksoltunk, aki nyolc góllal vette ki a részét az Ipolyszöggel tizenöt nullás arányban elbánó csapata kiütéses győzelméből. Most pedig jöjjön a termelékeny napot kifogó támadóval készült riportunk!

– Hogyan gondol vissza a mérkőzésre?

– Korábbról kezdeném – vágott bele Varga Sándor. Sérülten és nagyon betegen játszottam az elmúlt fordulókban, ami látszódott is a játékomon, így csak egy-két gólt értem el. Az eggyel ezelőtti fordulóban már százszázalékosnak éreztem magam és lőttem is ötöt. A mostani mérkőzésen előbb kihagytam egy tizenegyest, majd az összes helyzetemet berúgtam. Kettő nullig meccsben volt az Ipolyszög, nagyokat is kellett védenie a kapusunknak. Aztán elengedték a találkozót. Nagyon jók voltak a játékvezetők, észre vettek mindent. A középpályásaink nagyon jól osztogattak.

– Ezzel a teljesítménnyel beállította egy meccsre szóló korábbi egyéni gólrekordját. 

– Igen, tavaly ugyanennyit lőttem a Legénd ellen. Lehet, hogy annak idején még az ifiben elértem egy mérkőzés alatt többet is, de felnőtt szinten holtversenyben ez lett a legeredményesebb meccsem. 

– Legutóbbi beszélgetésünk során megpedzegette, hogy az előző évad után abbahagyja a focit. Végül miért folytatta?

– Volt egy szalagszakadásom, fájt a térdem. Aztán elkezdtem járni az első számú csapathoz edzésre. Heti öt foglalkozás volt a felkészülés alatt. Végigcsináltam az egyhónapos alapozást, a komoly erőltetés hatására pedig helyrejött a térdem. Ezért úgy döntöttem, maradok a klubnál!

– Hány gólt vár magától ebben a kiírásban?

– Nem érdekel a góllövőlista. Ez a meccs most így alakult. Én azt szeretném, hogy minél jobb helyen zárjunk, illetve azt, hogy a csapatunkban mindenki élvezze a focit.

– Vasárnap a Rétságot fogadják. Mire számít a következő erőpróba kapcsán?

– Szerintem nem lesz sima meccs. Viszonylag jó csapat a Rétság, csak valamiért az utóbbi időben bajlódtak. Nekünk mindig nagyon nehéz ellenük. A legutóbbi két találkozásunk során három egyre nyertünk, de nem könnyen. Bízom benne, jó mérkőzést fogunk játszani. Nyilván nyerni szeretnénk, és szerintem be is húzzuk. Azért a ‘vadkerti pálya elég jó, négy egyes győzelem a tippem.