2024.07.25.

Ezúttal lesz meglepetés az észak-nyugati vármegyei háromban?

Nógrádsipekre látogat a Dejtár, a Rétságot fogadja az Érsekvadkert II, a Borsosberény ellen javítana a Bernecebaráti-Kemence.

Ezen a hétvégén a tizenhetedik fordulót bonyolítják le a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. Mindhárom mérkőzésre vasárnap kerül sor. Nézzük meg, mire számítunk az aktuális műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 17. forduló:

2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Nógrádsipek SE-Dejtár SE

A szezonban még mindig veretlen vendégekre tekinthetünk a párharc favoritjaiként, akik ugyan az előző körben fogcsikorgatva tudtak nyerni, vélhetően ezzel is meglesz a sanszuk arra, hogy újra örülhessenek. A stabilan negyedik helyezett házigazdák egy héttel ezelőtt is otthonukban játszottak, akkor viszonylag simán nyert id. Kelecsényi Gábor legénysége. Biztosak lehetünk benne, hogy az éllovast is meg szeretnék fricskázni az amúgy bármire képes ‘sipekiek, nem eszik azonban olyan forrón a kását, ehhez lehető legjobb arcukat kellene előhúzni a cilinderből… A látogatók nyilván még nem véletlenül nem kaptak ki ebben a kiírásban, és mivel az aranyérem Balga Ferenc csapatának a célja, nem is igazán fér bele egy-egy botlás. Elvileg vasárnap folytatódhat a dejtári menetelés, de az a gyanúnk, ehhez azért lesz egy-két szavuk a nem feltartott kezekkel ringbe szálló, bármire képes házigazdáknak is, így akár kellő izgalom is átszőheti az összecsapást.

Érsekvadkert SE II-Rétság FC

Ennek a találkozónak is megvan a favoritja, érdemes lesz azonban résen lenniük az idényben még szinten veretlen, minél fényesebb medáliáért iparkodó hazaiaknak, akiknek valószínűleg legjobb teljesítményükkel kell előrukkolniuk ahhoz, hogy ismét diadalmaskodjanak. A magukat az ötödik helyre gyakorlatilag bebetonozó rétságiak nemrégiben kis híján komoly meglepetést tettek le az asztalra, az pedig tuti, hogy Havay Zoltán együttese a későbbiekben is bárki számára rágós falat szeretne lenni. Azt ugyancsak kár tagadni, hogy az esélyek adottak, számukra ismerős környezetben közelebb lehetnek az üdvösséghez a végső elsőségben reménykedő ‘vadkertiek, de úgy véljük, a legjobb arcát kell bemutatnia Bernhardt László társulatának ahhoz, hogy képes legyen lebirkózni a látogatókat, akik így vagy úgy, de megtréfálnák ellenlábasukat és rácáfolnának a papírformára. A múltkori körből kiindulva, nem lenne váratlan fordulat, ha egy izgalmas csörte keretein belül dőlnének el az érdemi kérdések.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Borsosberény SE

Egy vérbeli alsóházi helyosztós is tartogat ez a forduló. A sereghajtó, soros riválisukhoz képest jelenleg kétpontos hátrányban lévő házigazdák otthonukban mozdulnának el a finoman szólva sem szívderítő utolsó pozícióból. Közös a résztvevőkben, hogy még nem gyűjtöttek bajnoki egységet tavasszal, lenne tehát mit köszörülni azon a bizonyos csorbán… A télen erősítő berneceiek saját játéktérükön nem is gondolnak más végkifejletre, csak egy győzelemre, talán most kijöhet a lépés Németh Krisztián brigádjának és összejöhet egy búfelejtő siker. A látogatók is tudhatják azonban, hogy ezúttal egy velük azonos súlycsoportban lévő közvetlen riválissal találkoznak, így semmiképpen nem szeretnének megint alulmaradni, vélhetően Dinnyés Csaba alakulata is bizakodik. Maradjunk annyiban, az ismerősebb közeg miatt esélyesebbnek tűnnek a hazaiak, de mérget azért nem vennénk erre a forgatókönyvre…

Szabadnap: Patak SE.