2024.07.19.

Ismét a papírforma dominálhat a dél-nyugati vármegyei háromban?

A Legénd ellen hozná a kötelezőt a Romhány, Egyházasdengelegen javítana a Kétbodony, Keszegre hivatalos a Nőtincs.

A mostani hétvégén a tizenhetedik körre kerül sor a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában. Mind a négy meccset vasárnap tartják meg. Lássuk, mit várunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 17. forduló:

2024. március 24. (vasárnap), 12.30:

Egyházasdengeleg FE-Kétbodony SE

Fájó vereséget követően kelhetnek útra a vendégek, a nagy rangadón beszedett pofonnak köszönhetően ráadásul immáron ponthátrányban van az első helyhez képest Bartyik Róbert legénysége. A feladat a napnál is világosabb, ki kell javítani a legutóbbi eredményt és a lehető leghamarabb visszatérni a helyes ösvényre. Úgy sejtjük, ehhez lesz egy-két szavuk a tavasszal eddig kétszer kikapó házigazdáknak is, akik ugyancsak szeretnének javítani és előbb-utóbb húzni egy váratlant. A mostani mérkőzésen csak az ismerősebb környezetben reménykedhetnek a ‘dengelegiek, amúgy minden más érdemi tényező a táblázaton jóval előrébb fellelhető brigád sikerét vetíti előre. Semmiképpen nem hibázhatnak a kétbodonyiak, akik legjobb arcukkal előrukkolva akár egy simább diadalt is kivitelezhetnek.

2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Romhány KSE-Legéndi SE

Még az előzőleg kivesézett találkozónál is hatványozottan simábbnak tűnik ez a párharc, itt tényleg csak az lehet kérdéses, milyen különbséggel győzi le az első helyezett a tök utolsót. A romhányiak egy kiemelt jelentőségű rangadón elért győzelemmel hangoltak, ezzel szemben a másik oldal ismét sima zakót öltött magára. Ősszel hasonló szereposztásban nem is keltek útra a látogatók, sajnos a realitás az, ha most sor kerül a meccsre, csúnya vége lehet. Nincs olyan adalék, amit fel lehetne sorakoztatni a sereghajtó irányába, csupán a tisztes helytállás lebeghet a legéndiek szemei előtt. A házigazdák nem titkoltan csak a bajnoki címben és egy nyári osztályváltásban gondolkodnak, most egy újabb lépcsőfokot tehetnek meg, komoly betli lenne, ha nem tudná igazolni a papírformát Bencsik Emil brigádja.

Keszegi SE-Nőtincs SE

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt az ütközetet, ugyan a vendégek finoman szólva is tekintélyes pontelőnnyel rendelkeznek ellenfelükkel szemben, az a gyanúnk, nem fogják olcsón adni a bőrüket az előző fordulóban kétgólos lépésfórról végül kikapó keszegiek, akik most szeretnék egy pozitív végkifejlettel felhívni magukra a figyelmet. A hazaiak immáron maximum csak a negyedik helyért küzdhetnek, emellett olykor-olykor egy-egy bravúrt tehetnek le az asztalra, nyilván valami hasonlóban gondolkodnak vasárnap is. A nőtincsiek szeretnének minél fényesebb érmet zsebre tenni az idény zárásakor, azt pedig tudhatják, ha komolyak az ilyen jellegű szándékaik, az ilyesmi fellépéseket mindenképpen be kellene húzni. Közelebb is lehet az üdvösséghez Matyóka Ferenc társulata, de azért nem árt majd résen lenni…

Felsőpetény SE-Bercel KSK

Harcias, egyúttal háromesélyes viaskodásra számítunk. A hazaiak önbizalmának jót tehetett az elmúlt hétvégén megszerzett, már igen csak várt siker, a lendületet kihasználva menne tovább Laczkovszki Zsolt együttese. Ez a törekvés nem tűnik egyszerűen elérhetőnek, a másik oldal egyelőre hibátlan tavasszal, az előző körben például kétgólos hátrányból talpra állva diadalmaskodott Berta János garnitúrája. Lélektanilag tehát egészen biztosan remekül festenek a berceliek is, akik ezúttal is a három pontban bízva kelnek útra. Az tuti, hogy a saját pályájuk a felsőpetényiek malmára hajthatja a vizet, ebbe a tényezőbe belekapaszkodhatnak, mindent összevetve azonban, egy igazi ki-ki meccsre voksolunk, ahol aztán bármi megtörténhet, előzetesen sem ide, sem oda nem tudunk bökni, kis dolgok dönthetnek.