2024.07.13.

Elvileg tovább menetelhetnek a keleti vármegyei három dobogósai

A Feláldozhatókat fogadja az SVSE, Ceredre látogat a Nógrádmegyer, a Felsőtoldot látja vendégül az Ecseg.

A mostani hétvégén a tizenhetedik fordulóra kerül sor a vármegyei harmadik vonal keleti-csoportjában. Mind a négy összecsapást vasárnap rendezik meg. Nézzük meg, mire számítunk a soros programtól!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló:

2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Somos VSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Kellőképen egyértelműek az esélyek a találkozót megelőzően, már-már szokásos módon, toronymagas favoritként jellemezhetjük a hibátlan mérleggel éllovas hazaiakat, akik elvileg most sem hibázhatnak. A látogatók egy szép idegenbeli győzelem után az előző körben kis híján komoly bravúrt értek el a mezőny második helyezettjével szemben, végül azonban nagy csatában kikaptak, így maradt a szimpatikus vesztes szerepe. Valami hasonlóban bízhatnak közelgő fellépésük kapcsán is a karancsságiak, azt azonban kár tagadni, hogy a korábbinál is sokkal nehezebb dolguk lesz és elsősorban egy tisztes arányú fiaskó elérése lehet a cél. A meccs teljes egészét komolyan véve, akár egy kifejezetten sima győzelemre is szert tehetnek a gólokat általában becsülettel termelő somosiak.

Ecseg SE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Az imént felvezetett mérkőzéshez hasonlóan tudjuk beharangozni ezt a csörtét is, a papírforma szerint csupán az tűnik kérdésesnek, hogy milyen különbséggel diadalmaskodnak az ezüstérmes pozícióban állomásozó ecsegiek. Bár a vendégek főnixmadárszerű feltámadást bemutatva, remek sikert tettek le az asztalra a mögöttünk hagyott körben, ezúttal egy hatványozottan nehezebb küldetés vár rájuk, ahol kisebbfajta csodának bizonyulna már a pontszerzés is. Valószínűleg tisztában vannak az erőviszonyokkal a felsőtoldiak, akik ettől függetlenül nyilván szeretnék megcincálni az oroszlán bajuszát. Titkon még vérmesebb álmokkal is rendelkeznek az ecsegiek, ahhoz viszont, hogy erre halovány sansz is legyen, most sem botolhatnak meg, sőt a téli erősítések függvényében, illene simán nyerniük.

Cered VSE-Nógrádmegyer BSE

Kár tagadni, ennek a párosításnak is megvan az esélyese, valamiért azonban úgy érezzük, nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz ez a kiruccanás a vendégeknek, mint amilyennek esetleg tűnhet… A házigazdák két fiaskóval indították a tavaszt, arra azonban mérget vehetünk, hogy Horváth Jenő mielőbb egyenesbe kormányozná csapatát, erre pedig tökéletes alkalomnak néz ki egy vasárnapi bravúr. Otthonukban sosem szabad leírni a ceredieket, akik ezt az adalékot meglovagolva, akár rágós falatnak is bizonyulhatnak, ehhez viszont tényleg apait-anyait bele kell adniuk, máskülönben jöhet egy újabb zakó. A fontos sikerrel hangoló ‘megyeriek bebetonozták magukat a dobogó legalsó fokára, ami szemszögükből mindenképpen pozitív, de azért még vár rájuk pár nagy csata, hogy végérvényesen bebiztosítsák a bronzérmet.

Kazár KSE-Zagyvarónai SE

Ahogy a dobogósok által fémjelzett találkozókon, ezen az összecsapáson is adott a favorit. A stabilan negyedik helyezett kazáriak két vereséget követően búfelejtő győzelemre tehetnek szert. Még a vendégek sem tudtak pontszerzésig eljutni tavasszal, így őket is fűtheti a bizonyítási vágy, ezzel együtt, nemes cselekedetnek minősülne, ha éppen most idegenben tudnák megszakítani negatív szériájukat. A házigazdák ráadásul legutóbbi két fiaskójukat rendre otthonukban szenvedték el, ami kiváltképp fájó lehet, éppen itt van tehát az ideje egy javításnak. Kaspár Zsolt együttese vélhetően előbb-utóbb ismét megfricskázhat valakit, a tippünk szerint azonban ez az alkalom nem vasárnap jön majd el, saját játékterükön közelebb lehetnek egy önbizalomnövelő sikerhez a hazaiak.