2024.04.16.

A tavasz meccsével folytatódik a vármegyei másodosztály

A BSE-hez hivatalos a Vizslás, a Mátraverebély ellen javítana a Rimóc.

A mostani hétvégén a tizenötödik kört rendezik meg a vármegyei másodosztály 2023/2024-es idényében. Öt meccsre kerül sor szombaton, míg egy találkozót vasárnap bonyolítanak le. Nézzük meg, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 15. forduló:

2024. március 23. (szombat), 12.30:

Karancsberényi VSFC-Tari SZE

Abszolút ellentétes mutatókkal vágtak neki a tavaszi szezonnak a résztvevők, míg a házigazdák remek sikert tudhatnak maguk mögött, a látogatók a várakozásoknak megfelelő arányú sima vereséget szenvedtek. Önbizalom terén tehát jelenleg Berki Krisztián együttese nézhet ki jobban, az igazság pedig az, hogy ezúttal is illene nyerniük a hazaiaknak, akiknek az előző körben aratott bravúrgyőzelme akkor ér kiváltképp valamit, ha most sikerül behúzni a kötelezőt. A télen megerősödő, a hátralévő fordulókban minél komolyabb mértékű előrelépésben reménykedő tariak szemszögéből igen csak bravúros cselekedetnek minősülne, ha meg tudnák fricskázni a dobogó legalsó fokával szemezgető másik oldal dolgát. Elvileg saját pályájukon minden adott lehet a ‘berényiek számára ahhoz, hogy zsebre tegyék mindhárom pontot.

2024. március 23. (szombat), 15.30:

Balassagyarmati VSE-Vizslási SE

Nem csak az adott hétvége, hanem a komplett tavaszi idény talán leginkább várt összecsapásának keretein belül találkozik a táblázat első két pozícióját elfoglaló alakulat. Közös a csapatokban, hogy győzelmekkel hangoltak, a hazaiak városi rangadón nyertek, míg a mostani éllovas a sereghajtóval szemben hozta a kötelezőt. Perpillanat kétpontos hátrányban vannak az éllovashoz képest a balassagyarmatiak, akik egy esetleges eredményes manőverrel meg tudnák tehát előzni legfőbb riválisukat. Ehhez nyilván lesz egy-szavuk az ebben a kiírásban csak soros ellenfelüktől kikapó, azóta is hibátlan vizslásiaknak is, akik visszavágnának az odavágón beszedett pofonért. Maradjunk annyiban, teljes mértékben háromesélyesnek tűnik ez a csörte, nüanszok határozhatják meg, hogy melyik társulat lesz boldogabb a lefújáskor és teszi egyúttal zsebre az átlagosnál nagyobb jelentőséggel bíró bajnoki egységeket.

Rimóc SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Mindkét gárda fiaskóval indította a második félév küzdelmeit, szóval itt is-ott is lenne mit kijavítani, reálisan nézve azonban, erre inkább a bronzérmes pozícióért iparkodó hazaiaknak lesz komolyabb sanszuk. Ugyan Fábián Róbert legénysége meglepően sima zakót öltött magára az előző fordulóban, hamar visszatérhet a győzelmi ösvényre az ősszel remekelő armada. A ‘verebélyiek otthonukban maradtak alul a tavaszi nyitányon, az ő esetükben teljesen már a leányzó fekvése, már az is nagy dolog, hogy a dicstelen búcsút választó Nagylóccal ellentétben, egyáltalán még versenyben van a télen alaposan meggyengülő brigád. Verebélyi Lászlónak ismét fel lesz adva a lecke, az esélytelenek nyugalmával kelhet útra a nehéz időszakot élő együttes. Számukra ismerős környezetben semmiképpen nem ismerhetnek pardont a rimóciak, kellő odafigyeléssel pedig akár egy elég sima diadalalt is bemutathatnak.

Mátraterenye SE-Szügy SE

Kifejezetten érdekes találkozóra számíthatunk ezen párosítás kapcsán, úgy véljük, egy igazi ki-ki meccsen van dolgunk, ahol a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. A házigazdák elvárható sikerrel veselkedtek neki a tavasznak, a szügyiek ezzel a fellépéssel kezdik meg 2024-es bajnoki szereplésüket. Mivel egymás közvetlen riválisainak mondhatók a dobogó legalsó fokáért versenyben lévő felek, bizony nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, fontos pontokat gyűjthetne be a nyerni képes oldal. Az tuti, hogy a saját játékterük által kölcsönzendő előnyök a ‘terenyeiek malmára hajthatják a vizet, legjobb arcukkal előhozakodva viszont idegenben is legyűrhetik vetélytársukat a látogatók. Izgalmas csatára van kilátás, előzetesen tényleg nem böknénk sem ide, sem oda, kis dolgok dönthetnek.

2024. március 23. (szombat), 16.00:

Mihálygerge SE-Varsány SE

Ez a csörte is abszolút változatosnak tűnik a kezdősípszót megelőzően, nehéz tippelni. A mihálygergeiek idegenben nyertek az elmúlt fordulóban, míg a vendégek szép skalpot szerezve diadalmaskodtak. Lelkiállapot tekintetében tehát jól festenek a résztvevők, a célok pedig azonosak, megint győznének a gárdák. Jelenleg magabiztosnak nevezhető pontelőnnyel rendelkeznek ellenlábasukkal szemben a hazaiak, amennyiben viszont nyerni tudnának, valamelyest felzárkóznának a második félévben a korábbinál pozitívabb szereplésben reménykedő varsányiak. Talán az ismerősebb közeg billentheti el minimálisan a mérleg nyelvét, amúgy a sötétben tapogatózunk, az sem volna ördögtől való cselekedet a látogatók részéről, ha nem üres kezekkel fejeznék be a mérkőzést és felülkerekednének az erről persze hallani sem akaró másik oldalon.

2024. március 24. (vasárnap), 15.30:

Karancslapujtő KSE II-Balassagyarmati SC

Csalódott csapatok viaskodásáról fog szólni ez a párbaj. A hazaiak mélyütésszerű fiaskóban voltak érdekeltek a mögöttünk hagyott körben, a balassagyarmatiak pedig városi derbin szenvedtek vereséget. Kijelenthető, mindkét alakulat szeretne javítani, éppen ezért bontakozhat majd ki egy nyílt sisakos csata a pályán. A házigazdák ötpontos lépésfórban vannak, így egy győzelem segítségével le is szakítanák magukról ellenfelüket. A vendégek szeretnének feljebb lépni a táblázaton tavasszal, vélhetően vasárnap is csak egy sikeres küldetésre mer gondolni Babcsán mester. Nem is szabad egy laza karlegyintéssel lerendezni a látogatókat, mégis úgy érezzük, inkább a Szőrös Krisztián által vezetett ‘lapujtőieknek állhat a zászló, akik maximális fordulatszámon pörögve, otthonukban képesek lehetnek rá, hogy lebirkózzák lelkes vetélytársukat.

Szabadnap: Karancsaljai MSE.