2024.07.25.

Jöhet a tizennyolcadik forduló a vármegyei egyben

A Szécsényt fogadja a Karancslapujtő, a Mohorával találkozik a Bánk-Dalnoki Akadémia, a Berkenye ellen menetelne tovább az Érsekvadkert.

Ezen a hétvégén a tizennyolcadik kört bonyolítják le a vármegyei élvonal 2023/2024-es szezonjában. Öt meccset szombaton rendeznek meg, egy találkozót elhalasztottak. Lássuk, mit várunk az aktuális programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 18. forduló:

2024. március 23. (szombat), 15.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Szécsény VSE

A papírforma szerint, egyszerű dolgunk van a párosítás felvezetésével kapcsolatban. Elvileg csak az lehet kérdés, milyen különbséggel tud diadalmaskodni az éllovas. A házigazdák sima idegenbeli sikerrel feledtették korábbi fiaskójukat, terveik szerint pedig ezúttal egy hasonlóan könnyed manőverrel mennének tovább a sikerek ösvényén. A mezőny hátsó fertályában fellelhető látogatók egy döntetlen után kétszer is kikaptak a tavasz már lepergő részében, nincs egyszerű helyzetben Tőzsér Zsolt, hiába a befektetett munka, nem jönnek az eredmények. Gyakorlatilag igazi csoda lenne, ha éppen most másznának ki a gödörből az előző körben csúnya pofonba beleszaladó látogatók, szemszögükből elsősorban egy minél tisztesebb helytállás lehet reális cél. Nem hibázhatnak a hazaiak, minden érdemi tényező mellettük szól, kellő odafigyeléssel egy kifejezetten egyoldalú mérkőzéssel is előrukkolhat Szabó Gábor csapata.

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia

Ezen meccs előtt is adott a favorit, a várakozások azt súgják, közelebb lehetnek az üdvösséghez a remek formában állomásozó, tavasszal még hibátlan vendégek. Gyorsan el kell mondani, a sorsolás alapján ők a pályaválasztók, létesítményük felújítása miatt azonban az odavágóhoz hasonlóan, ellenfelüknél szerepelnek. Az így hazai környezetben ringbe szálló mohoraiak két vesztes fellépés között egy győzelmet könyvelhettek el eddig ebben az évben. A másik oldal számára minden adott lehet egy újabb jól pozitív küldetéshez, úgy tűnik, Kárpáti Zoltán jó irányba kormányozza az együttest, ráadásul ezzel párhuzamosan a jobb gólkülönbségnek köszönhetően sikerült fellépni a dobogó középső fokára. Mindeközben Kiss Károly rendre szállítja az újabbnál újabb találatokat, nem lesz egyszerű semlegesíteni a rutinos támadót. Maradjunk annyiban, a dolgok jelenlegi állása szerint, jókora kalapemeléssel illethetnénk a táblázaton hátrébb tanyázó gárdát, ha bármilyen formában meg tudná fricskázni a másik oldalt, az ismerősebb közeg miatt azonban vélhetően lesz keresnivalója Baranyi Tibor brigádjának, illetve azt se felejtsük el, kis túlzással a napját sem lehet tudni, utoljára mikor játszottak élő füvön a látogatók…

Diósjenő SE-Építők KC

Az előző fordulót éppen ellentétes mutatókkal záró gárdák fognak összecsapni ebben a párbajban. A rossz szériájuknak végre valahára búcsút intő hazaiak szép sikert értek el a mögöttünk hagyott körben, ezzel szemben a tavasz korábbi szakaszában remekelő salgótarjániak kikaptak legutóbbi erőpróbájukon. Az tuti, hogy mindenképpen javítana szeretne Csatlós Tamás brigádja, ez a törekvés pedig elérhetőnek tűnik, bár nagy butaság lenne egy laza karlegyintéssel lerendezni az ellenfelet. Meglátjuk, az említett győzelem milyen hatással lesz a nyugat-nógrádiakra, könnyen lehet, most kapja majd el a fonalat Bőgér Dávid armadája. Számukra ismerős környezetben rágós falatnak bizonyulhatnak a diósjenőiek, ehhez viszont apait-anyait bele kell adniuk. Egyébként mindent összevetve, esélyesként tekintünk a látogatókra, akik jó napot kifogva, ha nem is egyszerűen, de két vállra fektethetik a csínytevésben reménykedő házigazdákat.

Héhalom SE-Pásztó SK

Ennek a találkozónak is eltérő élményeket maguk mögött tudó csapatok vágnak neki. A héhalmiak kétszer is úgy tudtak nyerni, hogy még gólt sem kaptak, nemrégiben idegenben hengerelt Berkes László társasága. Ezzel szemben a vendégek csak egy pontot gyűjtöttek az előző két fordulóban, lenne tehát min javítaniuk, főleg az előző hétvégén elkönyvelt remijük volt váratlannak nevezhető. Érdekesség, ez lesz az első olyan tavaszi bajnoki, amit nem Hatvanban vívnak meg a pásztóiak, vélhetően kellőképpen megunták már az említett létesítményt, így akár ez a tényező fel is dobhatja őket… Ezen adaléktól elvonatkoztatva, nem számítunk sima mérkőzésre. Otthonukban megnehezíthetik riválisuk dolgát a házigazdák, akik legjobb énjüket bemutatva, akár meg is tréfálhatják a tabellán előrébb álló ellenfelet. Nyilván erről a forgatókönyvről hallani sem akarnak a vendégek, az azonban tuti, hogy fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak hoppon maradni.

Bátonyterenyei TC-Szendehely FC

Ezt a viaskodást sem érezzük előzetesen lefutottnak, hiába választja el egymástól szépszámú pont és pár pozíció a táblázaton a feleket, egy sanda gyanúnk szerint, nem fogják az áldozati bárány szerepét betölteni az előző körben bravúros döntetlent kiharcoló bátonyterenyeiek. A vendégek vállalható vereséggel hangoltak, szemszögükből azonban egyszerű a képlet, ezúttal bizony nyerni szeretnének az utolsó előtti helyezettnél. Ez a gondolat nem ördögtől való, mégis fenntartjuk azon véleményünket, hogy saját pályájukon igen csak megnehezíthetik nyugat-nógrádi ellenfelük dolgát a hazaiak. Ez idáig két iksz között egy fájó fiaskót könyvelt el Forgó Péter csapata, a cél az lenne, hogy mielőbb meglegyen az év első győzelme a feljebb lépésben reménykedő legénység számára. Szombaton akár egy kiegyenlített birkózás is kisülhet a mérkőzésből, a labda útjára indulása előtt sem ide, sem oda nem merünk bökni, harcos menetre van kilátás.

Érsekvadkert SE-Berkenye SE-elhalasztva