2024.05.29.

Nagy derbit tartogat a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportja

Borsosberényben sem hibázna a Dejtár, rangadón fogadja az Érsekvadkert II a Patakot.

A mostani hétvégén a tizenegyedik kört bonyolítják le vármegyénk legalacsonyabb vonalának Észak-Nyugati-csoportjában. Két-két mérkőzést rendeznek meg szombaton és vasárnap. Nézzük meg, mire számítunk a soros műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 11.30:

Borsosberény SE-Dejtár SE

Toronymagas favoritként jelölhetjük meg a tíz kört követően is veretlen mérleggel büszkélkedő, nemrégiben ismét egy sima sikert bemutató dejtáriakat, akik elvileg mostani küldetésükön sem hibázhatnak. A már nem Viczena Csaba által irányított, utolsó előtti helyezett házigazdák rendre alulmaradtak a mögöttünk hagyott négy körben, lélektanilag rájuk férne tehát egy győzelem, ez az alkalom viszont nem most fog eljönni. Minden fontosabb tényező a másfajta kávéháznak nevezhető, magasztos terveket szövögető látogatók mellett szól, igazi csoda lenne, ha nem igazolná a felvázoltakat Balga Ferenc legénysége. Nagyon komoly bravúrnak minősülne, ha meg tudnák fricskázni az éllovast a borsosberényiek, egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy borulhat a papírforma.

Rétság FC-Nógrádsipek SE

Búfelejtésben reménykedő gárdák csapnak össze ezen a mérkőzésen. A hazaiak három meccs óta nem tudtak nyerni, a látogatók az előző fordulóban kaptak vállalható pofont. Bár a táblázaton éppen egymás mögött foglalnak helyet a felek, kisebb szakadék van közöttük, a negyedik ‘sipekiek nyolc ponttal többel rendelkeznek, mint az ötödik házigazdák, akik ebben az idényben finoman szólva sem sziporkáznak. Meglátjuk, előbb-utóbb átszakad-e egy lélektani gát Havay Zoltán fiainál, az biztos, szombaton szép eredményként jegyezhetnénk fel, ha sikerülne a vágyott győzelem. A vendégek célja az lehet, hogy megőrizzék jelenleg pozíciójukat, vérmesebb reményeket nem dédelgethet Kelecsényi Gábor alakulata. A mostani csörtét háromesélyesnek érezzük, otthonukban nem szabad kategorikusan leírni a rétságiakat.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 11. forduló, 2023. október 29. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II-Patak FC

A kis túlzással háromcsapatos bajnokság legerősebb társulatai közül kettő farkasszemet fog nézni egymással az aktuális fordulóban. A dobogó középső fokán álló ‘vadkertiek a mezőny harmadik helyezettjét fogadják egy igazi rangadón. A házigazdák az egész idényt tekintve nem találtak még legyőzőre, az előző négy fellépésükön pedig rendre sikeres manőverrel rukkoltak elő. Most azért jóval nehezebb dolga lesz Bernhardt László brigádjának, a legjobb formára lesz szükség. A patakiak három diadalt tudhatnak maguk mögött, a legutóbbi körben egy sörmeccsre hasonlító párbajban tizenöt gólig jutott Bella Sándor legénysége. Perpillanat mindössze egy egység választja el egymástól a feleket a hazaiak javára, akik adott esetben el tudnának lépni egyik legfőbb riválisuktól, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a három pontban gondolkodó vendégeknek is. Ennek a derbinek nincs esélyese, a szó szoros értelmében bármit magában rejthet ez a viaskodás, nüanszok dönthetik el az izgalmasnak kinéző ütközetet.

Ipolyszögi SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Alsóházi birkózást is tartogat ez a hétvége, a dolgok jelenlegi állása szerint, egy abszolút nyíltnak ígérkező összecsapás keretein belül ugorhatnak egymásnak az érintettek. A hazaiak nagyon csúnya mélyütésekbe szaladtak bele az előző két fordulóban, van honnan talpra állniuk, kérdés, hogy erre mikor és ki ellen lesznek képesek. Ezzel szemben a berneceiek önbizalommal telve kelhetnek útra, ugyanis az elmúlt körben jó ideje várva várt diadalt könyvelt el Németh Krisztián armadája, a szezonban először örülhetett a vastag jeget megtörő sereghajtó. Hamarosan kiderül, ez a siker milyen hatással volt a látogatókra, vélhetően átszakadhatnak a gátak a korábban bukdácsoló gárdánál. Ezen találkozó előtt azt mondanánk, az ismerősebb környezet az ipolyszögiek malmára hajthatja a vizet, de perpillanat a másik oldalt sem szabad leírni, akármi megeshet.