2024.05.27.

Vajon lesz váratlan fordulat a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában?

Nem hibázna az SVSE, Ecseg, Kazár trió, Ceredre hivatalos a Nógrádmegyer.

Ezen a hétvégén a tizenegyedik körre kerül sor vármegyénk legalacsonybab osztályának Keleti-csoportjában. Egy mérkőzést szombaton rendeznek meg, hármat vasárnap. Lássuk, mit várunk az aktuális műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 11.30:

Nógrádmegyer BSE-Zagyvarónai SE

Egyértelmű esélyesként tekinthetünk a dobogó legalsó fokán tanyázó és talán még vérmesebb álmokat is dédelgető hazaiakra, akik elvileg egy újabb strigulát húzhatnak bajnoki sikereik száma mellé. A látogatók újabb nehéz próbatétel előtt állnak, és ugyan egyre közelebb vannak ahhoz, hogy végre valahára megszerezzék első pontjukat, ez idáig valamiért egyszer sem tudták átlépni saját árnyékukat. Ezúttal ismét megpróbálkoznak a zagyvarónaiak, ezzel együtt, leginkább a nagy számok törvényében reménykedhet a becsülettel harcoló brigád. A ‘megyeriek egy idegenben kibrusztolt győzelemmel melegítettek, a tervük pedig az, hogy soros küldetésükön ne kelljen izgulniuk, minél simában venne ezt az akadály Ökrös István legénysége. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégeket, ha képesek volnának megfricskázni az acélosabbnak tetsző másik oldalt, nem ismerhetnek pardont a házigazdák.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló, 2023. október 29. (vasárnap), 13.30:

Felsőtoldi Cserhát TSE-Somos VSE

A papírforma ezen mérkőzést megelőzően is azt sejteti, hogy nem botolhat meg a tabellán jóval előrébb fellelhető alakulat, csak az lehet a kérdés, milyen különbséggel nyernek a bombaformában lévő, a szezonban már tíz diadalnál járó vendégek. A hazaiak kis híján komoly meglepetésben voltak érdekeltek egy körrel ezelőtt, tényleg nem sokon múlott, hogy előrukkoljanak egy nem várt idegenbeli bravúrral, végül azonban maradt a szimpatikus vesztes szerepe. A felsőtoldiak leginkább azon munkálkodhatnak, hogy elmozduljanak az utolsó előtti pozícióból, az viszont igazi csoda lenne, ha éppen most tennének újabb lépést ez ügyben. A látogatók jó ideje a gólokat is előszeretettel termelik, nemrégiben tizenhét találatot értek el, szóval ilyen téren is rendben van Oláh Teofil armadája. Aktuális erőpróbájukon is kivitelezhetnek egy nagyon sima sikert a somosiak, komoly kalapemeléssel illethetnénk a mezőny hátsó fertályában megtalálható másik oldalt egy csínytevés esetén.

Cered VSE-Ecseg SE

Az általában igazi rangadót és izgalmakat nélkülöző csoportban ezúttal is az egyoldalúnak ígérkező csörték viszik a prímet, ennek az ütközetnek is adott a favoritja az ecsegiek személyében, de vélhetően megint nem fogják olcsón a bőrüket az otthonukban harapós házigazdák. Egyelőre ez az idény nem a cerediekről szól, ettől függetlenül, bármikor benne van egy-egy figyelemreméltó eredmény elérése Horváth Jenő társulatában, ki tudja, lehet vasárnap lesz képes bemutatni egy szép skalpszerzést a pozitívabb folytatásban reménykedő együttes. A vendégek pusztán egy alkalommal kaptak ki az évad már lepergő részében, zsinórban négy győzelemnél jár Moravcsik Ferenc brigádja, nem a véletlen műve, hogy minél szebben csillogó medáliáért harcol a masszív játékerőt képviselő gárda. A házigazdák elsősorban a saját pályájukba kapaszkodhatnak bele, egyébként a többi érdemi tényező a másik oldal üdvösségét vetíti előre, az viszont nagy butaság volna, ha lenézné ellenfelét a favorit, sima meccs egyáltalán nem várható.

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Kazár KSE

Az előzetes várakozások szerint, ennek a párosításnak is megvan a kiemelkedő esélyese. Jóval közelebb lehetnek a három pont begyűjtéséhez az előző két fordulóban rendre diadalmaskodó, még a dobogó legalsó fokával is szemezgető vendégek. A karancsságiak három súlyos zakó után húzhatnak ismét kesztyűt, előbb-utóbb kimászna a gödörből Oláh Norbert csapata, már csak az nagy talány, mikor tud elmozdulni a kút aljáról a megtépázott önbizalommal rendelkező alakulat. A kazáriak tisztában lehetnek a ténnyel, szemszögükből csak egy újabb siker lehet reális ambíció, amennyiben tényleg oda akarnak érni az első háromba, nem hibázhatnak, mellébeszélés nélkül kellene nyerniük. A házigazdák csupán az ismerős környezetben bízhatnak, minden más érdemi adalék riválisuk felé billenti a mérleg nyelvét, főnixmadárszerű feltámadásként jegyezhetnénk fel a megint nehéz küldetés elébe néző hazaiaktól, ha meg tudnák tréfálni az erősebbnek tűnő ellenlábast.