2024.07.21.

Fontos csatát nyert meg az Ecseg

Nagy küzdelem végén maradt alul egy góllal a Nógrádmegyer.

Szombaton Nógrádmegyerben volt jelenése az Ecsegnek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának ötödik fordulójában. Rangadón találkoztak a mérkőzésnek hibátlan mérleggel nekivágó csapatok. Az első félidőben nem mentek egymással sokra a felek, kioltották egymást a gárdák. A kevés helyzet kimaradt, így eredményes befejezés nélkül fordultak az alakulatok. A második felvonásban sem módosult a meccs képe, ahogy telt-múlt az idő, úgy lehetett egyre inkább érezni, hogy egy gól el is dönti majd a csatát. Az utolsó húsz perchez érve a látogatóknak sikerült mattolni a másik oldalt, Ökrös Szebesztián jóvoltából. Nem sokkal később feljegyezhettünk egy-egy piros lapot. Mindent megtettek az egyenlítés érdekében a házigazdák, de már képtelenek voltak válaszolni. Egy nullra diadalmaskodtak a fontos pontokat begyűjtő vendégek.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló:

Nógrádmegyer BSE-Ecseg SE 0-1 (0-0)

Vezette: Mércse L. (Varga P. B., Reviczki J.)

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Pintér, Szekeres, Lakatos J., Botos F. (Botos A., 46.) – Makó D., Rácz R., Ökrös M. – Radics R., Berki M., Rácz M. Edző: Ökrös István.

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Gaál, Rádi, Burbiczki – Ökrös Sz., Kelemen, Moravcsik D. (Baranyi M., 67.), Mihalik J. – Zsiga (Horváth, 52.), Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Makó D., Berki M., ill. Mihalik Sz.

Piros lap: Szekeres (75., Nógrádmegyer BSE), ill. Rádi (Ecseg SE, 75.)

Gól: Ökrös Sz. (72.)

Jók: az egész csapat, ill. Kelemen, Ökrös Sz.

Ökrös István: – Az első tíz percet jól indítottuk, aztán elkezdtünk kapkodni. Nem játszottunk jól, sokszor eladtuk a labdát, görcsösen fociztunk. Az első félidőben volt két tizenegyesgyanús esetünk, de sajnos nem fújták be. Igazából kiegyenlített, harcias, izgalmas meccs volt. Kevés helyzet volt mindkét oldalon, amiből egyet berúgott az ellenfél. Gratulálok nekik a győzelemhez! Nekünk pedig kellett ez a pofon, bízom benne, hogy sokkal nyugodtabban és koncentráltabban fogunk játszani a továbbiakban.

Moravcsik Ferenc: – Egy elég erős, hajtós meccs volt, az elejétől fogva, a végéig. A mérkőzés tétje érződött mindkét csapaton. Igen feszült hangulatban zajlott az összecsapás. Végül is nagyobb szabálytalanságok nem voltak, de a feszültség mindkét oldal játékosain erősen látszott. Felénk billent a mérleg. A mérkőzés egészet nézve, ha berúgtuk volna a helyzeteinket, akkor sokkal könnyebb dolgunk lett volna. Sajnos ez nem sikerült. Viszont lényeg a lényeg, a három pont a miénk. Úgy gondolom, ezzel a győzelemmel komoly lépést tettünk a győzelem irányába. Szerintem ez a ‘megyeri csapat okozhat még meglepetést. További sok sikert kívánok a hazaiaknak!

A bajnokság aktuális állása: