2024.06.24.

Nyilatkozatok a félbeszakadt Bercel-Legénd bajnokiról

Így látta az idő előtt balhés véget érő meccsen történteket a két edző.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, vasárnap a 87. percben balhé miatt félbeszakadt a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának ötödik fordulójában esedékes Bercel-Legénd bajnoki. A meccsen gyorsan vezetést szereztek a vendégek, majd egyenlítés után még a szünet előtt fordítottak a házigazdák. A második felvonásban folytatódott a harcos csörte, mígnem elérkeztünk az említett játékidőig. A kialakuló tömegjelenetet követően a sípmester beszüntette a találkozót, majd kiosztott két-két piros lapot. A jelentések szerint, egy ütés érte az egyes számú asszisztenst is, de nem volt beazonosítható, melyik gárda tagja volt az elkövető. Az ügy a Fegyelmi Bizottságnál folytatódik. Lentebb olvasható, hogyan emlékeznek vissza a történtekre a társulatok edzői.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 5. forduló:

Bercel KSK-Legéndi SE 2-1-es állásnál félbeszakadt a 87. percben, mert a játékvezető nem látta biztosítottnak a hátralévő idő zavartalan lebonyolítását (2-1)

Vezette: Trubin B. (Kiss D. B., Moravcsik D.)

Bercel KSK: Nagy R. – Nyúl (id. Kovács R., 51.), Bagyal, Jakus, Simon –  Szkleván (Szilfai, 61.), Kavas, Makkai (Káplár, 61.)(Szebeni, 81.), János D. – Danyi (Molnár, 51.), Turi. Játékos-edző: Berta János.

Legéndi SE: Oláh A. – Soós, Oláh B., Franyó, Kucsera – Oláh M. (MIklián, 79.), Ollé, Garaba, Nagy D. – Holló, Ságodi. Edző: Hanusz Péter.

Sárga lap: János D., ill. Ságodi, Holló

Piros lap: Nagy R., Turi (87., mindketten Bercel KSK), ill. Oláh A., Oláh B. (87., mindketten Legéndi SE)

Gól: János D. (25.), Turi (40.), ill. Garaba (7.)

Berta János: – Nem ígérkezett rossz meccsnek, bár az első negyedben álmatagok voltunk. A kapott gól után rögtön rá kellett jönnünk, hogy sokkal többet kell beleadnunk. Az egyenlítést János Dani góljával értük el, nem sokkal később Turi András góljával fordítottunk. A második félidő harcos tempóval folytatódott, de gólt már nem sikerült rúgnunk. Ez akár szép végszó is lehetne, de nem mehetünk el amellett, hogy a vendégcsapat néhány játékosa a sporthoz méltatlan viselkedést tanúsított. Szomorú, hogy hogy ezzel az egész csapatot rossz fényben tüntetik fel. A meccs utolsó perceit a Fegyelmi Bizottság vizsgálja ki. A Legénd csapatának további sok sikert kívánok! Mi pedig még több munkát fektetünk be a további sikerekért!

Hanusz Péter: – Jól indult a meccs, jól játszottunk és helyzeteket alakítottunk ki. Csak aztán megint két figyelmetlenség miatti védelmi hibából kaptunk két gólt. A második félidőben kicsit elfogyott a szufla, már nem jöttek egyik oldalon sem a helyzetek. Szerintem egy jó derbi volt. A játékvezetővel nem akarok foglalkozni, örüljünk, hogy ezen a szinten még vannak. Én a kispadon ültem a balhé alatt. Mankóval nem akartam odamenni. Ez nem is az én tisztem lett volna, voltak ott rendezők. Állítólag Turi nem ment el a labdáért, majd kialakult egy lökdösődés, aztán jött egy tömegjelenet. Az esetet követően a játékvezető lefújta a meccset és kiosztotta a piros lapokat. Nekik és nekünk is kettőt. Különösebben nem volt ez olyan nagy valami. Egyesek háborúsdit játszottak. Volt, aki megcsinálta a tüzet… Döntsön a szövetség. A történtek ellenére minden jót kívánok a Bercelnek! Szép létesítményük van és korszerű pályájuk.

A bajnokság aktuális állása: