2024.05.26.

A hajrában döntött az Ecseg

Nem sokon múlott, hogy meglepetést szerezzen a méltó riválisnak bizonyuló Cered.

Vasárnap Cereden volt jelenése az Ecsegnek a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenegyedik körében. Esélyesként húztak kesztyűt a vendégek, akik már a nyitónegyedórában betaláltak, majd az első etap felénél már kettővel mentek. Nem adták azonban fel a házigazdák, nem sokkal a szünet előtt szépítettek, majd mentek tovább, a második játékrész derekán pedig már remi volt az állás. Kisvártatva jött az igazi fordulat, ugyanis megszerezték a vezetést a hazaiak. Még egy csavar következett a történetben, ugyanis a hajrában egalizáltak a látogatók, majd ismét előnybe tudtak kerülni. Volt még hátra idő, de újabb talpra állással már nem rukkoltak elő a becsülettel harcoló cerediek, akik így végül négy háromra kikaptak.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló:

Cered VSE-Ecseg SE 3-4 (1-2)

Vezette: Menczel J. (Homoki G., Reviczki J.)

Cered VSE: Simon L. – Pál M., Cseri (Horváth J., 46.), Tóth I., Bolla – Tősér A., Simon B., Pap, Simon Zs. – Kovács B., Radics D. Játékos-edző: Horváth Jenő.

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Gaál, Rádi, id. Mihalik R. (Mihalik K., 73.) – Zsiga (Oláh G., 73.), Kelemen, Moravcsik D. (Horváth G., 43.), Ökrös Sz. – Mihalik J., Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Bolla, Pál M., Radics D., ill. Mihalik J.

Gól: Radics D. (42., 70.), Tóth I. (64.), ill. Mihalik Sz. (13., 26.), Mihalik K. (77.), Horváth G. (79.)

Jók: az egész csapat, ill. Mihalik Sz., Mihalik J.

Horváth Jenő: – Jó iramú mérkőzésen szenvedtünk vereséget az Ecseg ellen, de úgy gondolom, nincs szégyellnivalónk. Látható, hogy hazai pályán még az élcsapatok dolgát is meg tudjuk nehezíteni. A mostani meccsen vezetést is sikerült szereznünk, sajnos a hátralévő húsz percben a vendégek akarata győzedelmeskedett. Az Ecsegnek sok sikert kívánunk! A mérkőzésen megsérült játékosunknak, Cseri Richárdnak mielőbbi felépülést kívánunk!

Moravcsik Ferenc: – Fordulatokkal teli mérkőzés volt. Az első tíz percben megszereztük a vezetést, utána aztán sikerült még egy találatot elérnünk és kezdtem megnyugodni. Aztán az első félidő derekán volt egy sérülésünk, és onnantól mintha kicserélték volna a csapatot. Talált egy gólt az ellenfél, majd döntetlen lett. Teljesen megtáltosodtak a hazaiak és megint betaláltak. Ezt követően voltak még cserék, eléggé drasztikusan belenyúltam a csapatba. Ezután öt perc alatt tudtunk rúgni két gólt és visszafordítottuk az állást. Változatos, izgalmas meccs volt. Gratulálok az ellenfélnek! Látva a többi találkozót, most már a tabella végén ballagó gárdák is kezdik felszívni magukat, lásd akkor a Somos mérkőzését. A lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot. Az viszont nagyon fáj, hogy három játékosunk is sérülést szenvedett. Sajnos már a pályára is úgy mentünk fel, hogy a kapusunk, Szebi, illetve Dani is sérült volt. Aztán erre rájöttek még egy lapáttal, ami nem igazán kedvező az elkövetkezendő két hét előtt. Nagyon bízom benne, hogy hadra foghatók lesz hétvégére. Hoztam nekik mindenféle balzsamot a gyógyszertárból, reméljük, hogy kiheverik a sérüléseket. A cél itt lebeg előttünk. Ha mindenki bevethető lesz, nagyon fogom várni a Somos elleni itthoni mérkőzést. Szerintem az lesz a vízválasztó. 

A bajnokság aktuális állása: