2024.07.19.

Megküzdött a sikerért a Nőtincs

Emelt fővel maradt alul a tíz emberrel is nagyot harcoló Felsőpetény.

Vasárnap a Felsőpetényt fogadta a Nőtincs a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjának tizenegyedik körében. Remekül indították a meccset az egyértelmű esélyesnek számító hazaiak, akik négy perc alatt beköszöntek. Az első félidő derekán egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a látogatók, ekkor úgy tűnt, minden eldőlt. A szünet előtt még kétszer beköszöntek a látogatók, de még a pihenőt megelőzően faragott hátrányából a másik oldal. A második félidőre valahonnan új erőre tettek szert a látogatók, akik előbb tovább zárkóztak, majd egalizáltak. Bár mindent beleadott a létszámhiányosan is nagyot küzdő alakulat, hamarosan Szunter dupláig jutott, majd még egyszer eredményesek tudtak lenni a nőtincsiek, így végül öt háromra nyertek. A vereség ellenére megilleti a dicséret a felsőpetényieket, akik kis híján eggyel kevesebben is rácáfoltak a papírformára.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 11. forduló:

Nőtincs SE-Felsőpetény SE 5-3 (3-1)

Vezette: Ordasi I. P. (Kovács M.)

Nőtincs SE: Kovács K. P. – Fuchs P., Dancsó, Hugyecz, Fuchs G. (Horváth I., 46.) – Ivanics (Fodor, 63.), Nagy B., Krausz, Kovács K. (Gyuricza V., 63.) – Nógrádi, Szunter. Edző: Matyóka Ferenc.

Felsőpetény SE: Piszár – Varga B. (Busai, 46.), Misják, Belovai, Tóth Z. (Tóth P., 33.) – Misley, Hegedűs, Rendi, Nagy Cs. (Mátyás B., 88.) – Garai M. (Benyusovics, 76.), Barnoki. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Nagy B., Dancsó, ill. Belovai, Hegedűs, Busai

Piros lap: Barnoki (22., Felsőpetény SE)

Gól: Szunter (4., 77.), Kovács K. (34.), Fuchs G. (43.), Nagy B. (87.), ill. Garai (44.), Misley (64.), Rendi (72.)

Jók: Nagy B., Krausz, Hugyecz, Szunter, ill. az egész csapat

Matyóka Ferenc: – Egy igazi szomszédvári rangadóra számítottunk, az is lett belőle. A mérkőzés elején megszereztük a vezetést. Sajnos a meccs elején volt a vendégektől egy kiállítás, amiről azt hittük, befolyásolni fogja a mérkőzés végeredményét, de egy nagyon lelkes vendégcsapattal találtuk szembe magunkat. Végig kézben tartottuk a meccset, de a második félidő elején egyenlített az ellenfél. Úgy látszott, bennmaradtunk az öltözőben. Végül is megszereztük a győzelmet, mert az utolsó húsz-huszonöt percben le tudtuk gyűrni a vendégeket. Kiváló találkozót játszottunk.

Laczkovszki Zsolt: – Az első félidőben álmosak voltunk, és kb. a huszonötödik percben meg is fogyatkoztunk, egy jogos kiállítást kaptunk, így tíz emberrel kellett játszanunk tovább. A Nőtincs három gólt tudott szerezni hibáinkból, de nem tört össze a csapat! Garai Máté az első félidő végén betalált, három eggyel kezdtük a második félidőt. A kiállítás végett mindenki felszívta magát, és szépen játszottunk, nem adtuk fel, meg is leptük a listavezetőt,. Misley Levente talált be újra, majd Rendi András bombázott a tizenhatos sarkáról  az ellenfél kapujába. Így már döntetlen az eredmény. Tovább küzdöttünk és akadt helyzetünk még, de sajnos nem sikerült értékesítenünk. A meccs végére elfáradtunk és kaptunk még két gólt. Összegezve, úgy láttam, hogyha nem vagyunk emberhátrányban, a győzelem is meg lehetett volna. Nagyszerű, szép játékot játszott a csapat tíz emberrel is és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Büszke vagyok a srácokra egytől egyig, Garai Máté ismét fantasztikusan játszott, hihetetlen akarással! Működik az elkezdett utunk, ezt fogjuk folytatni. Köszönjük a drukkereink biztatását! A Nőtincsnek gratulálunk!

A bajnokság aktuális állása: