2024.06.13.

Könnyed győzelemmel kezdte a bajnokságot az Ecseg

Egy félidő alatt eldőlt a Zagyvaróna sorsa.

Múlt szombaton Zagyvarónán volt jelenése az Ecsegnek a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának nyitányán. Nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe az edzőjüket nélkülözni kényszerülő vendégek, akik negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség, majd rögtön a második etap elején is. A hazaiak becsületére váljék, hogy nem adták fel, küzdöttek, de csak két szépítésig jutottak, mindeközben pedig a másik oldal sem tétlenkedett. Végül a mesternégyest elérő Mihalik Szebasztián vezérletével, hat kettes győzelmet könyvelhettek el a látogatók.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 1. forduló:

Zagyvarónai SE-Ecseg SE 2-6 (0-3)

Vezette: Mércse L. (Menczel J., Reviczki J.)

Zagyvarónai SE: Vanó -Gyarmati (Horváth O., 38.), Török, Kovács M., Klárik – Puporka K., Oláh G., Péli, Losó M. (Oláh K., 12.) – Radics I., Balogh. Játékos-edző: Oláh Géza.

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó (Mihalik K., 66.), Rádi, Gaál, Mihalik R. (Horváth G., 75.) – Ökrös Sz., Mihalik J., Kelemen, Moravcsik D. (Burbiczki, 77.) – Zsiga F. (Baranyi M., 75.), Mihalik Sz. Megbízott edző: Zsiga László.

Sárga lap: Kelemen

Gól: Radics I. (50.), Puporka K. (71.), ill. Zsiga F. (10., 14.), Mihalik Sz. (36., 47., 53., 85.)

Jók: Kovács M., ill. Mihalik Sz., Zsiga F., Kelemen

Oláh Géza: Sokan kíváncsiak voltak a hosszú idő után az első bajnoki mérkőzésünkre. Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy kilátogattak a meccsre. Továbbá köszönjük a szombati munkáját mindenkinek, aki segített. Egy jó és összeszokott csapat látogatott el hozzánk, akik mindenben felülmúltak minket. Lendületükkel az elejétől a végéig nyomás alatt tartották a csapatunkat. Nagyon érződött, hogy nem készültünk el időben erre a mérkőzésre, ami főleg az én hibám, nagyon elhúztam meccs előtt az időt minden felesleges tevékenységgel. Ettől függetlenül jó úton járunk. Rengeteg gyermeteg és kapitális hibát követtünk el, melyből az ellenfél csak hat gólt rúgott. Ezekből a hibákból tanulunk, építkezünk  Attól függetlenül, hogy ez már tétmérkőzés volt, nekünk nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. El kell fogadnunk, hogy még nem vagyunk kész és minden meccs után jobbnak kell lennünk. Hiszem, hogy jobbak is leszünk, ez nem is kérdés, de mindenkinek tenni kell ezért. Sajnálatos, hogy két hét alatt négy meghatározó játékosunk sérült meg, akikről nem tudjuk, hogy mikor lesznek újra bevethetők. Ezen a mérkőzésen Kovács Misi példát mutatott mindenkinek a hozzáállásával, küzdeni akarásával. Megkockáztatom, hogy az egész pályán ő volt a legjobb. Le a kalappal előtte! Az ecsegieknek gratulálunk és sok sikert kívánunk! A zagyvaiaknak pedig: mindent bele és higgyetek magatokban!

Zsiga László: – Erős mezőnyfölényben játszottunk. Két jó egyéni teljesítmény tizenöt perc alatt eldöntötte a meccset. A bal oldalról volt két jó megmozdulás és mindkettőből gól lett. Ezt követően jöttek az újabb találatok egymás után. Sokkal több is lehetett volna. Négy százszázalékos ziccerünk maradt ki. Ráadásul irányítónk, Mihalik János sérülten focizott, körülbelül húsz százalékos volt. Egyébként nagyon rendben volt a csapat! Viszont le a kalappal a hazaiak előtt, mert küzdöttek. Annak ellenére is, hogy többgólos volt a különbség.