2024.06.23.

Laza győzelemmel vágott neki a szezonnak a Dejtár

Könnyűnek találhatott a nyolc gólt beszedő Bernecebaráti-Kemence.

Múlt szombaton a Bernecebaráti-Kemence gárdáját fogadta a Dejtár a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának rajtján. Semmit sem bíztak a véletlenre az álomszerűen kezdő hazaiak, akik fél perc alatt betaláltak, majd még a nyitónegyedórában ismét eredményesek tudtak lenni. A szünethez közeledve egy piros lap miatt megfogyatkoztak a vendégek, ráadásul a pihenő előtt ismét kapituláltak. A második játékrészben még négy alkalommal rezgették meg a hálót a házigazdák, akik így végül könnyed, nyolc egyes győzelemre tettek szert. Szandai és Szilágyi triplázott, Gál Norman és Gál Bence egy-egy ízben mattolta az ellenfelet.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 1. forduló:

Dejtár SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 8-1 (3-0)

Vezette: Urbán V. P. (Horváth S.)

Dejtár SE: Polyák – Varga G. (Gál B., 66.), Gál N., Szorcsik (Trubin, 39.), Balatoni – Dombi, Pap, Szilágyi D., Gál M. – Vachó (Kónya Á., 56.), Szandai. Edző: Balga Ferenc.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): ifj. Esztergomi – Fabi, Németh, Nagy Sz., Repiczki – Szilágyi B., Fekete, Sági, Gáspár – Vig, Marót (Forgács Z., 39.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Piros lap: Fabi (34., Szokolyi Alajos SE)

Gól: Szandai (1., 10., 72.), Szilágyi D. (44., 52., 61.), Gál N. (55.), Gál B. (68.), ill. Repiczki (62.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Balga Ferenc: Nagyjából tizennégy másodperc kellett, hogy megszerezzük a vezetést egy csodálatos góllal. Úgy gondolom, ez meg is nyugtatta a csapatot, labdabiztosak voltunk és jó focival tettük zsebre a három pontot. Élvezték a srácok a játékot, örülök, hogy több játékpercet adhattam a cseréknek is, akik éltek a lehetőséggel. Kitartást és sok sikert kívánok a Bernecének!

Németh Krisztián: – Úgy látszik, ez van, ha Dejtárra kell utaznunk mérkőzést játszani… Lemásoltuk a tavalyi meccset, annyi különbséggel, hogy ezúttal az elejétől fel tudtunk állni tizenegyen. A mérkőzésről nem nagyon tudok mit mondani, el kell gondolkodni. Huszonnégy igazolásunk van. Abból tizenketten voltunk, egy cserével, és a kapusunknak is a mezőnyben kellett játszania, ráadásul térdsérülést szenvedett. Nem tudom, a továbbiakban tudja-e folytatni a focit vagy pedig szögre akasztja a kesztyűjét, mert már többször volt műtve a térde. Innen is mielőbbi gyógyulást kívánok neki! El kell döntenünk, mit szeretnénk… Bulifocit vagy egy jó csapatot és közösséget. Tudom, hogy augusztus közepe van és elég korán kezdődött a bajnokság. Azzal is tisztában vagyok, hogy szombati meccs volt, ami korán kezdődött, és mindenki pénzből él, mert voltak olyanok is, akik dolgoztak. Tudvalevő, hogy a Dejtár jó játékerőt képvisel. Mindezektől függetlenül, össze kell kapnunk magunkat. Mivel kiestünk a kupából, lesz két hetünk gondolkodni, mert ez a hozzáállás a csapat, a társak, és az elnökünk, Esztergomi Zsigmond felé szerintem becsapás az irányukba! Ő mindent beletesz, ami kell, ezt nem érdemli meg! Meg kell beszélni, szeretnénk-e ezt vagy nem, mert így, ebben a formában ennek semmi értelme. Ha valaki inkább más elfoglaltságot keres hétvégére, mondja meg, hogy köszöni, de nem tud jönni! Az ilyen szinten sem fér bele, hogy valaki csak akkor jön, ha éppen van kedve és szabadideje. Nem engem csapnak be, hanem a többieket, akik számítanak rájuk! Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik, érjék el a céljaikat!