2024.05.29.

Ez történt a dél-nyugati vármegyei háromban

Nem hibázott a Romhány, fontos meccset nyert a Nőtincs, idegenben győzött a Bercel, javított a Keszeg.

Az előző hétvégén a huszonkettedik körre került sor a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjában. A honlapunknál továbbra is tapasztalható humán erőforrás hiánya miatt, ezúttal egy kalap alatt, a megszokottnál rövidebb terjedelemben, a nyilatkozatokra fókuszálva számolunk be az aktuális részletekről.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 22. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Bercel KSK 1-3 (1-1)

Berkes Balázs: Sajnos nem sikerült a pontszerzés. Jó iramú mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, mindkét oldalon voltak helyzetek. Az első félidőben partiban voltunk ellenfelünkkel, igy döntetlennel fordultunk. A második félidőben fokozatosan elfáradtunk, ellenfelünk ezt kihasználta és megnyerte a mérkőzést. Ettől függetlenül dicséret illeti a játékosokat, mert végig küzdötték a hajtós, jó iramú mérkőzést.

Berta János: Az elmúlt hetekre visszanézve, nagyon jól teljesítettek a srácok. Bíztam benne, hogy innen is el tudjuk vinni a három pontot. Lendületesen kezdtük a mérkőzést, számtalan helyzetet tudtunk kialakítani, de nem tudtuk gólra váltani. A hazai csapat is jól játszott az első félidőben, így iksszel vonultunk a szünetre. A második félidőben már mi domináltunk, ismét rengeteg helyzet kialakulásának köszönhetően két gólt még tudtunk rúgni. Gratulálok a csapatnak, csak így tovább! Az Egyházasdengeleg csapatnak további sok sikert kívánok!

Nőtincs SE-Kétbodony SE 2-1 (0-0)

Matyóka Ferenc: – Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a Kétbodonnyal. Csapatom nagyon nagy győzni akarással lépett pályára. Ennek a nagy akaratnak az első félidőben kiváló játék lett az eredménye. A második félidő utolsó perceiben tudtuk a magunk javára fordítani a meccset. Egy időben beállt cserével, aki hozta magát, két gólt lövetett Nógrádi Ádámmal. Így sikerült hosszú idő után legyőznünk az ellenfelet. Úgy érzem, az utolsó tizenöt perc eldöntötte a találkozót, egy kiállítással és a két találatunkkal. Megérdemeltnek tartom a győzelmet. Továbbra is az ezüstéremért harcolunk, mert már az aranyat nem bírjuk elérni.

Bartyik Róbert: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem a legjobb előjelekkel vártuk a találkozót. Ennek ellenére azt hiszem, felvettük a harcot a hazaiakkal, akik a hajrában sikeresen megfordították az eredményt. Sajnos a kiállítás megpecsételte sorsunkat, igazából egyik csapat sem érdemelt győzelmet, de hát, a foci nem mindig igazságos. Végüli s a nőtincsiek mindent megtettek a pontokért, és a szerencse nekik kedvezett, így nagy lépést tettek a második hely felé. Mivel tőlünk két pontot elvett a szövetség, így nagy valószínűséggel meg is lehet nekik. Ennek ellenére azt hiszem, felemelt fejjel hagyhattuk el a pályát, gratulálok a Nőtincsnek!

Keszegi SE-Legéndi SE 4-1 (3-0)

Cseri Kornél: – Az elmúlt pár mérkőzés viszonylagos eredménytelensége után bíztam egy sikeres meccsben. Büszke vagyok a srácokra, hogy felismerte mindenki, hogy szükségünk van a győzelemre, és ennek megfelelően állt hozzá a mérkőzéshez minden egyes játékos kivétel nélkül. Van az úgy, hogy nem kell villognia egy csapatnak, mert ha helyén van a szíve, van benne elszántság és akarat, az is győzelmet eredményezhet. Ma ez történt, látszódott a motiváltság és a koncentráció mindenkiben a pályán, és főleg ennek köszönhetően gyűjtöttük be a három pontot. Nagyon szeretném, ha a hátralevő fordulóban kitartana ez a fajta hozzáállás, és akkor elmondhatnánk, hogy sikerült önmagunkhoz mérten jócskán előrelépnünk az elmúlt évhez képest. Sok sikert kívánok a Legénd csapatának a hátralevő mérkőzésekhez!

Márkus Márk: Jól kezdtük a mérkőzést, több szép helyzetünk is volt, de a Keszeg vezetést szerzett, amire nem tudtunk válaszolni. A félidőig elmentek három góllal, innen már nehéz lett volna felállni. Remélem, ebből is tanultunk.

Romhány KSE-Felsőpetény SE 4-0 (2-0)

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak! Az első félidőben szépen tudtuk birtokolni a labdát. Alakítottunk ki helyzeteket, amiből kettőt sikerült is berúgni, de a végén volt egy kis pontatlanság. Így nem tudtunk több gólt szerezni. A második félidőben változtattunk kicsit a csapaton. Megint mindenkinek tudtam lehetőséget adni. A játék jó volt, még kétszer betaláltunk, de sok ziccert elpuskáztunk. Némi koncentráció hiányzik még a csapatból a befejezéseknél. Sokkal több gólt tudnánk elérni, de ennek is örülni kell. A vendégeknek további sok sikert, a sérültjeik pedig minél hamarabb gyógyuljanak meg! Mi pedig megyünk tovább.

Laczkovszki Zsolt: Ebben a szezonban nagyon sok a sérültünk, és most vasárnap hárman ismét kidőltek. A mérkőzést sajnos kilencen fejeztük be. Jobban játszott a Romhány, megérdemelten nyert. Mi küzdöttünk a végsőkig emberhátrányban is. Készülünk a következő meccsre.

Az aktuális állás: