2024.05.29.

Újra lesz egy rangadó a dél-nyugati vármegyei háromban

A Romhány a Nőtincset fogadja, Keszegen javítana a Kétbodony. 

Ezen a hétvégén a tizenkilencedik fordulót rendezik meg a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjának 2023/2024-es kiírásában. Mind a négy meccsre vasárnap kerül sor. Nézzük meg, mit várunk a soros műsorral kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 19. forduló:

2024. április 7. (vasárnap), 16.30:

Romhány KSE-Nőtincs SE

Ugyan papíron rangadónak nevezhető a két csapat találkozója, kijelenthető, hogy valamelyest esélyesebbnek tűnnek a tavasszal még hibátlan, egy hasonló kaliberű közvetlen riválisukat nemrégiben már elintéző hazaiak. A látogatók egy vereség után zsákszamra termelték a gólokat a mögöttünk hagyott három körben, természetesen rendre győzelemmel is zárt Matyóka Ferenc brigádja. Most viszont hatványozottan nehezebb küldetés előtt áll a gárda, bravúr volna a javából egy pozitív eredmény elérése. Bencsik Emil összekapta a házigazdákat, minden tekintetben egy remek társaságot kovácsolt össze, hozzáállása példaértékű lehet magasabb osztályú klubok számára is. Ezúttal egy újabb fontos lépést tehet a célok elérésének irányába. A romhányiaknak állhat a zászló, de azért érdemes lesz résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni.

Keszegi SE-Kétbodony SE

Győzelmi kényszerben lépnek pályára a vendégek, mindenképpen nyernie kellene Bartyik Róbert alakulatának, leginkább azért, mert a két legfőbb vetélytárs egymással találkozik. Nincsenek azonban jó passzban a kétbodonyiak, akik kettővel ezelőtti kiemelt fellépésükön kikaptak, majd ezt követően nem várt döntetlent könyveltek el. Az előző hétvégét pihenéssel töltő brigád egy olyan ellenfélhez hivatalos, amely főleg otthon, bárkire veszélyes lehet. A keszegiek sikeres manőverrel hangoltak, előbb-utóbb pedig fel szeretnék hívni magukra a figyelmet egy komolyabb skalpszerzéssel is… Nem sokkal, de esélyesebbnek érezzük a látogatókat, egyáltalán nem kapnánk viszont fel a fejünkön azon, ha végül nem üres kezekkel fejezné be a meccset Cseri Kornél társulata.

Legéndi SE-Bercel KSK

Elvileg ezt a mérkőzést már könnyebb felvezetnünk, csupán az lehet talány, milyen különbséggel nyernek a vállalható fiaskót maguk mögött tudó, javítani akaró berceliek. A hazaiak még nem jutottak el pontszerzésig tavasszal, az előző hétvégén esedékes csörtéjüket elhalasztották. Az ismerősebb környezeten kívül semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel a házigazdák irányába, kisebbfajta csoda volna, ha éppen most támadnának fel, inkább a tisztes helytállásban reménykedhetnek. A látogatók remekül indították a tavaszt, három győzelem után az említett vereség jött, a cél adott, ismét csak a három egységre gondol Berta János csapata, kár a mellébeszélés.

Felsőpetény SE-Egyházasdengeleg FE

Csalódott társaságágok viaskodásáról szólhat ez az ütközet. A mezőny hátsó fertályában fellelhető együttesek csapnak össze, megegyező ambíciókkal, így vagy úgy, de szeretnék két vállra fektetni a közvetlen riválist. Egyaránt sima fiaskóval melegítettek a felek, így lenne mit feledtetni. A házigazdák egy hellyel és jó pár ponttal előzik meg a másik oldalt, esélyesként is tekinthetünk Laczkovszki Zsolt legénységére. Ehhez persze lehet egy-két határozott szavuk a vendégeknek is, sok múlhat azon, milyen kedvvel kelnek útra, valószínűleg a legjobbjukra lesz szükség. Akár egy gólokban bővelkedő, nyílt sisakos menet is kibontakozhat majd a játéktéren, birkózhatnak egy jót a szebb folytatásról álmodozó gárdák, akik ezúttal akár növelhetik önbizalmukat.