2024.05.29.

A 93. percben csikarta ki a sikert a Bánk-Dalnoki Akadémia

Egy hajszálon múlott, hogy ismét komoly meglepetést érjen el az emelt fővel alulmaradó Szécsény.

Szombaton Berkenyén fogadta a Szécsényt a Bánk-Dalnoki Akadémia a vármegyei élvonal huszadik körében. Az első félidőben akár el is dönthették volna a meccset a házigazdák, végül is két gólig jutottak el a szünetig. A második felvonásra feltámadt a másik oldal. Teljesen megváltozott a mérkőzés képe. Előbb szépítettek, majd egalizáltak a nagyot harcoló szécsényiek. Már-már úgy nézett ki, komoly meglepetésnek megfelelő döntetlennel zárul a találkozó, amikor a hosszabbítás utolsó pillanataiban eredményesek tudott lenni az így három kettes győzelemre szert tevő pályaválasztó. A vereség ellenére megilleti a dicséret Tőzsér Zsolt erőteljesen tartalékos együttesét, egy hajszálon múlott egy újabb igen komoly bravúr. Megjegyzés: a komplett jegyzőkönyv feltöltését mindeddig nem sikerült kivitelezni…

Vármegyei I. osztály, 20. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Szécsény VSE 3-2 (2-0)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Gecse Z. (Urbán V. P., Pálinkás S.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Török, Hajdu, Kozma, Sándor M. (Haronisz) – Szentpéteri, Szieber, Kovács P. (Rieger) – Gyebnár (Tadeo), Kiss K., Bozzai (Járvás). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Velki, Szokács, Nánási (Máté G.) – Pozsár, Molnár – Szép, Kántor, Bene – Kovács S. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Gól: Kiss K., Kozma, Járvás, ill. Kovács S., Szieber (öngól)

Jók: Kiss K., Kozma, Gyebnár, Járvás, ill. az egész csapat

Kárpáti Zoltán: Ezen a mérkőzésen voltunk a mennyben, aztán megjártuk a poklot is, de végül az utolsó utáni percben sikerült megnyerni a találkozót! Az első játékrészben a legjobb félidőt produkáltuk tavasszal, rúgtunk két gólt, és kialakítottunk még legalább három százszázalékos gólhelyzetet, amik sajnos kimaradtak, de annyira beszorítottuk a vendégeket, hogy a kapunkig sem jutottak el. A második játékrészben viszont érthetetlen módon visszaesett a játékunk, a vendégcsapat kijött a szorításból, egyre több kontratámadást tudott vezetni, és az egyikből szépíteni is tudott egy remekül eltalált lövés révén. Majd nem sokkal a lefújás előtt, egy teljesen ártalmatlan szituációban a saját kapunkba is védhetetlenül betaláltunk, így kettő kettes állással mentünk neki az utolsó három percnek, de a csapat elképesztő tartást mutatott, a legutolsó erőtartalékjait mozgósítva, egy Járvás-góllal a maga javára fordította a találkozót! Gratulálok a játékosaimnak, de a Szécsény csapata is minden dicséretet megérdemel, mert rendkívül fegyelmezetten focizott végig a találkozón, egyetlen percig sem adták fel, rendkívül szimpatikus játékot kirakva a berkenyei pályára, további sok sikert kívánok nekik!

Tőzsér Zsolt: Nem szoktam ilyet mondani, de sajnos hét hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre. Sajnos ebből két játékosunkat műtenek, tehát kicsit ez még a tartalékosabbnál is erősebb volt… Viszont egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, nagyon nagy akarattal. Az egész a csapat odatette magát a fiatalokkal. Ezt Gecse Zoltán úr egy, a 94. percben megítélt szabálytalan góllal, elvett a csapattól. Én soha nem szóltam még bíróra, de van emberség is a világon! Ha látom, hogy küzd ez a fiatal csapat, nem veretem meg a 94. percben, egy mindenki által jogtalannak gondolt, lökés utáni góllal! Abba nem gondol bele, milyen lelki károkat okoz a fiatal játékosoknak, akik még szívből és akaratból tudnak játszani. Ilyen gólt nem adok meg a 94. percben! Öt perccel korábban azt mondta, két perc hosszabbítás lesz. Nem tudom, mire várt… Arra, hogy harangszóig játszunk? A plébános meg „szabin” volt… Kedden és csütörtökön is kemény edzéseket csinálok, amiket akarattal kell véghez vinni, én próbálom még a futball szeretetére nevelni ezeket a gyerekeket, de az ilyen húzások ezt kiölik belőlük! A meccsről röviden annyit, hogy két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőt követően kettő nullra vezetett a Dalnoki Akadémia, de nem tudta lezárni a találkozót. A második félidőben pedig az általunk tervezett kontra még így is működött, hogy a kezdőcsapatból jó páran hiányoztak. Gratulálok az ellenfélnek! A vezetőbírónak nem tudok, mert azért mindennek van határa! Soha nem nyilatkoztam még a játékvezetőkre, de én ilyet még nem láttam!