2024.05.29.

Megharcolt a pontokért az Érsekvadkert

Férfias küzdelemben maradt alul a Mohora.

Szombaton a Mohorát fogadta az Érsekvadkert a vármegyei élvonal huszadik fordulójában. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák. Valamelyest aktívabbnak bizonyultak a vendégek, de csak helyzetekig jutottak. A második felvonásra felébredtek a házigazdák, egy darabig viszont csak nem jött a gól. Aztán az utolsó húsz perchez Hamar megtörte a jeget, és mint utóbb kiderült, egy nullás győzelemhez segítette csapatát a tisztességesen alulmaradó ellenféllel szemben.

Vármegyei I. osztály, 20. forduló:

Érsekvadkert SE-Unicum FC Mohora 1-0 (0-0)

Érsekvadkert, 100 néző. Vezette: Molnár L. (Pál A., Szász K.)

Érsekvadkert SE: Flamich – Lanczkor, Girán, Vasilijevic, Márkus – Lukáts, Tóth Sz., Orovecz – Büki, Hamar (Juhász M., 78.), Kispéter. Vezetőedző: Nyikos József.

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Kotasz, Telek, Lavkó (Strihó, 80.) – Vandornyik, Bartal (Rados, 77.), Hegyvári, Hugyecz (Pécsi, 28.) – Szita, Széles G. (Klinger, 65.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Girán, Lanczkor, Lukáts, ill. Szita, Telek, Lavkó, Kotasz

Gól: Hamar (73.)

Jók: Vasilijevic, Girán, Büki, Márkus, Lanczkor , ill. Vandornyik (a csapat legjobbja), az egész csapat

Nyikos József: Nem játszottunk jól, sőt kimondottan rosszul fociztunk, de a meccslabdák nálunk voltak, három óriási védése is volt a kapusnak. Ha összegeznem kell, akkor viszont a helyzetek mégis a mi oldalunkon voltak. Akaratban nagyon jók voltunk, játékban annyira nem, magunkhoz képest. Az ellenfél mezőnyben jól tette-vette a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Egy jó csapattal játszottunk, egy küzdelmes mérkőzés kerekedett ki ebből az egészből. Ez az akarat diadala volt, de ezek a három pontok szoktak értékesek lenni. Ehhez gratulálok a srácoknak! Még egy valamit el szeretnék mondani. A nézők hétről hétre a „pénz dologgal” jönnek.. Megfogadtam, nem beszélek erről, de nem tudom megállni. Ezek a gyerekek már hét hónapja nem kaptak gázsit, ha lehet így fogalmazni. El kellett menniük harmadik állást keresni, kevesebb edzésre tudnak járni. Akaratból ennek ellenére is jól vizsgáztak, de ez a játék rovására megy. A közvélemény azt hiszi, ők orrba-szájba szétkeresik magukat, de ez nem így van. Bárhol sokkal jobban keresnek. Ezt csak azért mondom el, hogy kicsit védjem őket. Remélhetőleg, meg fog jelenni egy új befektető a színpadon, de erről még nem szeretnék beszélni. A régiek már nincsenek, mert nem úgy alakult a történet, ahogy azt megígérték… Ezek a játékosok teljes szívből, a nézőkért, magukért futballoznak. Ráadásul egy órakor derült ki, hogy a fűnyírótraktor elromlott, ami szerintem kamu. Mintha ezzel is akadályt gördítenének elénk, hogy ne tudjunk normálisan játszani. Csak a pálya fele lett levágva. Nevetséges, ami itt van! Teljesen magunkra lettünk hagyva. Bízom benne, az új vezetés felkarolja ezt a csapatot, mert ez egy nagyon értékes csapat. Ahogy annak idején a héhalmi edző is mondta, mindennel foglalkoznom kell… Hogy legyen bója, tisztaság, legyen levágva a fű, esetleg még befektető is… Ez a vezetés dolga, nem az edzőé, de megcsinálom, mert tudom, hogy itt egy érték jött most létre. Ezt pedig nem lehet elengedni! Aki ennek ellene van, inkább ne is jöjjön ‘vadkerti meccsre! Viszont nagyon sok helyi szurkoló van, aki imádja a csapatot, mert tudják, hogy mi van. 

Baranyi Tibor: A vereség ellenére, rászolgált volna a csapat az egy pontra. Úgy érzem, hogy teljesen egyenlő partnerei voltunk a hazaiaknak, sőt ki merem jelenteni, és akik látták a mérkőzést, tudják, hogy az első félidőben nekünk volt több lehetőségünk és mi diktáltuk a játék ütemét. Gondoltam, hogy a második félidőben nagyon nehéz dolgunk lesz, mert az ellenfél erőállapota jobb, mint a miénk, de sikerült a srácoknak sokáig tartani magukat, míg furcsa számomra, de egy felívelésből gólt kapnunk, amivel ki tudta húzni a lefújásig a hazai csapat. Azt mondom, a szünet után látottak alapján, megérdemelten nyertek és gratulálunk neki! Viszont nagyon szeretnék gratulálni a mohorai fiúknak is, mert megmutatták, hogy kell tisztességesen, alázatosan, szépen futballozni!