2024.07.13.

Nagy derbi színesíti a vármegyei másodosztály nyolcadik körét

A Szügyöt fogadja a BSE, a Mihálygergét látja vendégül a Rimóc, hozná a kötelezőt a Vizslás.

Ezen a hétvégén a nyolcadik fordulót rendezik meg a vármegyei másodosztály aktuális évadában. Hat meccsre kerül sor szombaton, míg vasárnap egy mérkőzést játszanak le.  Nézzük meg, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 13.00:

Rimóc SE-Mihálygerge SE

Az idény eddigi részében kalapemelést érdemlő módon menetelő, a mezőnyben egyedüliként veretlen mérleggel büszkélkedő házigazdákat jelölhetjük meg a párharc favoritjaiként, bár abban is biztosak lehetünk, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket az ez idáig eléggé változatosan szereplő látogatók, akik így vagy úgy, de megállítanák menetelő vetélytársukat. A vendégek egy fájó otthoni vereséggel melegítettek, így ebben a kiírásban immáron harmadik alkalommal kaptak ki. A házigazdák újabb fontos sikerrel rukkoltak elő a mögöttünk hagyott hétvégén, őrzi második helyét Fábián Róbert remekelő alakulata. Titkon talán már a dobogó legfelső fokával is szemezgetnek a rimóciak, de persze ennyire még nem szabad előre menni, a jelenben kell gondolkodnia az újoncnak. Korábban már a mihálygergeiek is megmutatták, hogy bármire képesek lehetnek, szombaton is megfricskáznák a másik oldalt, ehhez lehető legjobb formájára lesz szükség Zsély Dániel csapatának.

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsaljai MSE

A mezőny leghátsóbb traktusában fellelhető társulatok birkózhatnak egy jót ezen a mérkőzésen, gyakorlatilag teljes mértékben egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi megtörténhet. Önbizalom tekintetében finoman szólva sem festenek fényesen a felek. Közös a résztvevőkben, hogy egy-egy ízben tudtak győzni az elmúlt hetekben. A ‘verebélyiek négy fiaskót tudhatnak maguk mögött, a látogatóknak az előző két körben nem termett babér. Az érintettek is sejthetik, ez a csörte bizony kellőképpen nyerhetőnek tűnik, egy hasonló kaliberű gárdával szemben lehet rátérni a helyes ösvényre. A közelmúltban a kispadjukon váltást eszközölő házigazdák joggal remélhetik, hogy számukra ismerős környezetben végre valahára képesek lesznek átlépni saját árnyékukat, ehhez azonban komoly elhivatottságra lesz szükség, máskülönben a lelkes jelzővel ellátható és rendre becsülettel harcoló karancsaljaiak örülhetnek majd a végén.

Vármegyei II. osztály, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 15.00:

Vizslási SE-Balassagyarmati SC

A forduló messze legegyoldalúbbnak ígérkező párosításának vágnak neki az együttesek, nem megbántva a vendégeket, csak az lehet kérdés, milyen arányban diadalmaskodik a bombaformában lévő, legutóbbi fellépésén idegenben hét gólig jutó éllovas. A vizslásiak már öt bajnokit húztak be zsinórban, igen csak elkapta a fonalat Bujtár Tamás brigádja, már csak az a kérdés, meddig tart ki ez a remek periódus. A látogatók három forduló óta nem tudtak sikert elérni, egy körrel ezelőtt egy hasonló esélyekkel kecsegtető mérkőzésen kaptak ki nagyon simán. Mostani küldetésük sem kecsegtet túl sok jóval a balassagyarmatiak számára, a foci örök közhelyein kívül másba nem kapaszkodhatnak bele. A hazaiak kötelező győzelem előtt állnak, ha valóban aranyéremig szeretnének jutni, az ilyen és ehhez hasonló erőpróbáikat mellébeszélés nélkül kell behúzni, az ütközet egészét komolyan véve pedig akár újra javíthatnak a találati arány mutatójukon.

Balassagyarmati VSE-Szügy SE

A forduló rangadóján csaphatnak össze az egyaránt a közvetlen élbolyhoz tartozó és egymás legfőbb riválisainak számító társaságok. Abszolút háromesélyes viaskodásra van kilátás, ahol akármi előfordulhat. Mindkét oldal kötelező sikerrel hangolt, ráadásul perpillanat itt is-ott is tizenhat egység szerepel a csapatok nevei mellett a táblázaton. Mivel a vesztes lépéshátrányba fog kerülni a mezőny legelején, egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez a csata, az átlagosnál valamelyest fontosabb pontokat tehet zsebre az a brigád, amelyik le tudja gyűrni a másikat. Az ismerősebb környezet egyértelműen a balassagyarmatiak malmára hajthatja a vizet, de maximális fordulatszámon pörögve a látogatókban meglehet a kellő potenciál, hogy idegenben is felülkerekedjenek ellenlábasukon. Szóval nem jutottunk előrébb, maradjunk annyiban, előzetesen nem látjuk el több sansszal egyik legénységet sem, nüanszok dönthetnek.

Mátraterenye -SE-Nagylóc SE

A még a bajnokság felsőházához tartozó, az első négytől éppen csak lemaradó ‘terenyeiek számítanak a párbaj egyértelmű esélyeseinek, komoly meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a látogatók és valamilyen formában borsot tudnának törni az acélosabbnak tetsző ellenfél orra alá. A nagylóciak hosszú idő után végre nyertek az előző körben, ráfért már ez a sikerélmény Bangó Barna csapatára, már csak az a kérdés, mennyire lesz tiszavirág-életű az előző produkció. Hiába ugyanis a múltkori sima diadal, ezúttal egy hatványozottan nehezebb próbatétel vár a vendégekre, akiknek fel kell kötni a gatyát, máskülönben csúnya is lehet a vége. Otthonukban nem ismerhetnek pardont a nemrégiben idegenben fontos pontokat gyűjtő hazaiak, akiknek most egy minden szempontból elvárható győzelmet kellene letenniük az asztalra, ha komolyak a szándékaik a dobogóra kúszást illetően.

Karancsberényi VSFC-Varsány SE

Ellentétes élményekkel melegítő gárdák néznek egymással farkasszemet ezen az összecsapáson, nagyjából megegyező esélyekkel. A házigazdák egyaránt három pontig jutottak az előző két fellépésükön, olybá tűnik, kezd egyenesbe jönni Berki Krisztián korábban meg-megbotló alakulata. Ezzel szemben a varsányiaknak nem megy egy ideje, öt forduló telt el úgy, hogy nem örülhettek. A mögöttünk hagyott körben vállalható pofonba szaladt bele Báránkó Gábor garnitúrája, a mostani kiruccanás során viszont már valahogy fel kellene támadniuk a látogatóknak, ha tényleg megindulnának felfelé a tabellán. Úgy véljük, az ismerősebb környezet miatt esélyesként jelölhetjük meg a hazaiakat, egy tipikusan olyan mérkőzéssel van dolgunk, ahol ez az adalék bizonyulhat perdöntőnek. Ezzel együtt, nem volna földöntúli fordulat, ha megtáltosodva átlépnék saját árnyékukat a vendégek, ehhez azonban lehető legjobb arcukat kell előhúzniuk a cilinderből.

Vármegyei II. osztály, 8. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Tari SZE-Karancslapujtő KSE II

Egy ütközet marad vasárnap, egy alapjáraton véve, papírforma mérkőzésnek titulálható párbaj, ahol adott a kimagasló favorit. Bár a vendégeknek nem ment az előző két fordulóban és csak vereségeket könyvelhettek el, ne legyen kétségünk afelől, hogy mostani kirándulásukon mindenféleképpen kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát és feledtetnék kisiklásaikat. A tariak még nem tudtak pontot szerezni ebben az évadban, küzd, hajt Percze Ferenc brigádja, de ez idáig nem sikerült elérni egy pozitív eredményt sem. Vélhetően előbb-utóbb megszakad a Canossa-járás, az azonban jókora talány, mikor jöhet el ez a sereghajtó által már tűkön ülve várt alkalom. A ‘lapujtőieknek persze nem kell foglalkozniuk az ellenfél helyzetével, akár simább, akár nehezebb körülmények között, de illene győzni Szőrös Krisztián fiainak, minden más forgatókönyv nem bizonyulna túl szívderítő történésnek a vendégek szemszögéből.