2024.04.18.

Jöhet a nyolcadik forduló a vármegyei egyben

A Bánk-Dalnoki Akadémiát fogadja a Karancslapujtő, az Építőket látja vendégül az Érsekvadkert.

Ezen  hétvégén a nyolcadik körrel folytatódik a vármegyei első osztály 2023/2024-es kiírása. Mindegyik aktuális találkozót szombaton rendezik meg. Lássuk, mit várunk a soros programmap kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 15.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Bánk-Dalnoki Akadémia

A forduló mérkőzésén futnak össze a felek, ezzel együtt, a házigazdák esélyes mivoltát kár lenne letagadni, közelebb lehet a sikerhez Szabó Gábor nagy formában lévő legénysége. A hazaiak továbbra is százszázalékos mutatóval büszkélkednek, ezzel szemben a látogatók hat veretlenül megvívott bajnoki után elszenvedték első vereségüket az előző fordulóban, meglátjuk, ez a fiaskó milyen hatást gyakorolt önbizalmukra. Lenne tehát mit kijavítaniuk a mostani riválisuktól öt egységgel lemaradó vendégeknek, de reálisan nézve, erre nem most fog sor kerülni. Közös a résztvevőkben, hogy minél fényesebb éremért, ráadásul lehetőleg a legszebben csillogó medáliáért harcolnak, így az átlagosnál valamelyest fontosabbnak mondhatók a megszerezhető pontok. Ugyancsak kijelenthető, a ‘lapujtőiek joggal támaszkodhatnak a számukra ismerős környezetre, tényleg a legszebb arcával kellene előrukkolnia a másik oldalnak ahhoz, hogy képes legyen megállítani az éllovast.

Érsekvadkert SE-Építők KC

Ezen párosítás is érdekes lehet, de azért itt is megvan a favorit a kezdősípszót megelőzően. A mellébeszélést nélkülözve ki kell mondani, a párharc hazai szereplője, illetve a jelenlegi listavezető kiemelkedik ebből a mezőnyből. Persze arra mérget vehetünk, hogy Csatlós Tamás és elszánt brigádja semmiképpen nem az áldozati bárány szerepét öltené majd magára, éppen ellenkezőleg, bátor oroszlánokként nehezítenék meg egyelőre hibátlan vetélytársuk dolgát. A salgótarjániak győzelemmel melegítettek, mondhatni, eddig behúzták az elvárható pontokat, mostani fellépésükön azonban ismét komoly meglepetésre volna szükség a részükről. A házigazdák céljai adottak, szeretnének a dobogón, azon belül is az élen zárni. Nemes ambíció, de hasonló folytatással összejöhet a remélt teljesítmény. Otthonukban újabb lényeges lépést tehetnek meg szombaton a ‘vadkertiek, jókora kalapemeléssel illethetnénk a vendégek, ha rá tudnának cáfolni a felvázoltakra.

Pásztó SK-Szécsény VSE

Ellentétes statisztikákat maguk mögött tudva néznek egymással farkasszemet a résztvevők. A házigazdák behúzták legutóbbi két küldetésüket, míg a látogatók éppen ugyanennyi számú vereséget követően húznak újra kesztyűt. A mérkőzés egyértelmű esélyeseiként jelölhetjük meg a pásztóiakat, saját pályájukon felülkerekedhetnek ellenfelükön. A szécsényiek leginkább azért hajthatnak a későbbiekben, hogy stabilan kiérdemeljék a masszív középcsapat titulust, de ez azért még odébb van, most a hátsó fertályhoz tartoznak. A hazaiak szeretnének az első négyben végezni, sőt talán még a dobogóval is szemezgetnek, Smelkó Károly rá a garancia, hogy ezért meg is fognak mindent tenni. Előzetesen nem igazán érezzük úgy, hogy megbotolhatnak a vendéglátók, dicséretes cselekedetként könyvelhetnénk el Tőzsér Zsolt alakulatától, ha borsot tudnának törni az acélosabbnak tetsző ellenlábas orra alá.

Diósjenő SE-Unicum FC Mohora

Ezen a találkozón is olyan gárdák futnak össze, melyek homlokegyenest másmilyen eredménnyel fejezték be az előző fordulót. A hazaiak simán kikaptak idegenben, míg a feltámadó mohoraiak remek skalpot tettek zsebre. Az tuti, hogy az említett diadal fel is dobhatja Baranyi Tibor brigádját, mely lendület kitarthat majd egy darabig. Persze a legutóbbi győzelem akkor ér igazán valamit, ha most is be tudják gyűjteni a pontokat a vendégek, akiknek soros fellépésükön is illene nyerniük. Garantálható azonban, a diósjenőiek minden erejükkel azon lesznek, hogy számukra ismerős környezetben feledtessék az előző kisiklásukat, apait-anyait beleadva talán lehet is keresnivalójuk. Kategorikusan nem is merjük kijelenteni, hogy márpedig biztosan nyernek a látogatók, azt a vélekedést viszont fenntartjuk, hogy inkább nekik állhat a zászló, és sutba vágná a papírformát a Varga Gyula és Bőgér Dávid által irányított társaság, ha megfricskázná a másik oldalt.

Héhalom SE-Szendehely FC

Változatosnak ígérkező csörtének fognak nekiveselkedni az érintettek, a labda útjára indulását megelőzően nincsen kiemelkedő esélyes. Meglátásunk szerint, egy igazi ki-ki meccsen mérik össze tudásukat az együttesek, ahol akármi előfordulhat. A hazaiak fájó vereséggel hangoltak, bár sokáig úgy tűnt, legalább egy pontot elcsípnek, végül az utolsó percekben beszedett gólokkal alulmaradtak. A szendehelyiek remek élményekkel estek túl az előző fordulón, kilenc találatig jutva diadalmaskodott Kovács Imre brigádja. Az aktuális lelkiállapot a vendégek mellett szólhat, de fogadni mernénk rá, hogy otthonukban nem adják olcsón bőrüket a héhalmiak, akik mindenféleképpen szeretnék kiköszörülni a friss csorbát. Ez a törekvés akár meg is valósulhat, ehhez maximális odaadásra lesz szükség, az sem volna viszont eget rengető a látogatók részéről, ha nem üres kezekkel fejeznék be az ütközetet és képesek volnának újabb kellemetlen élményekben részesíteni ellenfelüket.

Bátonyterenyei TC-Berkenye SE

A mezőny jelenlegi két utolsó helyezettje mérkőzhet meg ebben a párosításban. A vendégek még nem tudtak pontot szerezni az idény már lepergő szakaszában, ezzel szemben a bátonyterenyeiek legalább már kétszer is győztek. Az elmúlt kör egyik gárda számára sem sikerült túl fényesen, a berkenyeiek hét gólt beszedve kaptak ki, míg a másik oldal kilenc alkalommal kapitulált. Lenne tehát honnan felállniuk a csapatoknak, már csak az a kérdés, erre melyikük lesz képes. A nyugat-nógrádiak joggal hihetik, hogy ezúttal egy nyerhetőnek tűnő küldetés vár rájuk, vélhetően jobb lehetőségük nem igazán lesz a közeljövőben arra, hogy véget vessenek Canossa-járásuknak. Adott tehát a feladat Rusvay Gergely alakulatának, lesz azonban egy harcos vetélytárs is, saját játékterükön vélhetően csak egyfajta végkifejletre gondolnak a házigazdák, ehhez teljes erőbedobásra lesz szükség. Összességében egy teljesen nyílt viaskodásra számítunk, aminek megegyező sansszal vágnak neki a résztvevők.