2024.05.26.

Fontos csatát húzott be a Vizslás

A Mátraterenye otthonában is győzni tudott a telet már biztosan a mezőny élén töltő éllovas.

Szombaton Mátraterenyén volt jelenése a Vizslásnak a vármegyei második vonal tizenkettedik körében. A listavezető volt aktívabb a mérkőzés elején, az első félidő derekán mégis a másik oldal tudott előnybe kerülni. Éppen a szünet tudtak egyenlíteni a látogatók, az összecsapás kétharmadánál pedig büntetőből fordítottak. Ugyan mindent beleadtak a nagyot küzdő házigazdák, hamarosan még kétszer kapituláltak, így el is dőlt a csata. A hajrában faragtak hátrányukból a hazaiak, de az utolsó szó az újabb tizenegyest értékesítő vendégeké volt, akik öt kettőre nyertek. Ez a siker egyúttal azt jelenti, hogy egészen biztosan az élen tölti a telet Bujtár Tamás alakulata.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló:

Mátraterenye SE-Vizslási SE 2-5 (1-1)

Vezette: Kiss D. (Moravcsik D.)

Mátraterenye SE: Bodor – Kun, Pintér, Zsákai, Nagy Norbert – Rácz M., Pozsár, Kobolák (Bocsó, 84.), Budai K. – Budai L., Puporka. Edzők: Dancsok Roland, Berki Aladár.

Vizslási SE: Bajnai – Oláh F. (Körmöczi, 81.), Nánási, Miklós M., Oláh Z. (Tóth M., 50.) – Babka, Sólyom – Stark (Bata Gergő, 81.), Bata Gábor, Novák (Bozó, 43.) – Kovás E. (Kisbali, 75.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Nagy Norbert, ill. Sólyom

Piros lap: Dancsok (45., Mátraterenye SE)

Gól: Rácz M. (21.), Zsákai (82.), ill. Sólyom (44.), Tóth M. (60.), Kovács E. (71.), Kisbali (77.), Bata (88.)

Jók: az egész csapat, ill. Sólyom (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Dancsok Roland: – Rangadógyanús mérkőzésnek indult, az is lett, a két csapat úgyis állt hozzá, de a játékvezető nem tudott felnőni a feladathoz! Rúgatott velük egy lesgólt, egy „kamutizit”, meg visszahozta a meccsbe őket egy szabadrúgással (ami előtt a nézők szerint sem volt szabálytalanság) az első félidő végén. A második félidő elején rúgtunk két kapufát, még szerencsénk sem volt, pedig tettünk érte eleget, rég láttam a csapatot ilyen elánnal küzdeni és játszani, le a kalappal előttük! Azt merem mondani, hogy az ikszre rászolgáltunk! További sok sikert a Vizslásnak és Bujtár Tomi barátomnak!

Bujtár Tamás: – Sajnálatos, hogy a forduló mérkőzésére nem tudnak megfelelő létszámú játékvezetőket küldeni. Úgy gondolom, mindkét csapat megérdemelte volna. Mi kezdtük jobban a meccset, mégis hátrányba kerültünk. Idén először kellett úgy játszanunk, hogy hátrányban vagyunk, szerencsére nem fogta meg a csapatot a bekapott gól és a szünet előtt egy szép fejesgóllal sikerült egyenlíteni. Mellette még volt kettő-három komolyabb ziccer, amit nem bírtunk gólra váltani. Szünetben átbeszéltük, mit kell játszanunk a második félidőben, és ez működött is. Cseréink jól szálltak be a meccsbe és ezzel új lendületet vittek a játékunkba. Több labdát szereztünk, ezeket rendre jól játszottuk meg, veszélyesebbek voltunk kapura. Erőben és játékban is a hazaiak fölé nőttünk, így győzelmünk teljesen megérdemelt. Egy nehéz derbin, nagyon fontos pontokat szereztünk. A hazai csapatnak sok sikert a folytatásban! Sándor Zolinak nagyon jó egészséget kívánok!

A bajnokság aktuális állása: