2024.04.22.

Tucat gólig jutott a Vizslás

Esélyese sem volt a méretes zakót magára öltő Karancslapujtő II-nek. 

Szombaton a Karancslapujtő tartalék együttesét fogadta a Vizslás a vármegyei második vonal tizenhatodik körében. Semmit sem bíztak a véletlenre a toronymagas favoritnak számító házigazdák, pár perc alatt előnybe kerültek, majd még három góllal rukkoltak elő az első félidő derekáig. A szünethez közeledve két újabb hazai találat következett. A második felvonásban sem állt le a termelékeny napot kifogó éllovas, aminek eredményeképpen, tizenkettő egyes sikerre tett szert Bujtár Tamás alakulata.

Vármegyei II. osztály, 16. forduló:

Vizslási SE-Karancslapujtő KSE II 12-1 (6-0)

Vezette: Hegedűs M. (Szemesi Zs., Homoki G.)

Vizslási SE: Bajnai – Oláh F. (Nánási, 58.), Sólyom (Kovács E., 46.), Miklós M., Oláh Z. (Czutor, 46.) – Pócsa, Tóth M. (Babka, 58.) – Stark (Varga Á., 58.), Bata Gábor, Bozó – Novák. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. – Somoskői, Gordos T., Cseh, Tóth P. – Susán, Béres, Sánta, Botos – Banka K., Oláh H. (Lavaj, 60.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Varga Á., Bata Gábor

Piros lap: Sánta (69., Karancslapujtő KSE II)

Gól: Novák (7., 22., 36.), Oláh F. (13.), Bata Gábor (19., 62., 73.), Miklós M. (45.), Tóth P. (57., öngól), Babka (65.), Pócsa (80.), Kovács E. (88.), ill. Lavaj (75.)

Jók: Bozó, Oláh Z., Pócsa, Miklós M., Bata Gábor, Novák, ill. senki

Bujtár Tamás:Az őszi mérkőzésből kiindulva, nehéz összecsapásra számítottam. Nagyon jól kezdtük a találkozót és már az első félidőben sikerült megnyugtató előnyre szert tenni. A második félidőben már csak az volt a kérdés, mennyire fogunk tudni koncentrálni a kapu előtt. Győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt, a tizenkét rúgott gól mellett még számtalan lehetőségünk akadt. “Szőrinek” és játékosainak eredményesebb folytatást kívánok a hátralévő mérkőzésekre!

Szőrös Krisztián: Nem is azzal van bajon, hogy ellátogatunk egy mérkőzésre és kapunk tizenkét gólt, hanem azzal, ahogy az egész dolog fel van fújva. Úgy gondolom, adott a két csapat közöti különbség. Mindenki tudja, az ellenfélben minimum megye egyes, de meg merem kockáztatni, NB III-as játékosok szerepelnek a keretben. Szerintem a realitás legalább egy nagyobb arányú győzelem volt a Vizslás javára. Az igazsághoz hozzátartozik, nem nagyon megszokott felállásban mentünk. Két cserénk volt. Az egyik Lavaj Zoltán, a másik én. A meccs elején rögtön megsérült két-három ember, ami később derült ki. Nem kibúvókat keresünk. Tizenkettőt sosem jó kapni. Mindig keresni kell a hibát, mi is történt. Szerintem, amikor az első húsz percben már négy nullra vezet az ellenfél, nem egyszerű lelket önteni a játékosokba, ahogy erősnek maradni, a taktikára figyelni. Mi a realitás? Amikor tavaly eljött hozzánk a BSC vagy a Varsány, és rúgtunk nekik tíz gólt, annak nem volt olyan hatalmas visszhangja. Nem ezek számítanak reálisnak, hanem az, hogy ez a Vizslás egyszer valakinek odateszi a csúzlit és minden támadásból gólt rúg… Nem akarok ebbe szakmailag belefolyni. A Vizslás a bajnokság toronymagas favoritja. Ehhez senkinek nem férhet kétsége. Mi nem vagyunk egy olyan csapat, amit le kell írni. Sok erősségünk van. Ebbe sem szeretnék belemenni, ahogy védekezni sem, egy ilyen vereség után. De van egy tizennyolc fős keretünk, akik közül tizenhatan helyiek. Akad jó pár fiatal gyerek, akiket most pihentettem, mert tudtam azt, bármilyen kerettel állunk fel, ha még tudtunk is volna bravúrt csinálni, a realitás nem azt mutatta, másnap pedig volt egy fontos U19-es mérkőzésünk. Ez a hazaiak érdeméből semmit nem vesz el. Picit el vagyunk keseredve a visszhangoktól. Inkább a srácokat szeretném megvédeni, nem saját magamat. Nekem igazából ezzel veszteni- és nyernivalóm sincs, nem is volt soha. Mindenféleképpen megvédeném őket, mert nem ez a meccs a mérvadó. Sok minden elgondolkodtunk már a lefújás óta. Mit és hogyan kellene csinálnunk. Remélem, ezt mindenki átértékeli. Köztük én is. Gratulálok az ellenfélnek! Érjék el a céljaikat, szerintem bajnokok lesznek. Bozó Patrik barátunk kisfiának a csapat minden tagja nevében nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

A bajnokság állása: