2024.05.29.

Nem mindennapi csatát nyert meg a Mátraverebély

Flúgos futamként jellemezhető meccsen maradt alul a Karancslapujtő II.

Múlt vasárnap a Mátraverebély fogadta a Karancslapujtő tartalék együttese a vármegyei második vonal huszonnegyedik körében. Kiegyenlített mederben indult a küzdelem, majd az első negyedóra után előnybe kerültek a vendégek. Szépen lassan összekapták magukat a házigazdák, akik hamarosan egalizáltak, majd a vezetést is megszerezték. Még a szünet előtt láthattunk egy gólváltást, hiába jött a válasz, a pihenőt megelőzően újra lépésfórhoz jutottak a hazaiak. A fordulást követően gyorsan remivé módosult az állás, aztán megint a ‘lapujtőiek tudtak betalálni. Ekkor valahonnan nem várt erőket szabadítottak fel a látogatók, akik három találattal lepték meg vetélytársukat. Ugyan még egyszer kapituláltak a ‘verebélyiek, válaszképpen a hajrában további két alkalommal mattolták riválisuk hátsó alakzatát. Végül nyolc ötös diadalt tett zsebre Pál-Balázs Tamás nem mindennapi ütközetet behúzó legénysége.

Megyei II. osztály, 24. forduló:

Karancslapujtő KSE II-Mátraverebély-Szentkút SE 5-8 (3-2)

Vezette: Nyerges K. (Menczel J.)

Karancslapujtő KSE II: Hepp – Zsély D. (Laczkó, 62.), Gordos, Cseh, Tóth P. – Várbogyai, Botos (Béres, 77.), Sánta (Susán, 77.), Bozó – Banka K. (Fenes, 68.), Oláh H. (Lavaj, 68.). Vezetőedző: Szőrös Krisztián.

Mátraverebély-Szentkút SE: Mészáros – Dorozsin, Pál-Balázs, Szabó S., Kiss D. – Verebélyi B. (Molnár, 72.), Sáfrány, Balázs Á., Csohány – Nyerges – Kovács J. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Sánta, Cseh, Oláh H., ill. Balázs Á., Dorozsin

Gól: Oláh H. (30., 44.), Banka K. (35.), Bozó (55., 80.), ill. Balázs Á. (17.), Szabó S. (39.), Nyerges (50., 57.), Kovács J. (62., 86., 93.), Csohány (77.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Szőrös Krisztián: – Igazából „semmit” sem szeretnék mondani, mert nagy értelme nincs. Talán annyit, hogy gratulálok a Mátraverebélynek, további sok sikert kívánok nekik! Nekünk pedig gondolkozni kell! Öt gólt rúgtunk itthon, mégsem tudtunk nyerni. Szerintem még most sem ébredtünk fel.

Pál-Balázs Tamás: – Nehézkesen indult a meccs a számunkra, mert négy beteggel és egy sérülttel a kispadon kezdtük el. De a srácok felszívták magukat és jobbnál jobb teljesítményt nyújtva vészelték át az akadályokat. Nagyon büszke vagyok rájuk, végig betartva a taktikát hoztak jobbnál jobb döntéseket, és ilyen vízilabdaeredmény mellett is szerintem megérdemelt győzelmet arattunk. Úgyhogy köszönöm a srácoknak a teljesítményüket és kérem ezt a mentalitást a folytatásban is! A hazaiaknak további sok sikert kívánok, mi pedig próbálunk további ilyen eredményeket elérni! Az esőben is velünk tartó szurkolóinknak köszönjük a bíztatást!

A bajnokság aktuális állása: