2024.05.27.

Ismét megízlelhette a győzelem ízét a Mátraverebély

A Karancsalja gyűjtötték be második bajnoki sikerüket a házigazdák.

Szombaton a Karancsalját fogadta a Mátraverebély a vármegyei másodosztály nyolcadik körében. Ezúttal is védekezésre rendezkedtek be a vendégek, és ugyan egy darabig masszívan állták a sarat, nem sokkal a szünet előtt feltörték a reteszüket. A második felvonásban sokáig nem változott az állás, jobbára a küzdelem dominált, a látogatók nem tudtak egyenlíteni. Aztán az utolsó percekhez érve végleg eldöntötték a meccset a házigazdák, a rövid idő leforgása alatt duplázó Molnár alakította ki az övéi három nullás sikerét jelentő végeredményt. Nagyon kellett már ez a győzelem az utóbbi hetekben önbizalom terén eléggé megtépázott hazaiaknak.

Vármegyei II. osztály, 8. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsaljai MSE 3-0 (2-0)

Vezette: Hegedűs M. (Pálinkás S., Gecse Z.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Jakubovics (Varga Zs., 76.), Kovács Zs. (Tövisi, 69.), Szabó S., Végh – Csohány, Molnár, Balázs Á, Sáfrány – Kovács J., Sipkó (Somoskői, 87.). Vezetőedző: Verebélyi László.

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár, Bolyós G., Lantos, Csicsman (Rimai, 46.) – Sásdi (Tanka, 85.), Bolyós B., Bába (Keviczki, 85.), Dienes G. – Gordos (Hegedűs, 66.), Máté B. (Gregász, 68.). Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Sárga lap: Kovács Zs., Balázs Á., ill. Bolyós G., Lantos

Gól: Szabó S. (38.), Molnár (84., 90.)

Jók: Petre, Molnár, Balázs Á., ill. Ivanics, Henglár, Bába, Bolyós G., Rimai

Verebélyi László:  – Az elmúlt időszakot tekintve fontos mérkőzés elé néztünk, ahol a tét az önbecsülésünk visszaszerzése volt, amit az elmúlt hetek megtépáztak. A srácok ennek megfelelően léptek pályára, és helyenként jó játékkal, kapott gól nélkül tartották itthon a három pontot. A játékunk színvonala még mindig elmaradt attól, amire képesek vagyunk, de számunkra most a győzelem volt legfontosabb, amit teljesítettünk. A Karancsaljának sok sikert kívánok a továbbiakban!

Lantos Zsolt: – Ez volt az első olyan meccs, ami után negatív érzéseim vannak. A mai volt az egyik azon kevés hétvégékből, amikor reálisan reménykedhetünk pontszerzésben. Ehhez képest, a lassan körvonalazódó csapatunkból öten hiányoztak betegség, sérülés vagy munka miatt. Pedig egész héten azt terveztük, hogy ma kicsit kibújunk a bunkerből. Hát, maradni kellett, ráadásul egy nagyon felforgatott védelemmel. Ehhez képest harmincöt percig nagyon jól álltuk a sarat, a félidő végére viszont ránk jött a hazai csapat és végül be is találtak. A második játékrészben támadóbb szerkezetre váltottunk, és voltak is jó periódusaink, lehetőségeink az egyenlítésre, de sajnos nem sikerült, elfáradtunk és a végén megkaptuk a kegyelemdöféseket. Az az igazság, hogy se fizikálisan, se minőségben nem tartunk ott, hogy ilyen összetételben meg tudjunk fordítani egy ilyen mérkőzést, pedig látszott a hazaiakon, hogy gödörben vannak. Kár! Összességében gratulálok a ‘Verebélynek a végül is megérdemelt sikerhez! A végén történt kakaskodásért pedig ezúton is elnézést kérek! A mieinket sem tudom elmarasztalni, mert ma sem maradt bennünk semmi, az pedig pozitív, hogy párszor sikerült szépen felépített akciók végén oda kerülni a kapu elé. Ez feltétlen előrelépés. Nagyon nehéz hetek elé nézünk, jó lett volna ponttal vagy pontokkal nekimenni.

A bajnokság aktuális állása: