2024.06.13.

Elvárható pontokkal indította a tavaszt a Mátraverebély

Nem tudott meglepetést elérni a Tar.

Múlt vasárnap a Tart fogadta a Mátraverebély a vármegyei második vonal tizennegyedik körében. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek. A mérkőzés kezdeti szakaszában próbálkoztak a vendégek is, eredménytelenül. Aztán fél óra elteltével Verebélyi révén meglett az előny a hazaiaknak, akik hamarosan egy öngól segítségével újra betaláltak. Még a szünet előtt kétszer is megrezgették a hálót a házigazdák, akik el is döntötték az érdemi kérdéseket. A második etapban előbb Kovács, majd Molnár jutott dupláig, aztán egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a látogatók. Az emberhátrány ellenére is becsülettel harcoltak a vendégek, akik játékos-edzőjük jóvoltából a hajrában szépítettek. Végül hat egyre nyertek a ‘verebélyiek.

Megyei II. osztály, 14. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Tari SZE 6-1 (4-0)

Vezette: Kiss D. (Elischer M., Homoki G.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Csohány, Kovács Zs., Szabó S., Végh – Pál-Balázs – Verebélyi B., Kelemen (Oláh G., 55.), Balázs Á., Kovács J. – Molnár. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Tari SZE: Bangó K. – Nagy Z. (Megyeri, 46.), Gubicskó, Ludányi, Csépány – Tunyogi (Gortva, 64.), Göröcs, Szőke (Szakácsi, 66.), Csécsei (Petrovics, 46.) – Nagy I. (Holtner, 71.), Nagy G. Játékos-edző: Nagy Gábor.

Sárga lap: Kovács J., ill. Nagy G.

Piros lap: Ludányi (54., Tari SZE)

Gól: Verebélyi B. (31.), Göröcs (35., öngól), Molnár (36., 52.), Kovács J. (41., 50.), ill. Nagy G. (86.)

Jók: Kovács Zs., Verebélyi B., Balázs Á., Kovács J., Molnár, ill. senki

Pál-Balázs Tamás: Döcögősen indult a meccs, nem találtuk a ritmust. Aztán az első gól után megnyugodott a csapat és az első félidő végére el is döntötte a mérkőzés kimenetelét. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, gyorsan újabb két gólt szereztünk. Aztán az ellenfélből kiállítottak egy játékost, ami mintha minket zavart volna meg és túl könnyelműen vettük a meccs hátralévő részét. Ennek köszönhető, hogy nem rúgtunk újabb gólokat és még kaptunk is egyet. Összességében jó játékvezetés mellett lezajló, sima meccsen vagyunk túl, szezonkezdetnek nem volt rossz. A folytatásban viszont több fog kelleni. A vendégeknek további sok sikert kívánok!

Nagy Gábor: Nagyon jól kezdtünk, több helyzetünk is volt a meccs elején. Sajnos nem tudtuk gólra váltatni azokat. Az első kapott gólunk után teljesen összeestünk. A második félidőben emberhátrányban voltunk egy jogos piros lap miatt. A hajrában sikerült egy becsületgólt szereznünk.

A bajnokság aktuális állása: