2024.06.13.

Döcögött, de nyert a Mátramindszent

Az igyekezet ellenére papírforma vereséggel zárt a Balassagyarmati SC.

Múlt szombaton a Balassagyarmati SC-t fogadta a Mátramindszent a vármegyei második vonal tizennegyedik körében. Nagy lelkesedéssel indították a meccset a vendégek, megszerezhették volna a vezetést is, de nem jól sáfárkodtak helyzeteikkel. Aztán kissé váratlanul, nem sokkal a szünet előtt előnybe kerültek a házigazdák. A második etap elején Gál növelte övéi lépésfórját, majd Pozsár is beköszönt. A hajrához érve Rácz jóvoltából tovább nőtt a különbség. Ugyan Tóth Ádám a véghajrában szépített, az utolsó szó a duplázó Zsákai volt. Öt egyre nyertek a hazaiak.

Megyei II. osztály, 14. forduló:

Mátramindszent SE-Balassagyarmati SC 5-1 (1-0)

Vezette: Kiss D. (Menczel J., Sáfrány Sz. T.)

Mátramindszent SE: Illefalvi – Orosz (Boros, 61.), Kun, Gál, Nánási (Pál R., 30.) – Kiss P. (Berki A., 61.), Pozsár, Jakab, Rácz M. (Szűcs, 83.) – Zsákai, Budai L., . Játékos-edző: Berki Aladár.

Balassagyarmati SC: Molnár (Landesz, 80.) – Horváth B., Rodák, Varga K., Stefanik (Beniczky, 57.) – Csókási, Vas (Buzás, 67.), Kovács I. (Tóth Á., 73.), Major – Pifka, Kovács A. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Pál R., Rácz M., ill. Kovács A.

Gól: Zsákai (44., 90.), Gál (55.), Pozsár (62.), Rácz M. (81.), ill. Tóth Á. (89.)

Jók: Illefalvi (a mezőny legjobbja), Kun, ill. az egész csapat

Berki Aladár: Ismételten játszottunk egy borzalmas első félidőt! A második félidőben sem játszottunk sokkal jobban, de legalább eljutottunk helyzetekig és ki is tudtunk használni egy pár darabot. A bajnokság hátralévő részében sokkal jobb teljesítményt kel nyújtanunk céljaink eléréséhez!

Babcsán Tibor: Jó játékvezetés. Sportszerű hazaiak. Jól játszó vendégek. Aki csak az eredményt nézte, legyintett, hogy sima volt. Pedig nem. Az első félidőben csak az utolsó percben egy szabadrúgásból lőtt góllal vezettek a hazaiak. Rúgtunk kapufát és ez mellett rengeteg helyzetet kihagytunk. A második félidőben a második bekapott gól után mindenkinek játéklehetőséget adtam. A végén azért a becsületgól összejött. Sajnos mélyen van a gödör. Ebből kimászni több időbe fog kelleni, de azon vagyunk, hogy elinduljunk felfelé. Reméljük, a kötél nem szakad el. Sok sikert a hazai csapatnak a bajnokságban!

A bajnokság aktuális állása: