2024.06.14.

Idegenben gyűjtött pontokat a Szügy

Nem termett babér a Karancsaljának.

Múlt szombaton Karancsalján volt jelenése a Szügynek a vármegyei másodosztály tizennegyedik fordulójában. Bár abszolút felvették a kesztyűt a házigazdák, nem tudtak betalálni, az első félidő hajrához érve pedig két gólt is beszedtek. Hugyecz előbb büntetőből, majd akcióból volt eredményes. Az összecsapás kétharmadánál Puporka Richárd szépített, hamarosan viszont Rónási visszaállította a korábbi különbséget. A hátralévő időt rutinosan kihúzták a vendégek, akik végül három egyre nyertek.

Megyei II. osztály, 14. forduló:

Karancsaljai MSE-Szügy SE 1-3 (0-2)

Vezette: Varga P. B. (Gecse Z., Elischer M.)

Karancsaljai MSE: id. Puporka K. – Lehoczki (Varga Á., 68.), Bolyós (Bába, 79.), Farkas, Miklós G. – ifj. Puporka K. (Bettes, 46.), Lantos, Kobolák (Ispán A., 55.), Ispán V., Puporka R. – Oláh F. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Szügy SE: Tresó – Brezovszki, Szilágyi, Gaál, Ágner – Mindszenty, Saár (Rutai, 56.), Pintér (Tátrai, 49.), Hugyecz – Kakuja (Gubó, 82.), Rónási (Szilveszter B., 73.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Lantos, Lehoczki, Ispán A., ill. Saár, Kakuja

Gól: Puporka R. (60.), ill. Hugyecz (41., 43.), Rónási (67.)

Jók: Farkas, Bolyós, Miklós G., Lantos, Puporka R., Ispán V., ill. Hugyecz, Mindszenty, Brezovszki, Ágner, Rónási

Smelkó Károly: Negyven percig azt játszottuk, amit megbeszéltünk, sőt ha „Vitya” berúgja, azt az óriási helyzetet, és ha nincs az új szabály, amire én egyértelmű tizenegyest adtam volna, akár előnnyel mehetünk volna a szünetre. Aztán mi történt, kapott az ellenfél egy tizenegyest, ahol az szügyiek játékosa az eset előtt nyújtott lábbal találta el a labdát, úgy, hogy a mi játékosunkra ez a mozdulat véleményem szerint veszélyes játéknak minősült volna, és büntető helyett kifelé kellett volna ítélni… Ez viszont a régi szabály, ezt már nem alkalmazzák? Mindegy, nem fogom a bíróra, lehet, én látok mindent rosszul. A második gólnál sajnos nem léptünk ki a lövő játékosra, így null kettő volt a félidő. Szünet után próbáltam szerkezetben belenyúlni a mérkőzésbe, de csak a szépítésre futotta. Egy kettőnél sajnos már el voltunk fáradva és berúgták a harmadikat is. Összességében megérdemelten nyertek a vendégek, és gratulálok nekik, mi pedig próbálunk majd belerázódni a meccsekbe, és remélem, azért fogunk nyeregetni, főleg hazai pályán.

Koplányi Örs: Nagy szélben, műfű után kellett egy húsz perc, mire alkalmazkodtunk a pályához, de így is sok szép támadást tudtuk vezetni, és ebből kettőt tudtunk értékesítési a szünet előtt. A második félidőben a hazaiak gólt szereztek, de a cseréknek köszönhető, hogy jól szálltak be, így gyorsan tudunk válaszolni rá egy gyönyörű támadással, és magabiztos győzelmet arattunk a harcias hazaiak ellen. További sok sikert az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: