2024.06.23.

Nagy csatát nyert meg a Galgagyörk

Nem sokon múlott, hogy pontot szerezzen a Mihálygerge.

Múlt szombaton a Mihálygergét fogadta a Galgagyörk a vármegyei második vonal tizennegyedik körében. Gyors góllal kezdtek a vendégek, hamarosan viszont érkezett is a válasz. Ezt követően leginkább küzdelem jellemezte a mérkőzést, majd nem sokkal a szünet előtt a duplázó Lantos révén ismét előnyhöz jutottak a látogatók. Rögtön a második felvonás elején az újabb gólt elérő Turi egalizált, majd kisvártatva Dávidnak köszönhetően már a házigazdák vezettek. A hajrához érve Spala egyenlített, itt azonban még nem volt vége a történetnek. Éppen a lefújást megelőzően a hazaiak csereként beszálló játékos-edzője talált be, egyúttal négy hármas győzelemhez segítve nagy csatát behúzó csapatát.

Megyei II. osztály, 14. forduló:

Galgagyörki SE-Mihálygerge SE 4-3 (1-2)

Vezette: Filácz R. (Rózsa N., Visnyei B.)

Galgagyörki SE: Farkas – Bagyal, Jakus, Madarász, Dudás – Gyurika, János D., Makkai, Dávid L. (Deme, 76.) – Turi, Szklevan. Játékos-edző: Deme Csaba.

Mihálygerge SE: Bíró – Csonka, Budveszel (Futó, 60.), Molnár (Bangó, 60.), Babka – Ruzsinszki, Lantos, Zsély, Oláh T. – Lehoczki, Spala. Vezetőedző: Langa Attila.

Sárga lap: János D., Dudás, ill. Molnár, Spala

Gól: Turi (13., 46.), Dávid L. (55.), Deme (90.), ill. Lantos D. (8., 43.), Spala (80.)

Jók: Farkas, Madarász, Turi, ill. az egész csapat

Deme Csaba: Vártuk nagyon a mérkőzést. Tudtuk, nehéz lesz, ami így is volt. A játékosaimnak mondtam, hogy mutassák meg, mire képesek. Szépen és pontosan játszottunk. Ami meg is látszott. Egy jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Gratulálok a játékosaimnak! Sok sikert kívánok a Mihálygergének!

Langa Attila: Jól kezdtük a mérkőzést, valamint a félidő vége is jól sikerült, de sajnos szünetben bennmaradtunk a meleg öltözőben. Akaratban tudtak kicsit fölénk kerekedni helyenként a hazaiak, amely több játékosom lábán is mutatkozott. Sajnálom, hogy a játékvezető, valamint az egyes asszisztens, aki végig jól elbeszélgetett a mögötte álló ismerőseivel, na, ők rengetegszer megtorlás nélkül hagyták a szabálytalanságokat, viszont ha mertük kérdezni, miért, akkor rögvest előkerült a lap. Az illetékeseknek pedig köszönjük, hogy olyan világításnál játszhattunk, amelynél, ha tizenöt méter magasba repült a labda, mindenki erősen nézte, hogy hol esik le a sötétségből, erről a kapusunk tudna is mesélni, aki egy ilyennél alá is szaladt és csak azt vette észre, már mögötte tart a játékszer. Mondanám, hogy ez miatt szerettük volna inkább a földön tartani a labdát, de egy-egy passznál akkor is felpattant a magasba, hiszen a pálya minősége tán a legrosszabb, amelyen eddig kellett játszanunk, pedig a miénk sem a legjobb. Összességében egy küzdelmes mérkőzést nyertek meg pontozással a hazaiak. Ezek fényében én mindenkinek gratulálok, még az ittas rendezőnek is, aki nem tudta milyen rendezvényen van.

A bajnokság aktuális állása: