2024.07.27.

Egygólos meccset nyert meg a Mátraterenye

Nem adta olcsón a bőrét a Berkenye.

Múlt szombaton Berkenyén tette tiszteletét a Mátraterenye a vármegyei első osztály tizennyolcadik körében. Az első félidőben aktívabbnak bizonyultak a házigazdák, volt is lehetőségük gólt elérni, de nem jártak sikerrel. Aztán a második etap elején Kovács Erik jóvoltából meglett a vezetés a látogatóknak. Ezt követően sem adták föl a hazaiak, a válasz viszont elmaradt. Mivel nem tudtak újabb gólt elérni a ‘terenyeiek, a lefújásig izgulniuk kellett, végül azonban, ha nehezen is, egy nullra nyertek, egyúttal pedig újabb fontos pontokat tehettek zsebre.

Megyei I. osztály, 18. forduló:

Berkenye SE-Mátraterenye SE 0-1 (0-0)

Berkenye, 100 néző. Vezette: Kiss T. (Csillik B. L., Pál A.)

Berkenye SE: Flamich – Földvári, Keresztes, Less, Szandai – Illés, Rottek (Rusvay, 81.) – Balga, Mátyás P. (Genzelman, 90.), Debre G. (Porvay, 64.) – Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Mátraterenye SE: Csák – Oláh T., Lakatos, Miklós M., Kerényi – Ajtai (Babka, 75.), Percze (Kotroczó, 75.) – Stark (Oroszi, 64.), Domán, Bata – Kovács E. (Znamecz, 85.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Illés, Földvári, ill. Bata

Gól: Kovács E. (51.)

Jók: Flamich, Keresztes, Less, Illés, ill. Csák, Lakatos, Miklós M., Percze, Bata, Kovács E.

Rusvay Gergely: – Nehéz mit mondani a mai mérkőzés után. Azt gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, jól játszott a csapat. Stabil védekezésből indultunk ki, amit megvalósítottunk. Emellett az első félidőben három tiszta óriási ziccerünk volt, a második félidőben pedig egy-kettő. Míg az ellenfél két helyzetéből egyszer betalált, ami sorozatos hibák következtében történt. Nem tudok rosszat mondani a csapatról, mert csinálták, hajtottak, mentek előre, tényleg azt gondolom, ahhoz képest, hogy kis műfüves pályán tudunk készülni, egészen jól játszottunk. Nyilván az ellenfél mezőnyben talán kicsivel többet birtokolta a labdát, de az ellentámadásokból mi több veszélyt jelentettünk. Az a baj, hogy hogy ez a sok kihagyott helyzet már meccsek óta kísért minket. Az előző meccsen is volt három-négy ziccer. A mostanin is minimum öt. Remélem, hogy most már megtörik az átok és be tudunk találni az ellenfél kapujába, mert az pozitívum, hogy odáig eljutunk, de már jó lenne feltenni az i-re a pontot. Sok sikert kívánok a vendégeknek és gratulálok a győzelmükhöz!

Bujtár Tamás: Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nem nagyon volt helyzetünk. Inkább védekezésre rendezkedtünk be és próbáltunk kontrából támadásokat vezetni. A második félidőben szerintem jobbak voltunk, mint a hazai csapat. Jöttek a helyzetek, voltak lehetőségeink, hogy gólokra váltsuk ezeket. Sikerült is egyszer betalálni. A mai napon nem játszottunk olyan jól, mint az előző két mérkőzésen, de mindenképp pozitívum, hogy óriásit küzdött a csapat és nagyon fontos három pontot szereztünk. A Berkenyének további sok sikert kívánok a bajnokságban, mi pedig készülünk a hétvégi rangadóra!

A bajnokság aktuális állása: