2024.07.27.

Könnyed sikerrel folytatta a Szendehely

Újra pont nélkül maradt a Bátonyterenye.

Múlt szombaton Diósjenőn fogadta a Bátonyterenyét a Szendehely a vármegyei élvonal tizennyolcadik fordulójában. Az első félidő derekáig kellett várni arra, hogy megrezdüljön valamelyik háló. Szegvári ráadásul pár perc alatt dupláig jutott. Még a szünet előtt Balogh növelte övéi előnyét. Próbálkoztak azért becsülettel a vendégek, mindhiába. A második felvonás elején Németh Árpád is beköszönt, majd a hajrához érve a csereként beszálló Márkus alakította ki a házigazdák győzelmét jelentő öt nullás végeredményt.

Megyei I. osztály, 18. forduló:

Szendehely FC-Bátonyterenyei TC 5-0 (3-0)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Kis Zs. (Zsélyi Cs., Homoki G.)

Szendehely FC: Darázs – Bera (Hugyecz, 46.), Pápai, Németh D., Balogh M. – Dancsó, Németh Á. (Budai, 46.), Maczkó, Szép (Márkus, 59.) – Németh Árpád (Douzi, 77.), Szegvári (Hriagyel, 69.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Nagy Norbert (Sipkó Bálint, 46.), Ivánfy, Kiss B., Bakos Á. – Berki Sz., Bakos K., Myszor (Halász, 46.), Bakos T. – Sipkó Bence, Bellér (Oláh M., 69.). Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Szép, Németh D., ill. Kiss B., Ivánfy, Halász

Gól: Szegvári (23., 25.), Balogh M. (36.), Németh Árpád (50.), Márkus (74.)

Jók: Németh Árpád (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Kiss B., Ivánfy, Bakos T., Bakos K., Berki Sz., Myszor

Kovács Imre: – Az első félidőben, széllel szemben játszva háromgólos előnyt szereztünk. A második játékrészben az adódó lehetőségeink töredékét kihasználva, véleményem szerint magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Csapatomnak gratulálok, dr. Mátyásnak, illetve a bátonyterenyei egyesületnek kitartást és sportsikereket kívánok!

Berki Krisztián: Nagy reményekkel vágtunk neki a mérkőzésnek! Szerintem jobban is kezdtük a meccset, mint a hazai csapat. Huszonöt-harminc percig uraltuk a pályát, alakítottunk ki helyzeteket, amit persze nem sikerült gólra váltani. Az ellenfél az első adódó helyzetét ki tudta használni, aztán pedig alkalmazhatta a kontrajátékot. Kettő nullnál volt egy nagy ziccerünk, ha azt sikerült volna kihasználni, vissza tudunk jönni a mérkőzésbe, erre megint az ellenfél talált be. Az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget. A különbség csak annyi lehet bármelyik csapattal szemben, hogy a mi fiaink csak szendvicsért, pizzáért, pár doboz sörért és a társaság miatt futballoznak hétről hétre! Szerintem ez a legnagyobb érték, amit nézni és becsülni kell! Köszönöm a csapatnak a mai játékot, és köszönöm a Szendehelynek is, hogy egy igazi gyertyafényes mérkőzésen vehettünk részt.

A bajnokság aktuális állása: