2024.06.13.

Remek sikerrel jelentkezett a Varsány

Nem termett babér a Karancslapujtő II-nek.

Múlt vasárnap a Varsánynál volt jelenése a Karancslapujtő tartalékcsapatának a vármegyei másodosztály huszonharmadik körében. Aktívabban indították a mérkőzést a hazaiak, fölényük pedig nem sokkal a szünet előtt góllá érett. Kiss talált be. A térfélcsere után Csizmadia értékesített egy büntetőt, majd a házigazdák játékos-edzője növelte együttese előnyét. Nem adták azonban föl az észbe kapó látogatók, szépítettek, aztán a dupláig jutó Botos jóvoltából tovább faragtak a hátrányból. Mindent megtettek az egyenlítés érdekében a vendégek, mentek előre becsülettel, de már nem tudtak egalizálni. Az utolsó percekben még egyszer bevették a kaput a varsányiak, Unyi alakította ki a végeredményt. Négy kettőre győzött Báránkó Gábor brigádja.

Megyei II. osztály, 23. forduló:

Varsány SE-Karancslapujtő KSE II 4-2 (1-0)

Vezette: Nyerges K. (Tóth R.)

Varsány SE: Baráth – Takács R. (Lehoczki, 73.), Takács G., Rigó, Csizmadia – Unyi, Király, Hegedűs, Báránkó – Szabó B. (Kilczin, 91.), Kiss Á. (Friskó, 90.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Karancslapujtő KSE II: Hepp – Susán, Gordos, Cseh, Tóth P. – Várbogyai, Botos V., Sánta, Bozó – Fenes (Béres, 59.), Oláh H. (Lavaj, 65.). Vezetőedző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Rigó, Király, Hegedűs, ill. Fenes, Susán

Gól: Kiss Á. (40.), Csizmadia (52.), Báránkó (60.), Unyi (89.), ill. Botos (63., 70.)

Jók: az egész csapat, ill. Tóth P.

Báránkó Gábor: – Jobbam kezdtük a mérkőzést. Nagyrészt az ellenfél térfelén tudtuk tartani a labdát. Igaz, túlságosan nagy helyzetünk nem sok volt, de egy szép kiugratásból sikerült vezetést szereznünk. Ezzel az eredménnyel vonultunk le a félidő után, ami sok energiát ki is vett a csapatból. A második félidő derekán értékesítettünk egy büntetőt. Szinte percekben belül a vendégcsapat is kapott egy jogos tizenegyest, amit szerencsére ők nem tudták gólra váltani. Ezzel nagy esélyt adtak nekünk. Jött egy pontrúgás a javunkra, némi szerencsével sikerült gólra váltani, így már három gólra növeltük előnyünket. Ezt követően jött a rövidzárlat, de inkább úgy fogalmaznék, hogy elfáradtunk. Egy szögletből szépítettek a vendégek, aztán egy védőjátékos hátáról megpattanva csapódott a kapunkba a labda. Teljesen nyitott lett a mérkőzés, erőben sokkal jobban bírta a karancslapujtői csapat, esélyük is megvolt az egyenlítésre, mert sok helyzetet kidolgoztak. A meccs végén jött egy újabb találatunk, ami beállította a végeredményt. Örülök a sikernek, most mi tudtuk őket megfogni hazai pályán. Sok sikert a vendégeknek a bajnokság végére! Gratulálok a csapatomnak a nagy küzdelemért!

Szőrös Krisztián: – Szerintem még nem nagyon ébredtünk fel a történtekből. Olyan meccset kaptunk, és az valósult meg a pályán, amire számítottunk. Úgy gondolom, az első félidőben kissé túlgondoltuk ezt az egészet, nagyon rossz irányba. El voltunk csúszva a védelemben és a középpályán is. A Varsány az első félidőben tudta játszani a kényelmes fociját. A szünetben átbeszéltük a srácokkal a hibákat. Szerintem a második játékrész alapján akár még az iksz is reális lett volna. Tizenegyest hibáztunk és ziccereket hagytunk ki. Végül is a hazaiak tartották otthon a három pontot. Nagy félnivalónk nincs a harmadik hely tekintetében, mert egy-egy döntetlen most és legközelebb azt jelentette volna, hogy matematikailag is megvan a bronzérem. Most picit húzódott az időpont. A vereség ellenére is büszke vagyok a fiúkra, mert csapatként működtünk a pályán, és a szünet után látottak alapján egy ikszre mindenféleképp jók lettünk volna. Sajnos a futball ilyen. Az ellenfélnek gratulálok és további sok sikert a bajnoksághoz!

A bajnokság aktuális állása: