2024.04.18.

Feltámadva nyert a Varsány

Ugyan a hajrára fordulva még a Mihálygerge vezetett, végül Báránkó Gábor csapata örülhetett.

Vasárnap a Mihálygergét fogadta a Varsány a vármegyei másodosztály második körében. Kiegyenlített mederben indult be a csörte, amit lehetett, megtettek a felek a kánikulában. Az összecsapás harmadához közeledve betaláltak a látogatók, de még a szünet előtt jött a válasz. A fordulás után is folytatódott a férfias küzdelem, mígnem a játékrész derekán a duplázó Czigler újra a vendégeket segítette lépésfórhoz. Nem adták fel a házigazdák, hamarosan a csereként beszálló Király Szabolcs egy nagy bombával egalizált. Már-már úgy nézett ki, remivel fejeződik be az ütközet, amikor az utolsó pillanatokban az ismét eredményes Hegedűs megint beköszönt, kialakítva a csapata három kettes sikerét jelentő végkifejletet. Ráfért ez a diadal Báránkó Gábor alakulatára az utóbbi időszak Canossa-járását követően.

Vármegyei II. osztály, 2. forduló:

Varsány SE-Mihálygerge SE 3-2 (1-1)

Vezette: Hegedűs M. (Trubin B., Horváth S.)

Varsány SE: Baráth – Friskó (Mlinkó, 74.), Rigó R. (Király Sz., 68.), Takács G., Csizmadia – Unyi, Hegedűs, Király T., Báránkó (Takács R., 62.) – Rigó B. (Sámuel, 52.), Kiss Á. (Lehoczki, 68.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Mihálygerge SE: Bíró – Zombori (Kovács B., 35.), Csonka (Puszta, 80.), Dienes, Zsély D. – Ruzsinszki, Nyerges, Langa (Spala, 46), Oláh T. – Czigler, Harai. Játékos-edzők: Zsély Dániel, Langa Attila.

Sárga lap: Unyi, Báránkó, Csizmadia, ill. Zombori

Gól: Hegedűs (31., 90.), Király Sz. (73.), ill. Czigler (28., 67.)

Jók: az egész csapat, ill. Nyerges, Harai, Czigler

Báránkó Gábor: – Korai délutáni kezdéssel, pokoli hőség várta a két csapatot! Elég rossz széria forog most a Varsány SE körül, de ma az akarat és a küzdelem meghozta gyümölcsét! Abszolút nem jellemző ránk, hogy ugyan kétszer is vezetett az ellenfél, mégis meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Az ellenfelünk játékosállománya is megerősödött, az egyik támadójuk ezt be is bizonyította, hogy ő itt van. Kétszer is betalált. Az első vendégvezetés után Hegedűs erőszakos habitusa, ami rá jellemző, meg is hozta az egyenlítést. Nyilván ez csapatjáték, de ma, akik csereként léptek pályára, azoknak mind benne volt a lába a győzelemben! Lejöttek a „fékek”, és pályára léptek az erőszakos, küzdő játékosok! Király hatalmas bombagóljával egyenlítettünk, majd ismét Hegedűs villant az utolsó percekben. Úgy gondolom, két hasonló kaliberű csapat találkozott ma, de a jobban akaró társaság kapta meg a három pontot. Gratulálunk minden egyes játékosnak, aki ma felvette a varsányi mezt! Sok sikert a Mihálygerge csapatának a folytatásban!

Zsély Dániel: – Sajnos nem tudtuk megismételni a múlt heti játékunkat, akaratgyenge, futás nélküli játékot produkáltunk, többen is mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Gratulálok a Varsány győzelméhez! Külön gratulálok mindkét csapatnak, hogy ebben a rekkenő hőségben próbált futballozni. Jövő héten próbálunk javítani.